Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cambodja

 • Cambodia - Fantastiske mennesker

  (Bedømt af 3 personer)
  23.04.13: Bente Bæk Hansen
  Cambodia byder på mange dejlige oplevelser, men også skræmmende minder fra en tid, hvor mennesker blev udslettet uden rettergang og uden omtanke for det enkelte menneskes værdi.
  Se hele rejsetippet
 • Tag på eventyr i Thailand, Cambodja og Vietnam!

  (Bedømt af 55 personer)
  01.03.13: Ida Andersen Tambjerg
  Hvad siger du til at indtage din aftensmad med tæerne begravet i kridhvidt sand og stjernerne blinkende over dig? Hvad med et besøg på verdens største religiøse monument og et indblik i de buddhistiske munkes sælsomme hverdag? Eller at udvide dine gastronomiske horisonter med lynstegte larver og hundehoveder på et marked i bjergene?
  Se hele rejsetippet
 • Smukke lotus marker i cambodja

  (Bedømt af 3 personer)
  29.05.12: Louise krüger Nielsen
  Hvis du er i cambodja i sieam rieap, ved du sikkert allerede, at du skal se det historiske og flotte ankor wat. Men der er en anden lille, og dog virkelig smuk oplevelse du skal give dig selv.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cambodja

Rejsetips af samme forfatter

Trafikstemning i Phnom Penh
Rejsetips indsendt af:
Lone Svendsen
Hedehusene
21. april 2009

Shopping i Phnom Penh

Efter at du har set de mange serværdigheder i Cambodja såsom Tuelsling museet, Killing Fields, Sølvpagodaen og Kongepaladset kan jeg varmt anbefale en shoppingtur rundt i Phnom Pen...

"Getting around" i Phnom Penh, Cambodja

Når du skal rundt i Phnom Penh, Cambodja,  kan dette ske på mange måder - du kan leje en bil med chaufør for en dag. Dette er selvfølgelig komfortabelt, men du oplever ikke den helt specielle stemning som byen byder på, når du sidder i en bil.

De gange vi har været i Phnom Penh har vi lejet en tuk-tuk. Det anbefales at du finder en engelsk talende chaufør, da det ellers kan være meget svært at finde rundt. En tuk-tuk kan lejes en hel dag for mellem 15 og 20$ - aftal altid prisen inden turen begynder.

Hvis du er til fart kan du også leje en knallert med chaufør. Du skal dog være opmærksom på, at trafikken i Phnom Penh er temmelig kaotisk - der er ingen egentlige færdselsregler som overholdes. Det største køretøj har forkørselsret.
Best coffe in Phnom Penh
Best coffe in Phnom Penh

Markeder i Phnom Penh

Der er mange spændende markeder i Phnom Penh. Uanset hvor du handler i i Phnom Penh er den amerikanske dollar i høj kurs - på trods af at cambodianerne har deres egne penge Riel, handles der i dollar overalt.

Et af de mest besøgte markeder for turister i Phnom Penh er Russian Marked. Her kan man købe alt fra cykeldele til guldsmykker. Snyd ikke dig selv for et besøg på dette marked. Russian Marked har også en hel afdeling med lokale skræddere hvor du kan få syet tøj til næsten ingen penge. Markedet har på trods af turister stadig en lokal stemning - og ligner sig selv - som da jeg så det for første gang for 10 år siden. Men husk der skal pruttes om prisen på Russian Marked - ingen første pris er som den pris du kommer til at give.

Når du er træt af at handle så besøg en af de mange kaffeshops i Phnom Penh - de laver en helt vidunderlig iskaffe som sælges for kun 1 $ eller hvad med en friskpresset appelsinjuice for den samme pris.

Hvis du skal handle guld - som kan handles til en rigtig god pris - skal du tage til Central marked i Phnom Penh. Men pas på - ikke alt som glimtrer er guld i Cambodja. Der er kommet nogle store shopping centrer lige ved Central marked - det anbefales at du køber smykker der, hvis du ikke er ekspert i at opdage fake guld.

Olympic marked er et af de andre store markeder, der kan man med fordel købe stoffer - til tøj. Olympic marked i Phnom Penh er et marked som fortrinsvis bruges af de lokale, og du kan her få alt - også smykker.

Olympic marked er virkelig et besøg værd, da man får et specielt indblik i lokal befolkningen som man ikke får på de andre markeder. Men husk pas på dine værdigenstande.
Dara Shoes
Dara Shoes

Skræddersyet tøj og sko

En af de nye lidt finere steder i Phnom Penh i Cambodja er Ambre Romyda Keth. Stedet er lavet af en designer som har studeret i Paris. Ambre Romyda Keth har i dag butikker i flere af de store hovedstader i verdenen bl.a i Paris. Adresse er str. 178 hus nr. 37.

Du kan i Ambre Romyda Keth købe skræddersyet tøj af virkelig god kvalitet til rimelige priser. Jeg købte nogle kjoler sidste gang og de lå på omkring 100 - 140 $ for en designer kjole. Der er også en lille afdeling med mandetøj.
Romyda Keth
Romyda Keth

Er du til sko - så besøg Dara shoe i Phnom Penh. Du får her taget mål af din fod, og kan så i en bog vælge skind - du kan i bogen finde alverdens slangeskind til ingen penge - men husk varer af slangeskind kan i henhold til Washington konventionen ikke indføres i Danmark - så lad dig ikke friste - det kan blive nogle dyre sko.

Alle sko kan i Phnom Penh laves som kopier af nogle af dine ynglingsko, eller fra billeder i blade. Sandaler koster under 20$, dog selvfølgelig med hensyn til hvilket skind du vælger.

Det er et rigtig godt stykke arbejde de laver - men husk lad vær med at vente til den sidste dag du er der, da det tager omkring 5 - 6 dage at få syet sko og sandaler.

Shopping, Transport
Markeder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cambodja

Hoteller i Cambodja
Rejser til Cambodja
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/palma-de-mallorca/platja-daurada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.