Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Kamloops

Rejser til Kamloops

Højlandets ’hovedstad’ blev grundlagt i 1812 som Fort Kamloops - en handelsstation, der byttede varer for skind leveret af pelsjægere og lokale shuswapindianere. I dag er Kamloops et trafikknudepunkt og et naturligt stop din rejse i det canadiske cowboyland.

Et naturligt stop i cowboylandet

Et naturligt stop i cowboylandet

Køb dig en ægte Stetson

High Country hedder højlandet i British Columbia. Her dyrker mange lokale farmere ’beef’, som de siger. I gadebilledet ser du ægte cowboys – de er ikke statister i en western. Vil du falde rigtigt ind, når du rejser til Kamloops, så køb dig en Stetson cowboyhat og et par mønstrede cowboy-støvler.

Dans two-step
Du skal bruge både hat og støvler, når du går på bar og skal danse ’two-step’ med de lokale til country & western musik. Hvis hatten er for meget for dig, så gå på bar alligevel for oplevelsens skyld, når du rejser til Kamloops. Det er som at træde ind i en cowboyfilm – ganske uovertruffent.
Besøg en ranch i Kamloops

Besøg en ranch

Du kan forsøge dig som cowboy for en dag, hvis du lægger vejen forbi én af højlandets enorme kvæg-ranches.

Syd for Kamloops ligger fx Douglas Lake Ranch, der er Canadas største med 20.000 stykker kvæg. Den er på størrelse med Luxemborg. Mange guest-ranches lejer værelser og heste ud.
 

Prøv fluefiskeri

Området omkring Kamloops er spækket med søer. Derfor er det oplagt at leje en fluestang og afprøve dine evner som fluefisker. Store, velsmagende ørreder står og venter i det rene vand. Tjek med nærmeste turistkontor, hvor der måske er bid.

Kør videre fra Kamloops

Jasper National Park
Med en lejebil i British Columbia er det nemt at udforske den vestlige del af Canada.

Sydvestpå til Vancouver og Whistler
Du har tre veje at vælge imellem til Vancouver: Den første, Trans-Canada Highway 1, tager dig bl.a. forbi Hell’s Gate. Her er kløften 180 m dyb og kun 34 m bred. Tag svævebanen til flodbredden og oplev strømmen på 8 m i sekundet. Hvis du vil køre over Whistler, skal du dreje fra ved Cache Creek og slå ind på Highway 97 og kort efter 99. Tredje mulighed er den hurtigste, idet Coquihalla Highway 5, skærer 72 km af turen og sparer dig for mindst 2 timers kørsel. Den bringer dig forbi Nicola, hvorfra det er let at besøge en kvægranch fx Quilchena Cattle Company eller Douglas Lake Ranch.
Vancouver
Whistler

Nordpå til Jasper National Park og Edmonton
Highway 5 er den mest direkte vej til Jasper National Park og Edmonton i Alberta. Besøg den flotte Well’s Grey Provincial Park, der er den 3. største naturpark i British Columbia. Her er fx flere store vandfald.
Jasper National Park
Edmonton

Østpå til Banff National Park og Calgary
Fra Kamloops fortsætter Trans-Canada Highway østpå mod Alberta. Vejen fører gennem Shuswap-indianernes område. Besøg reservatet ved Little Shuswap Lake – overnat evt. på deres hotel. Lake Shushwap har en kystlinje på 1.000 km. I Sicamous kan du leje enorme husbåde. Snart dukker nationalparkerne op: Mount Revelstoke, Glacier, Yoho og Banff. Imponerende bjerglandskaber afløser hinanden for hvert sving. Hold udkig efter de vilde dyr. Videre østpå fra Banff venter Calgary.
Banff National Park
Calgary
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.