Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Leje af motorhome i Canada

Canadas store nationalparker og vidt åbne ødemarker gør et motorhome perfekt til en ferie i Canada. Læs vores tips til leje at motorhome i Canada, så du kan finde den rette løsning for dig og din familie. Der findes ikke en enkel og fast pris på et lejemål, men du kan benytte dig af vores prisberegner. Når du har fundet prisen, skal du ringe til en af vores USA-specialister på 70 11 60 11 - de sørger for resten.

Intro til motorhomes i Canada

Motorhomes er blevet en stor succes blandt danskere, der tager på kør-selv ferie i Canada og USA. Det giver den optimale frihed til at køre i sit eget tempo uden at skulle nå frem til et bestemt hotel i tide. De fleste national- og provinsparker giver adgang til motorhomes, så du kan overnatte bekvemt, lave mad og have en feriebolig midt i naturen.

Værd at vide om at motorhome i USA og Canada.

Forslag til ruter i Canada.

Specielt for familier med børn, der slipper for at flytte ud og ind ad hotelværelser hele tiden og kan nøjes med at pakke bagagen ud én gang. Og når I kører, kan børnene sidde ved bordet i motorhomet og opleve landskaberne passere forbi, mens de samtidig hyggesnakker, spiller eller tegner - frem for at sidde passivt på bagsædet af en bil.
Til toppen
De fleste kan køre et motorhome

De fleste kan køre et motorhome

Mange danskere bliver overvældede, når de første gang står ansigt til ansigt med et nordamerikansk motorhome. Det er nemlig en del højere og bredere end en gennemsnitlig europæisk autocamper.

Heldigvis er de canadiske veje bygget til sådanne køretøjer, og motorhomet er trods sin størrelse nem at navigere rundt i trafikken. Det har automatgear og servostyring og er er lige så let at køre som en stor personbil. Du skal blot vænne dig til de større dimensioner. Nogle modeller har bakkamera, men i starten er det en hjælp at få en ud og dirigere dig, når du skal bakke.

Canadisk lovgivning tillader i øvrigt, at personer med et lille dansk kørekort må køre et motorhome, selvom totalvægten i nogle tilfælde overstiger 3.500 kg. Det er tilladt at være flere chauffører, og det koster ikke ekstra. I skal blot sørge for at blive skrevet med på lejekontrakten.
Til toppen

Hvilket motorhome passer til din ferie

FDM travel samarbejder med firmaet Cruise Canada omkring udlejning af motorhomes i Canada. Firmaet tilbyder 4 forskellige størrelser motorhomes, alt efter hvor mange personer, der skal med på turen.

Sørg for at have god plads, da motorhomet trods alt er jeres hjem, mens I er på ferie i Canada. Få yderligere oplysninger hos FDM travels rejsekonsulenter på tlf. 70 11 60 11.
Til toppen
Fordele ved et motorhome

Fordele ved et motorhome

Canadas store nationalparker og vidt åbne ødemarker gør motorhomet perfekt til en ferie i Canada. Med et motorhome har I altid køkken og soveværelse inden for rækkevidde, og I kan tage en hurtig pause, når I trænger til et hvil. Især i det vestlige Canada er der ikke langt mellem campingpladserne, hvor I kan overnatte med motorhomes. Men har I planer om at overnatte på nogle af de meget populære campgrounds i de canadiske nationalparker i Rocky Mountains-regionen, bør I reservere plads på forhånd – især i højsæsonen i juli måned, hvor der er rigtigt mange turister med motorhomes på vejene..
Til toppen

Ulemper ved et motorhome

Vælger du et motorhome som ferieform i Canada, må du være indstillet på, at din rejseradius bliver lidt mindre, end hvis du vælger en udlejningsbil. Det tager simpelthen længere tid at køre fra sted til sted i et motorhome i Canada – især på de mindre veje. Desuden er det lidt dyrere at leje et motorhome i forhold til en almindelig udlejningsbil.

De penge, du sparer på hotelovernatning, kan ikke altid opveje udgiften til benzin, overnatning på campingpladser og lignende. Desuden betaler du et beløb pr. kørt kilometer i et motorhome, mens udlejningsbiler ofte (men ikke altid) er med fri kilometer.
Til toppen
Camping i Canada

Camping i Canada

Kør-selv ferie med et motorhome er en fremragende måde at komme tæt på canadierne. De er nemlig selv vilde med motorhomes, og på de forskellige campingpladser er der rig mulighed for at komme i snak – måske over en kold Labatt eller en omgang barberque.

Kampgrounds of America – KOA – er det amerikanske svar på Danmarks Camping Union og FDM Camping, og organisationen driver campingpladser over det meste af USA og Canada.

Fidusen ved at bruge KOA’s campingpladser er bl.a., at du om morgenen kan reservere en plads til om aftenen på en anden af KOA’s campingpladser – så du har sikkerhed for, at der også er plads, når du kommer frem om aftenen. 

Især i det vestlige Canada er der ikke langt mellem campingpladserne, hvor I kan overnatte med motorhomes. Men har I planer om at overnatte på nogle af de meget populære campgrounds inde i de canadiske nationalparker i Rocky Mountainsregionen, bør I reservere plads på forhånd – især i højsæsonen i juli måned, hvor der er rigtigt mange turister med motorhomes på vejene.
Til toppen

Internationalt kørekort

FDM travel anbefaler, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du tager til Canada, da danske kørekort ikke har engelsk oversættelse. Det er ikke et krav for at kunne leje motorhome i Canada, men bliver du stoppet af en canadisk færdselsbetjent et sted ude på landet, er det er fordel at kunne fremvise et internationalt kørekort. 
Du kan få udstedt et internationalt kørekort i de kommunale borgerservicecentre - læs her hvad du skal medbringe for at få udstedt internationalt kørekort.
Til toppen

Bestil dit motorhome i god tid

Prisen på motorhome er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres hver uge. Det kan derfor betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte en rabat til ”early bookers”.

Ønsker du at starte i en by og slutte i en anden by, er det en rigtig god ide at checke prisen i begge retninger, for efterspørgslen giver ofte meget forskellige priser afhængig af, hvor du starter og slutter dit lejemål.

Hvor langt skal du køre?
Den samlede pris på et motorhome afhænger også af det antal miles, som du kører. Vi anbefaler derfor, at du planlægger ruten og tæller miles, for at afgøre om det bedst kan betale sig at købe et ubegrænset antal miles eller pakker med 500 miles i USA og 800 km i Canada.

Start tidligt – og aflever sent
Bestil en ”Early Bird Departure Special” og få mest muligt ud af dine dage. Her kan du afhente dit motorhome allerede om formiddagen og aflevere om eftermiddagen. Det koster lidt ekstra, men du får en ekstra dag ud af det, og så er det godt at komme hurtigt ud på turen, når du alligevel på grund af tidsforskellen vågner tidligt om morgenen efter din ankomst til USA.
Til toppen

Beregn prisen på dit motorhome

I formularen nedenfor kan du finde prisen på lige præcis det motorhome du vil benytte i din ferie. Når du har fundet prisen, skal du ringe til en rejsekonsulent på 70 11 60 11. Bemærk, at priserne opdateres ugentligt og at du oftest får de bedste priser hvis du er tidligt ude.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/rundrejse-med-lokal-guideliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.