Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Praktiske tips til din Canada rejse

Pas og visumregler

Canada er visumfri i op til 6 måneder for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejse. Husk at søge om en elektronisk forhåndsgodkendelse (ETA) inden indrejse med fly til Canada. Der gælder særlige regler for indrejse med mindreårige børn, hvorfor kontakt til den canadiske ambassade er nødvendig (Kristen Bernikowsgade 1, 1105 København K, tlf. 33 48 32 00). Læs meget mere om pas- og visumregler til Canada her.
Til toppen

Penge og kreditkort

Kreditkort er en helt basal del af udrustningen, når du rejser til Canada. De mest anvendte kreditkort i Canada er Visa, Mastercard/Eurocard og American Express. Et Visa/ Dankort virker upåklageligt i Canada. Diners Club har indgået et samarbejde med Mastercard og accepteres derfor alle steder, hvor Mastercard modtages som betalingsmiddel.

Når du vil hæve kontanter, er det ikke nødvendigvis alle bankautomater, der vil acceptere dit Visa/Dankort. Forhør dig hjemmefra, hvilke canadiske banker dit danske pengeinstitut samarbejder med.
Til toppen

Kontanter og drikkepenge

Det er en dårlig ide at medbringe danske kroner i kontanter til Canada. Sørg for at veksle penge hjemmefra, så du har nogle canadiske dollar ved hånden allerede når du lander.

Det er i øvrigt en god ide altid at have nogle kontanter på dig, så du kan lægge drikkepenge til personalet på restauranter, hoteller, i taxaer og lignende steder.

På restauranter med betjening bør du altid lægge mindst 10 og gerne 15 procent af regningens størrelse i drikkepenge – alt efter, hvor god betjeningen er.
Til toppen

Tag FDM-medlemskortet med og få store fordele

Som medlem af FDM er der rigtig mange muligheder for at hente fordele på ferien i Canada og USA.
Til toppen

Rejseforsikring

Det gule sygesikringsbevis gælder ikke, hvorfor vi anbefaler at tegne en rejseforsikring. FDM travel samarbejder med Europæiske Rejseforsikring og tilbyder såvel ferierejseforsikring som afbestillingsforsikring.
Til toppen

Elektricitet

Canada har 110 volt og anderledes stikkontakter, hvorfor en adapter er nødvendig., hvis du fx har din barbermaskine med til Canada eller medbringer andre elektriske apparater.
Til toppen

Vaccinationer/sygdomme

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Canada, men FDM travel anbefaler altid at søge oplysninger hos egen læge eller hos Statens Seruminstitut.
Til toppen

Tidsforskel

Canada har seks tidszoner med en forskel på 4,5 time fra øst til vest. Tidsforskellen til Danmark er mellem 4,5-9 timer afhængig af, hvor i Canada du befinder dig.
Til toppen

Flyforbindelser til Canada

Turen fra Danmark til Canadas østkyst kan gøres fra små 10 timer og op afhængigt af, hvilke selskaber og destinationer man vælger. Til vestkysten skal du påregne min. 12,5 time og op, igen afhængig af destination og luftfartsselskab. Der er altid mindst et skift undervejs i Europa, USA eller Canada. Læs mere om flybilletter til Canada eller hør nærmere hos FDM travels erfarne rejsespecialister, som også kan være behjælpelig med mulige ophold undervejs på ruten.
Til toppen

Valuta

Møntfoden i Canada er canadiske dollars og forkortes CAD. Der går 100 cents på en canadisk dollar, som svarer ca. til 5,13 kr. (september 2014).
Til toppen

Prisniveau

Prisniveauet i Canada er set med danske øjne ikke højt, uanset om det drejer sig om køb af dagligvarer eller restaurantbesøg.
Til toppen

Rejsetidspunkt

Det bedste rejsetidspunkt afhænger af, hvor I Canada man ønsker at opholde sig. Vinteren med dens megen sne falder fra decemberapril, hvorefter foråret sætter ind. Forår og efterår er normalt kortere end i Danmark. I den sydlige del af landet er der en ret stabil sommer fra juni-september og generelt bliver der ikke så varmt ved kysterne som længere inde i landet, hvor vinteren også er hårdere.
Til toppen

Klima

Klimaet i Canada er meget varieret og minder meget om klimaet i USA, men er lidt mere tørt og koldt. Permafrosten strækker sig her længere mod syd end nogen andre steder i verden, og store dele af landet er da også begravet i sne næsten halvdelen af året. Dette betyder, at den årlige gennemsnitstemperatur er betydeligt lavere i størstedelen af Canada end i Europa.

Men man har ikke kun kulde i det enorme land, slettelandskaberne i vest har ofte smelteperioder i løbet af vinteren og kystbyerne Vancouver og Halifax er forholdsvis milde.

Samtidig har det meste af landet lange, varme og solrige sommerdage, og i det sydlige Ontario kan det til og med blive rigtig lummert.
Til toppen

Veje og kørsel

Lige som USA er Canada et eldorado for bilister, da bilen er en vigtig del af infrastrukturen i det store land. Også her er der højrekørsel overalt og sikkerhedssele er obligatorisk. Hastighedsgrænserne minder om vores egne, på motorvej er grænsen 100 km/t, i landområder 80 km/t og i bymæssig bebyggelse 50 km/t. Alkohol og kørsel ser canadierne strengt på og fx skal øl, vin og spiritus befinde sig i bagagerummet – ikke inde i selve bilen.
Til toppen
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/azorerne/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.