Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Montreal

 • Montreal, kreativitetens hovestad

  (Bedømt af 4 personer)
  Montreal, eller Hochelaga som den hed oprindeligt, er byen , som rummer lidt af hvert. Den minder lidt om Europa i den gamlebydel ved havnen med sine små snoede smalle gader, mensder kun få gader væk er skyskrabere, glas, den berømte St-Catherine shoppinggade og gaderne ligger i et lige og kvadreret netværk....
  Se hele rejsetippet
 • Canadas østkyst 15 dage

  (Bedømt af 8 personer)
  11.10.11: Marilyn A. Lauszus
  Turen omfatter kort gengivet følgende byer og steder: Toronto, Niagara Falls, Algonquin nationalpark, Ottawa, Mont Tremblanc, Quebec, Montreal, Gananoque v Kingston og tilbage til Toronto.
  Se hele rejsetippet
 • "Over there" til jul - Montreal og New York

  (Bedømt af 7 personer)
  14.02.11: Frederik
  Jeg elsker julen herhjemme i Danmark. Levende lys, brændte mandler, gaver og glæde på de korteste dage i året. Alligevel er december en travl måned for mange, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af afslutningen? Læs tippet her og ta' med på en tur til Canada og USA!
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Montreal

Canadas nordamerikanske Paris!
Rejsetips indsendt af:
Nørrebro
13. maj 2012

Canadas nordamerikanske Paris!

Jeg har opholdt mig ét år i Montreal, og her så mange ting at opleve - for børn, unge, forældre og generationen ældre. Der er noget for enhver smag.
Byen er yderst fransktalende, men de fleste snakker engelsk til dig, hvis du ikke forstår dem. De vil rigtig gerne vide hvor du er fra, og høre om din kultur. I Montreal er man ikke overfladisk, men oprigtigt interesseret i at høre om hvem du er. En meget misundelsesværdig mentalitet.

Der findes mange skønne og unikke områder i Montreal. Personligt foretrækker jeg Le Plateau. Det er det hippe Montreal, hvor mange unge bor. Her er barer, pubs, specialforretninger, blandt andet den berømte smoked meat sandwich kan købes i Le Plateau.
Nattelivet i Montreal er også i sin helt egen caliber. De fleste fester på "the party street of Montreal" kaldt Crescent street, men der er et hav af muligheder. Efter en tur i byen er det meget normalt at tage noget mad med hjem fra byen, her vælger de fleste Montrealere at købe Poutine, det er en kartoffelret blandet med pølser og andet godt, det minder mest af alt om biksemad, og jeg har endnu ikke hørt en Montrealer som ikke kunne spise retten.

Generelt går folk fra Montreal meget op i mad, da man kan finde alt fra et Marrokansk køkken til kinesisk mad på 1. klasse, Montreal har sin egen China town, hvor lækker mad bliver serveret. Det er meget normalt at man selv tager vin med på visse restauranter, og det er som regel noget man tjekker inden man tager hjemmefra.

Man kan derudover heller ikke besøge Montreal uden at smage på deres lækre bagels, deres bagels er deres stolthed, og det er et absolut must at smage dem (gerne varmet med smør i).

Hvis man er til Burger, vil jeg anbefale restaurant/baren kaldet "Mechant Boeuf" beliggende i Old Montreal. Her er en fin festlig stemning, musikken er høj, og gæsterne er friske. Her er fast DJ og højt humør!

Har man mange dage i Montreal, vil jeg foreslå at man besøger de forskellige områder, evt. går en tur fra down town hele vejen til NDG. Down town ligger den lange gade shoppegade St. Catherine, og parallelt med den ligger Sherbrooke Str., hvis man følger Sherbrooke ca. 20 mod vest, støder man her på den engelske bydel Westmount. Her er de fleste engelsktalende, og man bemærker straks at skiltene på gaden er på engelsk og fransk, og ikke kun fransk. Indbyggerne i Westmount er velhavende, og her ligger nogle fantastiske huse. Hvis man fortsætter af Sherbrooke i omrking 15 min., så kommer man til bydelen NDG, som er mest fransktalende. På den forholdsvise korte tur, kan man få et indblik i Montreals historie og fornemme forskellen på disse bydele.

Alt i alt er Montreal en fantastisk, multikulturel og unik by, som altid har noget nyt at byde på.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Montreal

Hoteller i Montreal
Rejser til Montreal
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.