Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Montreal

 • Canadas nordamerikanske Paris!

  (Bedømt af 9 personer)
  13.05.12: Marie
  Jeg har opholdt mig ét år i Montreal, og her så mange ting at opleve - for børn, unge, forældre og generationen ældre. Der er noget for enhver smag.
  Se hele rejsetippet
 • Canadas østkyst 15 dage

  (Bedømt af 8 personer)
  11.10.11: Marilyn A. Lauszus
  Turen omfatter kort gengivet følgende byer og steder: Toronto, Niagara Falls, Algonquin nationalpark, Ottawa, Mont Tremblanc, Quebec, Montreal, Gananoque v Kingston og tilbage til Toronto.
  Se hele rejsetippet
 • "Over there" til jul - Montreal og New York

  (Bedømt af 7 personer)
  14.02.11: Frederik
  Jeg elsker julen herhjemme i Danmark. Levende lys, brændte mandler, gaver og glæde på de korteste dage i året. Alligevel er december en travl måned for mange, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af afslutningen? Læs tippet her og ta' med på en tur til Canada og USA!
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Montreal

Montreal, kreativitetens hovestad
Rejsetips indsendt af:
Holte
15. dec. 2011

Montreal, kreativitetens hovestad

Montreal, eller Hochelaga som den hed oprindeligt, er byen , som rummer lidt af hvert. Den minder lidt om Europa i den gamlebydel ved havnen med sine små snoede smalle gader, mensder kun få gader væk er skyskrabere, glas, den berømte St-Catherine shoppinggade og gaderne ligger i et lige og kvadreret netværk....
Montreal er et mix.
Om sommeren er den så hed (ca 25.30 grader C) at du har svært ved at forestille dig vinterens kuldegrader (-15-20 grader C). Hele året bugner byen af kulturelle tilbud og udstillinger, og er samtidigt hovedsæde for udvikling af computerspil og special effects til hollywoodfilm.
Sommeren byder på en kæmpe Jazz festival, en filmfestival, en fransksprogsfestival (musik og skuespil), en komediefestival og afrikansk festival. Festivallerne byder også grátis fornæjelser til børn og der er mulighed for at leje klapvogne.

Har du bare lyst til en slendretur og udforske lidt byen på egen hånd, kan Plateau.området anbefales. Her ligger de mest underfundige butikker (gotikbutikker, kitchbutikker, kostumebutikker mm) og byens smukkeste park, Lafontaine.
Byen har et veludviklet system af lejecykler , Bixicyklerne, som er langt mere behagelige og praktiske end de danske lejecykler i kbh. Bixicyklerne er med 5 gears, blød saddel og påmonteret bykort. Der er mange steder du kan parkere cyklen og har du kun brugt en halv time på den, er turen gratis. Montreal er netop i disse år ved at udbygge et stort net af cykelstier, og er en af de mest "Københavnske" byer på dette punkt i Nordamerika.

Billedet er fra foråret 2011, hvor der blev opstillet 21 gynger downtown med musik og lys i. Der er altid en overraskelse i Montreal!

I Montreal taler de fleste både fransk og engelsk, men du vil hurtigt opdage at der er forskel på vest og øst og Chinatown og little Italy. Det er en by med stor diversitet, og det er i sig selv en fantastisk oplevelse.


 
Så går det på æblerov!
Så går det på æblerov!

Æbler i September

Lidt udenfor byen findes plantagerne, især æbleplantagerne ved Mont St-Hillaire kan anbefales. Man tager derud, betaler for hvor mange poser man ved fylde ved indgangen, får poser, kører ud i plantagen med traktor, og så fylder man de mest saftige og lækre æbler i sine poser mens man nyder udsigten til de nærmeste småbjerge og den friske duft.
Der er også et område med høns, kaniner og et æsel samt legeplads for de små.
mmmmmmm!
mmmmmmm!

Temps de sucres

Om foråret, når den første sne tør, løber saften fra ahorntræerne.
Denne høsttid er særlig, for ovenpå den isende kolde vinter trækker mange quebeckere i vinterstøvlerne og går langt ind i skovene til de små Cabanes de Sucres, hvor saften fra ahorntræerne tappes, koges, koges koges og koges atter indtil den er kondenseret til helt frisk ahornsirupkaramelsubstans.

Sirupkaramellen hældes ud på frisk sne og vikles op på en pind og nydes som den er. Det er en helt fantastisk smagsoplevelse, som alle burde unde sig selv.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Montreal

Hoteller i Montreal
Rejser til Montreal
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ungarn/budapest/sopron-i-ungarn.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.