Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
Bannf National Park

Rundrejse med dansk rejseleder

Rejser til Banff National Park

I Banff National Park, Canadas ældste nationalpark, kan du nyde nogle af de flotteste bjerglandskaber på det nordamerikanske kontinent. Banff National Park blev oprettet i 1885 for at beskytte de varme kilder, som tre unge mænd opdagede, da de to år tidligere ledte efter guld. I dag er parken på 6.641 km2 (lidt mindre end Sjælland) og består også af den verdensberømte Lake Louise.

Canadas ældste nationalpark

Canadas ældste nationalpark

Aktiv ferie i Banff

Du skal ud og vandre i naturen for at opleve storheden, når du rejser til Banff National Park. I parken er der over 1.600 km vandrestier. De 80 af dem er afmærkede ruter af meget forskellig længde og sværhedsgrad. Nogle er lige ved byen – mens andre kræver flere dage og overnatning undervejs.

Besøg parkens Visitor Centre og få råd og vejledning. Spil også golf, kør mountainbike eller lej en hest eller en kano. Uanset hvad du gør på din rejse, så er omgivelserne i Banff National Park uforglemmelige. Det gælder også parkens 13 campingpladser.
 

Byen Banff

Den alpine by Banff ligger i 1.400 meters højde i en bred dal ved Bow-floden. Hele vejen rundt er der udsigt til bjerge. Banff har den uofficielle canadiske rekord i flest spisesteder per indbygger. De knap 8.000 fastboende har flere end 100 spisesteder at vælge imellem, men dem må de dele med millioner af turister. Om sommeren er der trængsel på fortovene ud for de mange butikker, men om vinteren rykker det meste indenfor til afterskiing og hygge.
 

Cave & Basin Centennial Centre

Her kan du besøge de varme kilder, der var årsag til, at nationalparken blev oprettet for over 100 år siden. Kilderne er behageligt varme (29-42 grader vinter/sommer) og indeholder mange mineraler. I centret er der udstillinger om de canadiske nationalparker gennem mere end 100 år.

Fairmont Banff Springs

Da hotellet med det massive udseende blev bygget i 1888 var det verdens største. ’The Springs’, som hotellet bliver kaldt, har 846 værelser, en berømt golfbane, tennisbaner, hestestalde, swimmingpool, motionsrum, 50 fornemme forretninger, restauranter og barer. Fairmont Banff Springs er en institution i Canada og afgjort et besøg værd, selv om du ikke bor der på din Banff-rejse.
 

Luxton Museum

Kig ind i indianernes verden dengang de vandrede efter bisonflokkene på prærien. Museet har udstillinger af deres levevis og skikke, våben og redskaber.
Upper Hot Springs

Upper Hot Springs

Her kan du hoppe i det varme kildevand i et offentligt svømmebad, når du rejser til Banff National Park. Vandet virker utroligt afslappende, og udsigten til bjergene er herlig. Badet ligger på Mountain Avenue, 3,5 km fra centrum.
 

Mount Norquay

Tag en tur op på bjerget og nyd en storslået udsigt over Bow-dalen og byen. Efter en syv-minutters svævetur i stolelift er du 2.133 m.o.h. ved et af de mest eftertragtede skiområder i Banff National Park.
 

Lake Louise

56 km fra Banff ligger Lake Louise. Søens vand er grønt som smaragd. Derfor var landmåler Tom Wilson ikke i tvivl, da han i 1882 som den første hvide mand så søen. Han gav den navnet Emerald Lake. To år efter blev den omdøbt til Louise efter dronning Victorias datter. I dag er Lake Louise blandt Canadas største skisportssteder. Skilifterne slæber 20.000 personer op i timen, og det længste løb nedad er otte km langt.

Chateau Lake Louise

Chateau Lake Louise er et fornemt hotel med udsigt til søen og bjergene med Victoria-gletscheren. I 1920’erne rejste mange hertil på rekreation. Flere gange er hotellet nedbrændt og genopført. I dag har hotellet 520 værelser, gode restauranter, flotte saloner og dyre butikker.
 

Vandreture

To populære vandreture i bjergene udgår fra hotellet til enten Lake Agnes (3,5 km) eller Plain of Six Glaciers (5,5 km). Ved målet ligger et te-hus med pragtfuld udsigt. Du kan leje robåd eller kano og sejle på søen, der pga. smeltevand fra gletscheren aldrig bliver varmere end fire grader Celsius. Lake Louise Village (1.600 indb.) har andre gode hoteller og adskillige indkøbsmuligheder.

Skiferie i Banff National Park

Skirejser til Banff er de seneste år blevet særdeles populært. Den magiske krystalklare sne, de ikke-eksisterende liftkøer og den enestående natur er vigtige årsager til, at Banff hitter lige nu som skiområde.

Skiferie-sæsonen i Banff løber som regel fra midt i november til sidst i maj, men husk at bestille din skirejse i god tid online hos FDM travel - så får du de bedste priser på fly, hotel og billeje.

Kør videre fra Banff

Nyd Canadas smukke natur
Nordpå til Jasper NP
Her kommer du ud på én af de smukkeste køreture i verden, hvis det er klart vejr. Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper. De 230 km fører dig forbi forrevne gletschere og bjerge, forbi søer og vandfald og kryber undervejs over to pas, The Bow og Sunwapta, 2.067 m.o.h. Afsæt det meste af en dag til turen, så der er god tid til at gøre holdt ved de 13 udsigtspunkter. Vejen støder næsten ind i Columbia Icefields, der er en samling af hele otte gletschere med et areal på 325 km2 og dermed er det største gletscherområde i Nordamerika. Husk at stoppe 30 km før Jasper ved Athabasca Falls, hvor Athabasca-floden tordnende bliver presset gennem en snæver kløft.
Jasper National Park

Østpå til Calgary
Selv om det er vemodigt at lægge Rocky Mountains bag sig, så byder millionbyen Calgary blot en god times kørsel mod øst på mange gode oplevelser. Kendt for sit rodeo og fra Vinter-OL i 1988.
Calgary

Nordvestpå til Yoho National Park og Kamloops
Hvis du skal til Kamloops og videre til Vancouver, følger du Trans Canada Highway gennem British Columbias højland tværs over en række bjergkæder. Vejen går gennem tre nationalparker: Yoho, Glacier og Mt. Revelstoke. Afsæt god tid til at stoppe og nyd de betagende udsigter.
Yoho National Park
Kamloops

Sydpå til Waterton National Park
Du kan køre ad mindre veje fra Kananaskis sydpå til Waterton National Park. Fordelen er, at du slipper for at køre via Calgary, og i stedet følger østsiden af Rocky Mountains. Ulempen er, at det vil tage dig noget længere tid.
Waterton National Park

Vestpå til Kootenay
Du skal over Vermillion passet i 1.640 meters højde for at komme til den mindre besøgte Kootenay National Park. Parken har det varmeste og mest stabile vejr sammenlignet med de tre andre. Hop i varmekilderne Radium Hot Springs i parkens sydlige ende.
Kootenay National Park
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/danmark/miniferie/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.