Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Cambodja

Rejser til Siem Reap

Porten til Angkor Wat

Siem Reap, der ligger lidt nord for den store Tonle Sap sø i Cambodja, tager de fleste til for at opleve tempelkomplekset Angkor Wat, der frit oversat betyder ”Kongernes Tempelby”. Den enorme tempelby, der ligger cirka syv kilometer uden for Siem Reap, var i 1100-tallet verdens største by med over en million indbyggere.
Den glemte by Angkor

Den glemte by Angkor

Den glemte by, Angkor, blev genopdaget af den franske opdagelsesrejsende Henri Mouhot i 1860, som nærmest snublede over ruinerne i den tætte jungle. Mouhot beskrev Angkor som ”større end noget andet i Grækenland og Rom”. Det vidtfavnende kompleks af paladser og templer ligger nord for Tonle Sap og omfattede i dens storhedstid under Khmer-imperiet (9.-12. århundrede) Mekong Deltaet i Vietnam, meget af Thailand og dele af Laos. I alt menes her i denne periode at have boet op mod 1 mio. mennesker. Vil du opleve både Siem Reap og Angkor, så tag med på rundrejsen Angkor Explorer eller Classical Cambodia Tour.
Angkor Wat er på UNESCO’s Verdensarvsliste

Angkor på Verdensarvslisten

Angkor kom med på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1992 og er i dag bevaret som en arkæologisk park med 70 ruiner fordelt på ca. 200 km2. Det berømteste af templerne er Angkor Wat, som bliver betragtet som det største religiøse monument, der nogensinde er bygget. Områdets center er Angkor Thom, som var den egentlige by og er omgærdet af en bymur og en voldgrav.

Er der frit valg, så stå op før hanerne galer og tag tidligt ud til Angkor Wat. Gå over broen ved de lavvandede søer til hovedtemplet. Solen står op bag templet og giver et betagende syn, når den gyldne sol lyser templet op fra silhuet til bygningsværk.
Udfordrende tempeltrapper

Udfordrende tempeltrapper

I den kølige morgenstund er der mere energi til at forcere nogle af de udfordrende stejle tempeltrapper. Opad går det fint og udsigten er fantastisk, men på vejen ned ser trinene pludselig næsten lodrette og meget smalle ud. Det er heldigvis ikke en skam at klare nedturen på alle fire med benene først.

De vigtigste templer i Angkor

Hovedtemplet Angkor er enormt stort og massivt imponerende med både sammen-hængende og fritstående bygninger, men blandt manges favoritter er tre andre templer.
Ta Prohm templet - en del af Angor Wat

Ta Prohm templet

Langt inde i junglen ad en grusvej væk fra de centrale veje gemmer Ta Prohm templet sig.
Her kan du gå på opdagelse i regnskovens frodige tæthed og fornemme det kæmpe Khmerrige, der engang havde sit centrum her. Kæmpetræer snor deres rødder som tykke altædende slanger rundt omkring templet. Nogle sektioner er så dækket, at de nærmest er blevet en organisme af ruin og træ. I regnskoven bagved findes stier til en tempelpause og måske lidt leg på væltede træstammer for børn og barnlige sjæle.
Bayon og Angkor Thom - en del af Angor Wat

Bayon og Angkor Thom

Bayontemplet byder dig velkommen med sine 54 tårne og 200 smilende stenansigter, der dækker det meste af bygningsværket. Og på murene omkring Angkor Thom fortæller de indhuggede billeder som en historiebog om præsternes hellige opgaver og hverdagslivet i Khmerriget.igger der flere gamle smukke franskinspirerede bygninger – resten er nye hoteller, barer m.m.
Vink til de lokale i Siem Reap

Byen Siem Reap

Siem Reap er som sådan hurtig overstået. Markedspladsen er et lille kik værd, men vær forberedt på tiggere, hvis lemmer er taget af landminer. I centrum af Siem Reap ligger der flere gamle smukke franskinspirerede bygninger – resten er nye hoteller, barer m.m.
Sejl en tur på Tonle Sap

De oversvømmede skove

Ved det lille fiskerleje omkring 10 kilometer uden for Siem Reap sejler større og mindre både. Deltag i en organiseret tur eller lej selv en fladbundet båd med skipper for en dag og sejl på tur i Tonle Sap. Kryds søen og sejl ad småkanaler, som kun de lokale kender, og som virkelig kræver en fladbundet båd. Her svæver fiskeørne over den rige sø sammen med ibis, farvestrålende isfugle og hejrer, der vader rundt i de lavvandede områder og snupper skiftevis fisk og guldsmede, der svirrer i luften. Naturen er utrolig smuk og alt ånder fred og idyl især i det mest beskyttede område i "Biosphere Reserve”. Læg også til ved den flydende by Prek Toal og oplev benzinstationer, kirker og skoler bygget på flydende platforme.
Dagliglivet på Tonle Sap

Når livet går i fisk

I yderkanten af Tonle Sap – Sydøstasiens største sø – findes de oversvømmede skove, hvor kæmpetræer rager op, når søen en gang årligt i regntiden fra maj til oktober svulmer op til seks gange sin normale størrelse. Når ”livet går i fisk” ændrer alt sig. Midlertidige flydende byer skyder op mange steder i søen for fiskene presses med strømmen op i søen og kan nærmest skovles op.

Tonle Sap står i forbindelse med den mægtige Mekong flod. I de fjerneste områder af søen møder du fiskerfamilier, som gennem generationer er kommet her og i et par måneder årligt lever på en platform i et træ, fisker og per telefon sender bud efter tilsejlende fiskeopkøbere. Andre steder befolkes høje pælebyer ud for kysten og forlades, når søen atter skrumper.

Sejlturen til Siem Reap

Sejl til Siem Reap fra Phnom Penh
Du kan flyve til Siem Reap, men der går ogsåfaste hurtigbåde til Siem Reap fra Phnom Penh. De tager fem timer og giver et godt indtryk af landet og naturen. Det er en oplevelse, men efterhånden er vejen op til Siem Reap blevet så god, at bus og bil er hurtigere. Ved afgang fra kajen ved Phnom Krom kæmper alle turister for en plads på taget af hurtigbåden.

Skønt og friskt så længe der sejles langsomt ad kanaler og tæt nok forbi til at opleve livet i husbådene. Men med god fart ude i søen sprøjter vandet højt og de folk, der kan flytte sig i sikkerhed uden at skylle overbord, trækker hurtigt ned og ind. Så vær klar til hurtig tilbagetrækning!
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/montreal/fly/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.