Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Montreal

 • Canadas nordamerikanske Paris!

  (Bedømt af 9 personer)
  13.05.12: Marie
  Jeg har opholdt mig ét år i Montreal, og her så mange ting at opleve - for børn, unge, forældre og generationen ældre. Der er noget for enhver smag.
  Se hele rejsetippet
 • Montreal, kreativitetens hovestad

  (Bedømt af 4 personer)
  Montreal, eller Hochelaga som den hed oprindeligt, er byen , som rummer lidt af hvert. Den minder lidt om Europa i den gamlebydel ved havnen med sine små snoede smalle gader, mensder kun få gader væk er skyskrabere, glas, den berømte St-Catherine shoppinggade og gaderne ligger i et lige og kvadreret netværk....
  Se hele rejsetippet
 • Canadas østkyst 15 dage

  (Bedømt af 8 personer)
  11.10.11: Marilyn A. Lauszus
  Turen omfatter kort gengivet følgende byer og steder: Toronto, Niagara Falls, Algonquin nationalpark, Ottawa, Mont Tremblanc, Quebec, Montreal, Gananoque v Kingston og tilbage til Toronto.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Montreal

Rejsetips af samme forfatter

 • 5 new zealandske perler

  (Bedømt af 12 personer)
  18.11.10: Frederik
  Rejsetippet her handler om de 5 perler min kæreste og jeg stødte på, da vi af og til forlod "the beaten track" i New Zealand. Kom med på en tur for trekking elskere og adrenalin-junkier!
  Se hele rejsetippet
 • Cykloner der førte til eventyr i Australien...

  Vinderrejsetip Juni 2010
  (Bedømt af 17 personer)
  28.04.10: Frederik
  Denne rejsebeskrivelse er uden tvivl noget for globetrotteren, som ønsker at følge andre veje end dem som allerede er kørt, gået eller cyklet. Den handler om en tur tværs over det sydlige Queensland - tvunget væk fra Lonely Planets foreskrevne ruter af regntiden.
  Læs hele rejsetippet
"Over there" til jul - Montreal og New York
Rejsetips indsendt af:
Århus
14. feb. 2011

"Over there" til jul - Montreal og New York

Jeg elsker julen herhjemme i Danmark. Levende lys, brændte mandler, gaver og glæde på de korteste dage i året. Alligevel er december en travl måned for mange, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af afslutningen? Læs tippet her og ta' med på en tur til Canada og USA!
Denne gang var der også sne i Europa juleaften, men sådan er det jo ikke altid!
Denne gang var der også sne i Europa juleaften, men sådan er det jo ikke altid!

24. december 2010

Rejsen tog sin begyndelse d. 24. dec., mens de fleste danskere tog for sig af julemaden. Mellem Europa og USA fik passagerer, deriblandt jeg selv, flymaden serveret. Det var en ringe kompensation for den traditionelle danske julemad, men flybilletten var super billig d. 24. dec. Så julen måtte altså fejres d. 25., hvilket også er normal kutyme på den anden side af "dammen". En oplagt mulighed for at spare penge på selve rejsen dertil og samtidigt lære en anden tradition at kende. Vi, en gruppe på 5, ankom sent d. 24. dec. til Montreal, og ikke længe efter ankomsten var det sengetid.
Der er mange muligheder for aktiviteter selvom det er vinter. Her skøjteløb nær Montreal havn.
Der er mange muligheder for aktiviteter selvom det er vinter. Her skøjteløb nær Montreal havn.

Montreal

Næste dag stod solen højt på himlen. Et solidt lag sne klædte Montreal i hvidt og termometeret sneg sig op på -8 grader. Julemorgen, d. 25. dec., er som bekendt nordamerikanernes "juleaften". Den bliver ofte fejret med en god stor morgenmad, så man bør tage sig ekstra god tid og bestille en god brunch. De fleste butikker er lukkede d. 25. dec., så man kan give sig god tid. Efter en dejlig morgenmad trak vi i skitøjet og resten af dagen stod på sightseeing. Selv om butikkerne er lukkede er der masse af "gang i gaden". Mange har fri og benytter fritiden med familien. Således finder man ikke en eneste bakke i Montreal og omegn, hvor der ikke kælkes denne dag. Specielt i parken "Parc du Mont-Royal", som ligger centralt i Montreal, er der liv og glade dage. Man bør, især hvis man har børn med, tage et smut forbi parken. Man kan både kælke, stå på ski, løbe på skøjter eller blot gå en tur i det flotte område. Der er desuden rig mulighed for en flot panoramaudsigt fra "bjerget", hvorpå parken ligger.
Notre-Dame
Notre-Dame

Mere Montreal

Udover parken bør man i Montreal også besøge Rue Notre-Dame, kirken Notre Dame, Rue St. Paul, Biodome og den olympiske by. De to sidstnævnte aktiviteter kan desværre ikke udforskes d. 25. dec., da de er lukket. De to gader er smukke gader centralt i Montreal. Specielt Rue St. Paul er kendt og bør besøges. Biodome er en form for zoologisk have, hvor man kan opleve tropisk, subtropisk og tempereret klima. Netop til Biodome knytter der sig et godt trick. Ved siden af Biodome ligger den olympiske by, og et kombineret besøg koster næsten det samme som en enkelt billet til Biodome. Kombiner de to og spring endda den lange kø over i Biodome, da den kombinerede billet tillader dette! Desuden skal man ikke glemme muligheden for at se Formel 1 banen, hvis man er interesseret i motorsport.
Så er der dømt shopping i varme omgivelser...
Så er der dømt shopping i varme omgivelser...

Shop-amok

Det blev d. 26. dec.; bedre kendt som Boxing Day. Dagen hvor butikkerne åbner og udsalget starter. Ja, hvis det ikke er billigt i forvejen, bliver det endnu billigere på Boxing Day. Der er mange mennesker, men har man bare en lille shopper gemt i sig er denne dag fantastisk. Vi havde på forhånd afsat næsten hele dagen til shopping, så efter morgenmaden stod den på shopping. Flere butikker havde 60 % i HELE butikken, så det gav rig mulighed for at købe rigtig billigt tøj, sko og elektronik. Julegaverne blev handlet og det endda i en behagelig temperatur. Montreal gemmer nemlig på en hver shoppers drøm – Montreals es i ærmet om man vil. Det kommer næppe bag på nogen, at Montreal er kølig om vinteren. Dette faktum har lokket mange butikker til at placere sig under jorden i varme omgivelser. Med mere end 32 km ”gågade” under jorden kan man fra mange hoteller gå direkte ned til ”shoppingcenteret” – og her finder du alt!
Mindre kunne nok have gjort det, men den var da rummelig!
Mindre kunne nok have gjort det, men den var da rummelig!

Ta’ af sted nordpå

Planen var faktisk, at der skulle køres snescooter, men da én af rejsedeltagerne endnu ikke var fyldt 21 år kunne dette ikke lade sig gøre. I stedet faldt valget på hundeslæde som faktisk viste sig at være en fantastisk begivenhed. Trafikken i Montreal er næppe et problem, så man skal ikke være nervøs for at køre i Montreal. Leje af bil er nemt og billigt, så der ligger intet i vejen for at man et par dage kan benytte sig af en lejebil. Man skal dog lige være klar over, at en fjerhjulstrækker næppe er en dårlig ide, hvis man har tænkt sig at køre ad mindre veje om vinteren. Kun halvanden times kørsel i nordvestlig retning fra Montreal er der både skiområder og mulighed for snescooter samt hundeslæde.

Slædehunde i Laurentians

Vi kørte fra Montreal omkring kl. 10 d. 27. dec. og ankom til destinationen i nærheden af byen Labelle omkring middag. Labelle ligger midt i det store landområde benævnt ”Laurentians”. Solen stod højt på himlen, og temperaturerne var dalet til ca. -16 grader. Enkelte vindstød jog det øverste lag sne med sig, så en sky af snefnug rejste sig med jævne mellemrum. Et øjeblik senere blev vi mødt af vores guide, som med højt humør og god humor bød os velkommen. I forlængelse af hytten indhegnede et højt plankeværk et større areal. Bag plankeværket gemte hundene sig, men inden vi stiftede bekendtskab med hundene var det tid til en briefing. Tre guides skulle sørge for, at vores kolonne med i alt otte slæder fik en sikker tur uden knubs. Efter et lynkursus i slædehunde-kørsel var det tid til at hente hundene. Én efter én hentede vi hundene efter kyndig og nøje vejledning. Hundene med hver sit navn og en dertil knyttet historie blev spændt for slæderne. Da arbejdet var cirka halvvejs gav den første hund hals, og herefter fulgte et øredøvende kor. Alle hundene ændrede sig fra at være mildt opstemte til at ville af sted – og det kunne ikke gå hurtigt nok! De var ikke aggressive på noget tidspunkt, og vi var også blevet informeret om, at alle hunde var blide som lam – hvilket nok ikke var helt ved siden af. Alligevel viste alle deltagere en vis respekt for de flotte, store og trofaste slædehunde. Ligeledes viste vores turguides stor passion og behandlede nærmest hundene som familie. Vi gjorde os klar. To mand per slæde; en siddende foran med tæpper, mens den anden styrede… og af sted gik det! I samme øjeblik hundene fik besked på at løbe fór vi af sted. Det var en fantastisk følelse og man følte sig som et barn. Rundt i svingene og ud på stier, som løb gennem skovområder og over store åbne sletter. Hundene var nemme at styre og man blev hurtigt fortrolig med de få signaler, som var nødvendige for at kunne styre hundene. Den sagte knitren af sneen under slæden, hundenes stille trav og bjergene i baggrunden udgjorde et spektakulært scenarie. Selvom kulden var hård blev man hurtigt varm af at styre hundene, som i takt med at trætheden meldte sig, lod sig nøjes med et roligere men konstant tempo. Vi kørte ”eskorte” med guides forrest og bagerst i kolonnen. Cirka midt på ruten blev der gjort tegn til at stoppe, og det var tid til et ”pitstop”. Midt i terrænet stod et hvidt telt, hvor guiderne bød på varm kakao og småkager. En hyggelig mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål og møde andre deltagere på turen. Herefter gik turen tilbage mod hytten, hvor vi startede. Med den sene eftermiddagssol i ryggen og med bjergene samt skovområder foran sig sugede man stille indtrykkene til sig. Vores kolonne sneg sig langsomt gennem den flotte natur tilbage til hytten. Turen blev fint afrundet med et besøg hos de kommende slædehunde. Hvalpene fik mange klap inden der blev taget hul på turen tilbage til Montreal.
Fyrværkeri ved Statue Of Liberty
Fyrværkeri ved Statue Of Liberty

Nytår i New York

Vi endte vores december-tur med en afstikker til New York, hvor vi tilbragte et par dage omkring nytår. New York er en fantastisk by, som altid er et besøg værdigt. Jeg vil ikke give nogle tips til New York som sådan, men råde andre til at tage fly i stedet for tog; i hvert fald fra Montreal. Vi tog AMTRAK fra Montreal til New York, hvilket ikke kan anbefales. Togene er ringe, betjeningen dårlig og turen er meget lang, når man kører så langsomt som det er tilfældet. Så er en 45 min flyvning helt klart at foretrække!

Kommentarer til rejsetippet om Montreal

Hundeslæde

16/09 2012 Frederik
Hej Mette

Tak for din kommentar. Jeg kan faktisk ikke huske hvor meget det helt præcist kostede, men mener ikke det var dyrere end at tage en tur på snescooter. Jeg kan stadigvæk huske "firmaets" navn, men jeg kan ikke umiddelbart finde priser på deres hjemmeside. Måske de giver tilbud, hvis man skriver til dem!? Her er adressen i hvert fald, hvis du har interesse i en tur med hundene ;)

http://www.expeditionwolf.com/en/index.htm

vh Frederik

Lyder som en super juleferie!

16/09 2012 Mette Kærsgaard
Lyder super spændende, gode beskrivelser.
Hvad kostede det ca. at køre med hundeslæde?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Montreal

Hoteller i Montreal
Rejser til Montreal
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/imperial-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.