Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Siem Reap

Læs mere om rejser til Siem Reap

Rejsetips af samme forfatter

  • Shopping i Phnom Penh

    (Bedømt af 11 personer)
    21.04.09: Lone Svendsen
    Efter at du har set de mange serværdigheder i Cambodja, kan jeg varmt anbefale en shoppingtur rundt i Phnom Pen...
    Læs hele rejsetippet
Cambodia - Siem Reap
Rejsetips indsendt af:
Lone Svendsen
Hedehusene
19. april 2009

Cambodia - Siem Reap

Under en 3 ugers rundrejse i Cambodia besøgte vi den fantastiske by Siem Reap i 5 dage. Her så vi bl.a Angkor Wat og Floating Village.
Jungel Tempel
Jungel Tempel

Templerne i Angkor Wat

Når man rejser til Cambodia er Angkor Wat helt klart et besøg værd. Uspoleret natur med gamle smukke templer.

Vi havde hyret en lokal engelsk talende guide samt en bil med chaufør for en hel dag. En rigtig god ide, at hyre en guide inden ankomsten til templerne, så man kan planlægge turen på forhånd. Da området er så enormt stort og varmen let sniger sig over 35 grader, er det dejligt at ha´en bil med aircon til at fragte sig mellem templerne.

Først så vi hovedtemplet og derefter 4 andre templer. Det smukkeste tempel er Jungel Tempel, hvor træernes rødder er vokset gennem hundredevis af år. Rødderne slynger sig rundt om templets ruiner. Det er en hel fantastisk oplevelse, at gå ind mod templerne, og de eneste lyde man kan høre, er dyrenes. Ingen motorstøj, eller anden larm - fuldstændig ro.

Under hele turen fortalte guiden om de konger, prinser og kejsere som havde bygget de forskellige templer. Desuden fortalte han levende historier om de sagn som knyttede sig til hver eneste af stenudskæringerne.

Egentlig er en dag ved templerne ikke nok, hvis man vil se dem alle. En ubeskrivelig dejlig oplevelse.

Den næste dag så vi hele området ved Angkor fra en luftballon i morgentimerne. Desværre var der lidt diset, så hvis man tager en sådan tur, skal man være opmærksom på vejret.
Legende børn i Floating Village
Legende børn i Floating Village

Floating Village

Hvis man er i Siem Reap, må man ikke snyde sig selv for at se Floating Village.

En hel by med 300 famillier som ligger lige midt i Ton Le Sap floden. De fleste familier er ulovlige flygtninge fra Vietnam. Et meget fattigt sted hvor menneskerne bor i små husbåde.

Man betaler et beløb for at komme ind på området, det var vist 6$ pr. person - disse penge går ubekåret til byens vedligeholdelse og famillierne som bor der.

Inde på området betaler man så for at komme med en long tail båd ud til Floating Village - også her støtter man de fattige som bor i byen, det er en af deres hoved indtægter, at fragte turister rundt i byen.

På trods af, at man ser meget fattigdom på turen, er det en helt speciel oplevelse. Byens befolkning var glade og imødekommende og overalt var der glade børn, som legede og badede i floden.

Kommentarer til rejsetips om Siem Reap

Siem Reap -july 2017

16/07 2017 Anne Kristine Mouritsen
Udviklingen går stærkt i Siem Reap og derfor skriver jeg tidspunkt i overskriften.

Mine råd er: hold her fra hotellernes færdige ture og taxaer. De er for dyre. Lav din egen dagstur med tuk tuk for ca 20$. Til Kulen Mountain bestiller i mand plus chauffør. Vi betalte 100$ for bil hele dagen med engelsktalende chauffør. Vi havde de bedste erfaringer med Hunlong (http://siemreap-driver.com/) og har faktisk aldrig oplevet bedre service - men blot en ide. De er alle søde og venlige.

Dagspas til tempelområdet koster pt 37$ pr mand og dagspas til Kulen Mountain er 20$ pr mand.
Mvh Anne Kristine
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Siem Reap

Hoteller i Siem Reap
Rejser til Siem Reap
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sverige/stockholm/first-hotel-reisen.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.