Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Canada

Læs mere om rejser til Canada

Maligne Lake v. Jasper.
Rejsetips indsendt af:
Carsten Bue
Odense
5. sept. 2008

Canada British Columbia og Alberta

I provinsen British Columbia og Alberta i Canada finder du en fantastisk natur og en utrolig venlig og imødekommende befolkning, som alt i alt giver et perfekt grundlag for en fantastisk ferie med oplevelser på alle fronter.
Vancouver Island /bjørnefamile
Vancouver Island /bjørnefamile

Naturoplevelser i særklasse

For 4. gang valgte vi en ferietur til Canada og det var familien ikke i tvivl om. Hvorfor - jo ganske enkelt fordi Canada er noget man risikerer går i blodet på en, og man føler ikke man bliver færdig med landet og de muligheder der ligger om hvert eneste hjørne.
 
Vi har tidligere kørt i Autocamper i British Columbia og det var hele familien enig om, at det skulle vi igen. Den frihed og mobilitet camperen giver er helt ubeskrivelig og ferien går uden frygt for at nå frem til næste hotel eller om der er plads, og du har uanede muligheder for at opholde dig i naturen helt ude i vildnisset og samtidig være selvforsynende (strøm/varme/køleskab mv).

Vi valgte samtidig foråret i maj/juni for turen , hvor naturen er helt fantastisk, og der er meget få turister. Man kan i foråret opleve sne og is i bjergene og der er dejligt lunt i solen, alt er frisk og grønt og luften er frisk og klar. Træerne/buske og øvrige bevoksning er mange steder ikke helt sprunget ud og det gør, at der er fantastisk udsyn ind i skovene, ned i dalene, langs floderne m.v. og derved, ser man ufattelig mange dyr, i form at vilde hunde, ulve, bjørne, bævere, ørne, elgsdyr, m.v.
 
Anbefalingen til turen er derfor klar - rejs i forået, for det er her man kan få de helt store oplevelser. Helt konkret er det tiden, hvor bjørne kommer ned fra bjergen for at spise det friske grønne græs. Foråret er muligheden for at se bjørne og det gjorde vi - ja mange bjørne, det er ikke løgn eller pral når vi fortæller, at vi holdt op med at tælle dem efter 2 uger - det var helt utroligt.

Ud over ovenstående er Det konkrete rejsetips, at tage færgen (Inside passage) op langs British Columbias vestkyst fra byen Port Hardy på Vancouver Island og op til Prince Rupert, der ligger lige syd for Alaska. Det er ganske enkelt en tur hvor man får set det smukkeste af Canada i form af bjerge, fjorde, hvaler, (spækhugger - gråhvaler) sæler, delfiner, ørne m.v. Turen går det meste af strækningen indenskærs, hvor man sejler i smalle fjorde og passager,hvor man nærmest mister pusten når man sejler forbi vandfald, sneklædt tinder, ligesom området har en fantastisk historie, hvad angår indianere.

Færgen som drives af provinsen (www.bc-ferries.com) er få år gammel og dermed super moderne med alle faciliteter. Turen var ganske enkelt `en lang "oplevelse", hvor oplevelserne på turen langt oversteg vores vildeste fantasi.
I foråret maj og juni er der på sejlturen samtidig store chancer for at se spækhuggere - og ganske rigtigt vi så flere hvaler springe rundt om færgen...helt fantastisk.

Tag bilen eller Camperen med og fortsæt turen videre østpå til Prince Georg. Turen fra Prince Rupert til Prince Georg var en fantastisk køretur, og er fantastisk varieret med alt fra gamle indianerlandsbyer (KSAN) til moderne provinsbyer, der alle ligger som perler på en snor langs Yellovhead Highway.

Ovenstående var en del af vores 5 ugers tur, der indbefattede rundturen fra Vancouver til - Vancouver Island, herfra (sejlturen) til Prince Rupert -videre mod øst til Prince Georg og herfra sydpå og retur til Vancouver.

Kommentarer til rejsetips om Canada

spørgsmål

22/06 2010 lars jeppesen
Hej Vi har tænkt at rejse i 3 uger fra calgary til vancouver fra midt i april til første uge i maj. Mit spørgsmål er, er det for tidligt eller vil det være et ok tidpunkt at rejse på. Et andet spørgsmål. Hvor lejede du rv/autocamper henne. Og ved du såsan ca priser Mvh Lars

Tusind tak.

05/04 2009 Jørn Rosenkilde
Jeres tip op sejlturen fra Port Hardy til Prince Rupert var lige hvad jeg havde brug for i min planlægning. Uden jeres tip havde jeg nok ikke opdaget denne mulighed. Det tror jeg bliver en stor opplevelse. Venlig hilsen Jørn
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Canada

Hoteller i Canada
Rejser i Canada
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/milano/stort-for-smaat-i-milano-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.