Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser i Canada

Kør-selv-ferie i Canada

En kør-selv-ferie i Canada står i naturens vidunderlige tegn. At køre ud i horisonten med udsigt til Rocky Mountains’ hvide bjergtinder eller tværs igennem Canada på Trans-Canada Highway, der strækker sig 8.000 km fra Atlanterhav til Stillehav, er indbegrebet af eventyr, ferie og frihed.

Tag på hvalsafari ved smukke kyster, mærk naturens kræfter i de frådende vandmasser ved Niagara Falls, se dybden i de turkisgrønne bjergsøer og skønheden i vidtstrakte fjordlandskaber. Canadas fantastiske natur vil tage pusten fra jer.

Vi har kørt de bjergveje, I vil elske. Fortæl os jeres ønsker, så skræddersyer vi jeres kør-selv-drømmeferie til Canada.

Genveje til kør-selv tips i Canada

Planlæg din kør-selv-ferie i Canada

Kør-selv i Canada
Det at køre af sted ud i horisonten med udsigt til den grønne, åbne prærie, den blå himmel eller Rocky Mountains’ hvide bjergtinder, der langsomt, men sikkert, nærmer sig i horisonten, er indbegrebet af eventyr, ferie og frihed. For ikke at tale om de smukke kystveje langs Canadas Atlanterhavskyst, hvor I mange steder kører på kanten af klippesiderne med direkte udsigt til Atlanterhavet eller det østlige Canadas mange bugter og vige.

Motorhome, udlejningsbil eller motorcykel
Afhængig af sæson og rejserute skal I tidligt i jeres planlægning beslutte jer for, om I vil opleve Canada i et motorhome med masser af naturoplevelser, fællesskab på campingpladserne og rige muligheder for selv at lave mad og være praktisk undervejs, eller om I vil køre rundt i en udlejningsbil, der hurtigt kan tilbagelægge store afstande og som kan komme rundt på de fleste bjergveje, hvilket ikke altid er muligt i et motorhome. Eller om I vil have den ultimative oplevelse i Canada og simpelthen indtage verdens næststørste land på motorcykel?

Valget af transportform afhænger i høj grad af sæsonen
Sæsonen er lidt kortere i Canada end i USA. Udlejningsbiler kan naturligvis bruges hele året, mens campingsæsonen i Canada – og dermed ferie med motorhomes – typisk går fra maj til oktober. Rejser I uden for denne periode, er valget nemt: Så skal I vælge en udlejningsbil. Sæsonen for motorcykler i Canada går typisk fra slutningen af maj til slutningen af september.
Det er nemt at være turist i Canada
– både på fire og to hjul

De canadiske bilister er meget hensynsfulde, og skiltningen er god. Færdelsreglerne ligner de danske, og vejskiltene er stort set de samme, som man benytter i USA. Canadierne bruger heldigvis kilometer – både til afstande og hastighed – så I ikke skal tænke på engelske miles, som man benytter i USA. Til gengæld sparer canadierne på de små kilometermarkeringer langs landevejene, som man kender som mile markers i USA. Men skiltningen er generelt fint, og det er nemt at finde vej i Canada. I den fransksprogede del af Canada kan I opleve vejskilte på både fransk og engelsk.

Medbring et godt vejatlas over Canada eller køb et efter ankomsten
Så kan I planlægge jeres ture og I har et overblik over, hvilket landskab og hvilken region, I kører igennem. Vi anbefaler også, at I lejer en bil med GPS eller medbringer jeres egen fra Danmark plus relevante kort over Canada.

Fastlagte rundrejser eller individuelle ture

Når du planlægger din kør-selv ferie i Canada, skal du beslutte dig for, om du ønsker en fastlagt rundrejse eller om du i højere grad selv vil sammensætte din rejse. Det er et spørgsmål om temperament, hvad du foretrækker, og der er fordele og ulemper ved begge ferietyper.
Til toppen

Fastlagte rundrejser

Vælger du en fastlagt kør-selv rundrejse i Canada, er ruten planlagt for dig på forhånd, og du er sikker på at komme forbi de vigtigste seværdigheder i den del af Canada, som du har valgt.

Samtidig er du sikker på, at der altid står et hotelværelse klar til dig, når du kommer frem. FDM travel samarbejder med det canadiske Discover Holidays, som tilbyder rundrejser i såvel vestlige som østlige Canada.

Som en del af ”pakken”, får du udleveret en guidebog med en detaljeret beskrivelse af de forskellige seværdigheder langs ruten.
Til toppen

Individuelle rejser

Det er også muligt at rejse rundt i Canada på egen hånd uden at have planlagt en bestemt rute i forvejen. FDM travels rejsekonsulenter hjælper dig gerne med planlægge din rejse i forvejen, og kan finde overnatning til dig over stort set hele Canada.

Som minimum bør du have reserveret hotelværelse den første nat efter ankomst og den sidste nat inden hjemrejse. Vil du overnatte i de canadiske nationalparker i højsæsonen, er det klogt at reservere hotelværelse i forvejen.
Til toppen
Afstande i Canada

Afstande i Canada

Canada er verdens næststørste land, og du skal passe på ikke at undervurdere afstandene i Canada.

Når du planlægger din ferie i Canada, skal du kende begrænsningens kunst. Du kan ganske enkelt ikke nå det hele, men må vælge ud og vælge fra.

Mange går med drømmen om at køre tværs over Nordamerika. Alene fra Toronto til Vancouver er der 4.492 km, og hvis det er fra Halifax ved Atlanterhavet til Vancouver ved Stillehavet, så er den direkte vej 6.050 km. Har du tid nok, er det intet problem, men er din ferie fx 3 uger lang, så er det vigtigt at vælge enten Østcanada eller Vestcanada.

På papiret lyder det ikke af så meget, når der står 929 km på en køretur fra Vancouver til Banff, men du skal passere en række større bjergkæder, inden målet på den anden side af Rocky Mountains. Altså en del op- og nedkørsler. Da der samtidig er uhyre flot, må du ofte standse for rigtigt at kunne nyde udsigten.
Til toppen

Kort og rejsebøger

Når du har besluttet dig for at rejse til Canada, er planlægningen af rejsen en af de bedste måder at forberede sig på turen. Et godt vejatlas over Canada er en nødvendighed allerede i planlægningsfasen, og her er Rand McNallys Road Atlas det bedste valg. Se Rand McNally kort online

Når det gælder rejselitteratur, findes der en lang række rejseguider på både dansk og engelsk. Vi har lavet en liste over de mest populære titler, der alle kan købes på siden om kort og rejsebøger.
Til toppen
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.