Turprogram i kort udgave

 • Dag 1-2: Halifax
 • Dag 3: Halifax – Annapolis Royal (322 km)
 • Dag 4: Hvalsafari og fiskerbyer
 • Dag 5: Annapolis Royal – Prince Edward Island (475 km)
 • Dag 6: Island Land of Anne
 • Dag 7: Charlottetown – Cape Breton Island (274 km)
 • Dag 8: Cabot Trail (300 km)
 • Dag 9: Louisbourg (220 km)
 • Dag 10: Baddeck – Halifax (357 km)
 • Dag 11: Halifax

Rejsen inkluderer

 • 10 hotelovernatninger
 • 4 x morgenmad
 • Færgeoverfart Woods Island til Caribou
 • Lokale skatter

Bemærk - Inkluderer ikke

 • Billeje
 • Flybillet

Du kan få en detaljeret rejse-beskrivelse på tryk med i købet.

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Acadia Adventure

Kør selv rundrejse på 11 dage

Atlanterhavsbrise, levende historie, natur og hvalsafari ... Tag med på hvalsafari i Bay of Fundy, kør på den verdenskendte kystrute Cabot Trail og opdag den naturskønne Prince Edward Island, hvor kimen til det selvstændige Canada blev lagt.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.
Fra 1.141 CAD

pr. person i dobbeltværelse i 10 nætter og lokale skatter

Acadia Adventure

Dag 1-2
Dag 1-2

Halifax

Halifax, hovedstaden i Nova Scotia
Efter at have sat landingshjulene på canadisk grund i Halifax har I de første to dage til at udforske den maritime by, der blev grundlagt tilbage i 1749, og som har et langt og spændende afhængighedsforhold til Atlanterhavet. Halifax er hovedstad i Nova Scotia og er den største by i Canadas østlige provinser.

Centrum af Halifax skal naturligvis opleves til fods, og der er rig mulighed for at smage på friskfanget fisk i alle afskygninger på nogle af de mange restauranter i byen. Men Halifax har også et stort butiksliv med fine muligheder for shopping, adskillige gallerier, barer og i sommerhalvåret fortovscafeer. Gå en tur langs havnefronten og nyd det hektiske liv på havnen, der er en af Canadas travleste med skibstrafik fra hele verden.

Halifax’ maritime traditioner gør naturligvis også, at byen har et skibsfartsmuseum, Maritime Museum of the Atlantic, der byder på historiske skibe og udstillinger om Halifax’ udvikling som havneby. Ikke langt derfra ligger Historic Properties, hvor en række smukke, gamle lagerbygninger fra 1800-tallet er ombygget til et butikscenter med specialbutikker og restauranter.
Dag 3
Dag 3

Halifax – Annapolis Royal (322 km)

Peggy’s Cove
I starter dagen med at køre sydpå mod Lunenburg, hvor I undervejs bør tage en afstikker til Peggy’s Cove sydvest for Halifax, hvor husene er bygget direkte på granitklipperne. Byens klassiske fyrtårn står smukt placeret på kanten af Atlanterhavet, der giver hele sceneriet en dramatisk skønhed. I Lunenburg kan I opleve smukke, gamle victorianske huse, der er nænsomt restaureret. Byen er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket understreger, at det er en by, I ikke skal gå glip af.

Fra Lunenburg forlader I kysten og kører tværs over Nova Scotias sydlige halvø, der bringer jer over på den anden side ud til bugten Bay of Fundy. På den modsatte bred af Bay of Fundy ligger Maine i USA. Men inden I kommer ud til kysten, bør I tage et pitstop i Kejimkujik National Park, der byder på masser af mulighed for friluftsfolket med vandrestier og kanosejlads på parkens søer. Dagens mål er Annapolis Royal, endnu en historisk havneby, der også har en ganske pæn andel af victorianske huse ved bredden af Bay of Fundy.
Dag 4
Dag 4

Hvalsafari og fiskerbyer

I dag kører I en tur ned på den aflange landtange Digby Neck, hvorfra I tager på hvalsafari på Bay of Fundy, der byder på næringsrigt vand, som lokker hvalerne til. Finhvaler og pukkelhvaler plejer at være nemme at spotte, mens det kræver mere held at se den sjældne nordatlantiske rethval. Efter turen på vander kører I tilbage til Annapolis Royal, hvor I bør nyde de gamle huse og eventuelt tage en afstikker til det historiske Fort Anne.
Dag 5
Dag 5

Annapolis Royal – Prince Edward Island (475 km)

Dagens køretur er den længste på jeres rundrejse, så stå tidligt op og sæt kursen mod universitetsbyen Wolfville. Lige uden for byen ligger Grand-Pré National Historic Site, et mindesmærke for den akadiske bosættelse fra 1682-1755 og den efterfølgende deportation af akadierne fra 1755-1763.

Acadierne var franske udvandrere, der bosatte sig i området, men blev deporteret af de efterfølgende engelske bosættere som en udløber af krigen mellem England og Frankrig fra 1744-1763. Herfra går det videre ad motorvejen mod skiftevis nordvest og nordøst, inden I helt forlader fastlandet og kører over den 13 km lange bro Confederation Bridge, der stod færdig i 1997, og som bringer jer over til Prince Edward Island.
Dag 6
Dag 6

Island Land of Anne

Charlottetown
I vågner op i Charlottetown, hovedstaden på Prince Edward Island, der også kaldes Canadas vugge, da Province House i byen var stedet, hvor der blev forhandlet om oprettelsen af Canada som selvstændig nation, hvilket Canada jo endte med at blive udråbt til i 1867.

Lige nord for Charlottetown ligger den smukke Prince Edward Island National Park, der byder på lækre klitter og strande samt Green Gables, det fiktive hjem for Anne, en karakter skabt af den canadiske forfatter Lucy Maud Montgomery, der er elsket af millioner af især engelsktalende romanlæsere. Der er også mulighed for at udforske andre dele af Prince Edward Island eller blot nyde storbyen Charlottetown.
Dag 7
Dag 7

Charlottetown – Cape Breton Island (274 km)

Cape Breton Island
I dag går det først østpå på Prince Edward Island, hvor første stop kunne være Orwell Corner Historic Village, en tidligere landsby med en historisk kirkegård og en række restaurerede huse, som gengiver livet på landet i 1800-tallet.

Herfra kører I videre til havnebyen Wood Island, hvor I tager færgen retur til Nova Scotia, som I nu kortvarigt returnerer til. Efter en kort køretur på fastlandet kører I over til Cape Breton Island, hvor en række fantastiske naturscenerier venter jer. I overnatter i den lille by Baddeck, hvor I har base de næste par dage.
Dag 8
Dag 8

Cabot Trail (300 km)

Lille havn på Cape Breton Island
Stå tidligt op, for der venter jer en fantastisk tur på Carbot Trail rundt langs kysten af Cape Breton Island, der mest af alt minder om det skotske højland – bare med canadisk fortegn. Fra vejen har I en fantastisk udsigt ud over Gulf of St. Lawrence.

Dagens højdepunkt er Cape Breton Highlands National Park med adskillige smukke vandreture. En af de bedste er Skyline Trail – navnet siger næsten det hele. Andre muligheder i løbet af dagen er Celtic Music Interpretive Center, Glenora Distillery eller Acadian Cultural Center and Museum. I returener til Baddeck efter dagens smukke køretur.
Dag 9
Dag 9

Louisbourg (220 km)

Fortress of Louisbourg
I dag kører I til østkysten af Cape Breton Island, hvor I kan opleve Fortress of Louisbourg National Historic Site, der er den største historiske rekonstruktion i Nordamerika. Fortet byder på en imponerende rekonstruktion af en fransk garnisonsby fra 1700-tallet, komplet med udklædte tolke, som formidler hverdagen under den franske koloniperiode.

Den franske indflydelse i området kan også tydeligt aflæses i mange af de historiske bynavne, der stadig bærer franske navne. En anden mulighed er et besøg på Alexander Graham Bell National Historic Site i Baddeck, hvor jeres hotel ligger, et museum dedikeret til Graham Bells liv og opfindelser. Anledningen er, at den berømte opfinder tilbragte flere somre i området langs kysten af den store indlandsbugt, Bras d’Or Lake.
Dag 10
Dag 10

Baddeck – Halifax (357 km)

Nu begynder rundrejsen at nærme sig sin afslutning, men I har lige en skøn køretur retur til Halifax tilbage. Den kan fx tilbagelægges langs Atlanterhavskysten ad Highway 7 i Nova Scotia, hvis I vil undgå at skulle køre på motorvejen det sidste stykke vej ind til Halifax.
Dag 11
Dag 11

Halifax

Citadel Hill i Halifax
Afhængig af jeres hjemrejsetidspunkt kan I måske nå lidt shopping i Halifax, inden I sætter kursen mod Halifax International Airport, hvorfra I flyver hjem.
Halifax - et brag af en by
Halifax i Nova Scotia var i begyndelsen af 1900-tallet en relativt ukendt havneby, men det ændrede sig med et gigantisk brag den 6. december 1917, da et fransk ammunitionsskib og et norsk fragtskib kolliderede ud for Halifax, hvilket udløste den hidtil største menneskeskabte eksplosion - atombomber fraregnet. Eksplosionen var så kraftig, at trykbølgen og en tsunami stort set jævnede Halifax med jorden, dræbte 2.000 mennesker, kvæstede 9.000 og gjorde over 25.000 hjemløse, og op til 80 km væk blæste ruderne ind! Et klokketårn i Halifax står i dag som mindesmærke for katastrofen.

Start nu! Det er let at bestille Acadia Adventure


Kør selv rundrejse på 11 dage
Fra 1.141 CAD

Prisen er pr. person i dobbeltværelse i 10 nætter og lokale skatter

Rejseperiode:
8. juni - 27. september 2017.

Moderate, fra 1.141 CAD
pr. person i dobbeltværelse

Barn under 11 år, fra 46 CAD
i følge med 2 voksne og uden ekstra opredning

Mulighed for tilkøb af udflugtspakke:
 • Brier Island Whale Whatching
 • Historic Sites Pass til mange attraktioner undervejs.
Pris pr. person fra:
Voksen: 53 CAD
Barn: 30 CAD

Startdag:
Daglig

Varighed: 
11 dage/10 nætter

Længde:
1.948 km

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores rejsebureauer.
Se åbningstider og adresser her.

Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/det-vestlige-usa/de-varme-kilder-i-pagosa-springs-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.