Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Canada

Læs mere om rejser til Canada

Bay of Fundy, verdens største tidevandsforskel
Rejsetips indsendt af:
Mette Tjener Andersson
Hørsholm
26. okt. 2011

Bay of Fundy, verdens største tidevandsforskel

Vi besøgte i sommer New Brunswick i det østlige Canada. Vi blevet meget imponerede af Bay of Fundy hvor der et helt ekstremt forskel mellem hø- og lavvande.
På de tider af året hvor forskellen er størst er der 16 meter forskel, men selv om vi kun så lidt mindre var det facinerende at komme ved højvande om morgenen og allerede efter frokost kunne man gå rundt på havbunden. Vi var blandt andet ude ved en fyrtårn om var landfast ved ebbe, men nåede man ikke retur i tide måtte man vente 8 timer til vandet igen var ved at række sig tilbage.

Vi var også heldig at se hvaler og sæler i massevis. I Bay of Fundy er der rig mulighed for hvalsafari. Bay of Fundy er sammen med grand Canyon med i kapløbet om at blive udvalgt til verdens syv nye vidundere (New7Wonders of Nature).

I New Brunswick var tidligere den største danske bosættelse udenfor Danmark, New Denmark, hvor man finder Hansens Crossing og Kokkedal Hill, der er også et lille museum med Dannborg, billeder af kongefamilien og juleplatter...
Fundy Trail
Fundy Trail

Fundy Trail

Generelt har New Brunswick et meget veludbygget stisystem. Vores favorit var Fundy Trail en 16 km lang strækning, som de arbejde på at forlænge, hvor man kunne langs kysten var både en vej, men også en sti, hvor man både kunne cykle og vandre, en heldel af stisystemet var også velegnet til klapvogn. Man havde en forrygende udsigt udover havet.
Lavvande i havnen i Alma
Lavvande i havnen i Alma

Hopewell Rocks

Ret langt inde i bugten findes Hopewell Rocks, der er en klippeformation der kun eroderes langsomt af tidevandet og her et der efterladt mane små øer. Dette sted er meget populært at besøge både ved flod og ebbe for at se den ekstreme forskel. Flere steder havde det meget strøm fra tidevandet eroderet kysten bort og efterladt små fine øer.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Canada

Hoteller i Canada
Rejser i Canada
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/syrien/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.