Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om British Columbia

Læs mere om rejser til British Columbia

Rejsetips af samme forfatter

 • Forkælelse for krop og sjæl...på en ny måde.

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Berit Plath
  Flere steder rundt på øen kan du mærke de varme kilder, hvor vandet fosser ud af – og det er varmt. Ofte gibber det i os, når vi springer i havet herhjemme, fordi vandet er koldt, men her i søerne er det fordi det er varmt.
  Se hele rejsetippet
 • Vores første tur til Azorerne - men ikke den sidste.

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  25.10.13: Berit Plath
  Vi havde fornøjelse af at være på Azorerne denne sensommer – nærmere bestemt i slutningen af september 2013. Det var vores første besøg på øen, så vi vidste ikke med sikkerhed hvad der ventede os, og det er jo netop det, som gør det spændende at komme ud og opleve nye steder.
  Se hele rejsetippet
 • Azorererne - rundt på øen, i egen lejebil

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 1 person)
  25.10.13: Berit Plath
  Det helt store vi fik ud af turen til Azorerne og øen som helhed, det var de smukke og meget forskellige naturoplevelser. Efter et par dage i byen havde vi valgt at booke os ind på det pragtfulde og nyrenoverede hotel i Furnas – Terra Nostra Garden Hotel.
  Se hele rejsetippet

Et ørkenområde i Canada - NK´Mip

En anderledes oplevelse, når man tænker på man står midt inde i Canada. Et ørkenområde med vilde dyr, slanger og skorpioner. Vi så dog ingen af delene, under vores besøg, hvilket jeg havde det helt fint med.
En ”lokal indianer” fra deres stamme – Okanagan-folket viste os rundt i en lille del af dalen, hvor han kunne fortælle om de mange urter, som de stadig brugte til bla. helbredelse og madlavning – der fandtes et hav af forskellige blomster og urter, som vi slet ikke kendte og slet ikke kunne forstille sig, hvor stor gavn de kunne gøre – meget interessant.
Jordhulen som ses nederst i billedet.
Jordhulen som ses nederst i billedet.

Guidet gå-tur

Det anbefales at man booker en tur med guide, for at få mest ud af det. Ruten er på ca. 1,5 km hvor man går på stier – også muligt for gangbesværede, da det er i et jævnt terræn på hele turen.
Undervejs på ruten så vi også at der var bygget kopier af tipier, som de så ud i ”gamle dage”. Og man så jordhuler, som også var genopført blot til gavn for os turister. Men man kunne få en fornemmelse af, hvordan de har levet og hvordan opdelingen mellem mand, kvinde og børn har været. Ligeledes kunne man i hulerne ”holde varmen ud” da der jo her er dejligt køligt – udenfor kan der blive op til 45-50 grader, når det er varmest.
Indgang centret - De tykke mure er opbygget i lag, som klodens sediment - meget flot.
Indgang centret - De tykke mure er opbygget i lag, som klodens sediment - meget flot.

Slangeshow....

Der er ligeledes bygget et moderne oplevelsescenter, hvor der var udstillet deres tøj, sko, arbejdsredskaber mm, og beskrivelser af hele historien om hvordan de levede. Fortælling om hvordan deres eget sprog var udviklet, og om hvor mange eller måske nærmere hvor få der var tilbage der kunne tale sproget – det var omkring 200 personer, i deres gamle stamme, som stadig kunne sproget. Vi sluttede rundturen af inde i centret, med at se en film om folket og hele historien, og den kan jeg også anbefale man tager tid til at se.
Guiden var efter turen vært for et slangeshow! Han fortalte om slangernes færden, om hvordan de på centret faktisk ”holdt øje” med de forskellige arter. De havde sat chip i flere af slangerne, og kunne derved følge deres vej rundt i ørkenen. Såfremt en slange havde ”forvildet” sig ud på en længere tur, og var endt hos en af byens borgere, så blev guiden kontaktet for at de kunne indfange den. Dernæst satte de den eksempelvis ud i et område, hvor de mente/vidste den hørte til, og kunne så efter en uges tid se at den igen var tilbage i det samme område. Meget sjovt at høre om, og se hvordan sådanne slanger egentlig bevæger sig rundt.
Nu var det sidst på sæsonen (slut september) at vi var der og det betød, at det også var ved at være vintertid for bjørnene. De var nu på vej op i bjergene for at overvintre, efter at havde fyldt spisekamret op i løbet af sommeren. Så desværre fik vi ikke fornøjelsen af at se disse pragtige dyr, men måtte ”nøjes” med at høre når de lokale folk fortalte om at bjørnen havde stået i deres baghave.
Ørkenområdet hedder NK´MIP og er beliggende 3 km nord for byen Osoyoos, Okanagan BC. Tjek mere om åbningstider, eller yderligere inspiration fra stedet på deres hjemmeside: www.nkmipdesert.com
Afsæt en halv dag til besøget, så kan I både nå gåturen, show og film mm.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til British Columbia

Hoteller i British Columbia
Rejser til British Columbia
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/british-columbia/et-oerkenomraade-i-canada-nkmip.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.