Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kør selv tips

Læs mere om rejser til Kør selv tips

Naturen kalder i USA og Canada
Rejsetips indsendt af:
Iben Raagaard
Löberöd, Sverige
4. okt. 2013

Naturen kalder i USA og Canada

Er du vild med naturen, så er det bare at komme af sted.

I begge lande mødte vi stor imødekommenhed og Canada er dejlig lidt turistet.
bjørneunge ved Lake Louise, Canada
bjørneunge ved Lake Louise, Canada

Hvordan du kommer ud og oplever naturen

Vi havde en fantastisk tur og kan varmt anbefale at tage de mindre vandre ture i de mange national parker.

Ofte har man jo et tæt program og meget som man gerne vil se. For os som ikke er van til bjørne kan det virke som en stor mundfuld at begynde og vandre.

Alle national parker har imidlertid vandre ture på et par timer som kan byde på store oplevelser. Benyt parkbetjenten som er i informations centret. Oplys hvor mange I er og alder i gruppen og hvor meget tid I har, så kommer park betjenten med et forslag som passer lige netop jer. Du får en super betjening og de kan oplyse hvor dyrerne befinder sig som f.eks bjørn. Efter 10 minutters information er du på vej mod eventyret.

Når du vandrer får du en god udfordring både konditions mæssigt, men også i spænding, for er der måske en bjørn lige bag ved busken der !!! og hvordan gør vi hvis vi møder en. Husk at spise et godt morgenmåltid samt gode sko og vand, så når du langt og får en god oplevelse.

Det var nu ikke på vores vandring at vi så bjørne, men når vi kom kørende i bil. At se bjørne unger med mælkeskæg som kravler op i træet lige ved siden af bilen, ja så bliver det bare ikke bedre. Elk, moose og bison stødte vi også på.

Vancouver, Capilano Bridge

Capilano Bridge i Vancouver er en populær attraktion, men jeg vil ikke anbefale at man har den på slutningen af sin rejse. Den kommer ikke til sin ret om man først har været ude i bjergene og det er synd da det koster en del i entre.

Mad i Canada og USA

Maden i Canada er super, selv på små steder langs med vejen, det kan de virkelig !!! Så tag chancen og gå ind.
Se til også at gå ind i et supermarked og bare kikke rundt. En sjov oplevelse når du kommer fra USA og op til Canada er at se forskellen på udbud af oste.
Udsigten til maden i Seattle
Udsigten til maden i Seattle

Seattle

I Seattle valgte vi i Space Needle at bestille bord i restauranten.

Hvis du har bestilt bord står du ikke i kø og tager elevatoren op til udsigten. Det kan godt svare sig om du vil have en god oplevelse.

I restauranten sidder du og nyder udsigten i stedet for at stå og kæmpe med 20 andre og under maden kommer helikopter og vandflyver lige forbi vinduet. Du får mulighed for at sidde og snakke sammen om alt det du ser og maden den er god og rimelig i pris.

Vi oplevede også 4 Juli i Seattle. En begivenhed som også er værd at tænke på. Spørg hvor der er fyrværkeri og ha en hyggelig aften sammen med tusinder af amerikanere.
storslået natur, helt for os selv
storslået natur, helt for os selv

Rodeo

I Jackson, USA var vi til Rodeo. Jeg fulgte med fordi resten af familien gerne ville se det, men da vi gik hjem sent på aftnen var jeg lige så høj som de øvrige. En fantastisk og meget overraskende oplevelse. Så gør det selv om du tror at du ikke er til rodeo.
afsted med færgen
afsted med færgen

Hval safari

Vi var også på hvalsafari i Vancouver og det er en fantastisk oplevelse, men kan opleves som en meget lang sejltur om hvalerne er langt væk. Sørg for at bestille maden som selskabet tilbyder, så klarer man sig bedre.
En måde at se hvaler på er også at tage færgerne imellem de mange små øer ud for Vancouver og Seattle. Det er nemt og ikke specielt dyrt at tage sin bil med over til de mange små vidunderlige øer. På en af disse turer så vi lige så mange hvaler som på den planlagte hvaltur.
tidlig morgen vandring, Canada
tidlig morgen vandring, Canada

Praktiske oplysninger

Vi havde planlagt turen så vi landede i Salt Lake og kørte herfra op mod Grand Teton national park og videre mod Yellow Stone.

Derefter gik turen til Waterton i Canada og videre til Jasper national park.

Siden gik turen ud mod kysten igen til Vancouver og Seattle, men med stop i Wells Grey park.

Vi fløj hjem fra Seattle og betalte derfor envejs gebyr for lejebilen, men det var absolut pengene værd da vi kunne vælge ud lige præcis den rute vi gerne ville køre.

Vi planlagde selv ruten og fandt stor hjælp i FDM`s rejse tips.

Vi var af sted i 26 dage og havde via Google map planlagt en daglig køretur på højst 3 timer, hvilket viste sig at være helt fint for os voksne og teenageren.

Vi havde bestilt alle hoteller hjemme fra, priserne lå på mellem 800 og 1000 per overnatning og vi fik meget for pengene, så mindre kan gøre det.

FDM stod for fly rejsen og selvom vi fløj til et sted og tog hjem fra et andet var der ikke den store pris forskel på flybillet.

Jeg skal helt sikkert af sted igen. Vi ses derovre !!!

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kør selv tips

Canada
i Kør selv tips
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.