Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
Nova Scotia

Rejser til Nova Scotia

Et skattekammer af store naturoplevelser

I den nordligste del af Nova Scotia kan du køre på Cabot Trail på Cape Breton Island, som er én af verdens smukkeste køreture. I den modsatte ende af Nova Scotia kan du opleve verdens højeste tidevand i Fundy-bugten, hvor forskellen på flod og ebbe kan være op til 16 meter. Fra juli til september er der flest hvaler i bugten. Når du rejser til Nova Scotia spiser du også hummer, muslinger og østers i lange baner. Turen langs forrevne klippekyster med bugter og vige giver naturlige stop, hvor små fiskerlejer ligger i læ for Atlanterhavet. Rundede bjerge beklædt med store skove. Frodige dale og flade marskområder. Intet sted i Nova Scotia er du mere end 56 km fra vandet.
Sækkepiber og kilt

Sækkepiber og kilt

Støjende sækkepiber og mænd i kilt og knæstrømper hører med til enhver festlighed i Nova Scotia, der på latin betyder Ny Skotland. Skotske, engelske og irske fiskere, sømænd og skibsbyggere skabte sig en levevej her, hvor fiskeriet stadig er det vigtigste erhverv. Nova Scotia provinsen ved Atlanterhavet er verdens største eksportør af hummer.

Indian Summer i Nova Scotia
Du får en helt speciel oplevelse, hvis du rejser til Nova Scotia, når der er Indian Summer med flammende løvfald i september og starten af oktober. I høj solskin ser skovene ud som om de står i flammer med de røde, gule og lysebrune nuancer.
Cape Breton Island

Cape Breton Island

Øen Cape Breton skiller sig ud fra resten af Nova Scotia ved at være meget skotsk og noget fransk-acadisk. To oplevelser skal du give dig selv, når du rejser her: køreturen ad Cabot Trail og et besøg på det franske fort i Louisbourg.

Cabot Trail
Cabot Trail på 301 km er storslåede scenerier på stribe og regnes blandt de smukkeste i Nordamerika. Gør holdt ved de mange udsigtspunkter og gå en længere tur i Cape Breton Highlands National Park, der har 27 afmærkede vandrestier. Fra flere af de små byer på ruten kan du tage med båd på hvalkigning.
Fortress Louisbourg

Fortress Louisbourg

Fortet er en imponerende rekonstruktion af den sidste større franske bastion i Acadien. I 1760 sprænger engelske minører hele herligheden i luften. Det skete efter flere krige med hårde kampe, belejring, deportation og nye kampe. Ruinerne henligger i 200 år, indtil den canadiske regering beslutter at genopbygge en femtedel af Louisbourg.

I dag er 50 bygninger genopført og de giver dig sammen med det udklædte personale oplevelsen af at være tilbage i sommeren 1744. Dengang fik rige forekomster af torsk i Atlanterhavet franskmændene til at slå sig ned her. Velstanden voksede og over 100 handelsskibe sejlede årligt varer hertil og fik saltet torsk med retur til Frankrig. Fortet blev bygget i 1720 for at beskytte de franske interesser.
Halifax

Halifax

Ved verdens næststørste naturhavn, der kun er overgået af Sydneys i Australien, ligger Halifax i Nova Scotia. Englænderne placerede i 1749 deres flådebase her for at styrke de britiske besiddelser i området. Derfor hører Halifax til blandt Canadas ældste byer. Caféer og udendørs spisesteder har travlt ved havnefrontens velbevarede pakhuse.

Turister nyder friskfangede fisk og skaldyr i de historiske omgivelser. Få minutters gang derfra ligger kulørte træhuse på rad og række i de stejle gader, der fører op til bymidten. Halifaxerne kalder deres by for Træernes by på grund af otte større parker inden for bygrænsen. Byen er både hovedstad og største by i Nova Scotia med ca. 350.000 indbyggere, men er både en rolig, hyggelig og provinsiel oplevelse, når du rejser til Nova Scotia.

Verdens største brag
Halifax blev internationalt kendt 6. december 1917, da et ammunitionsskib kolliderede med et andet fartøj i havnen og udløste verdens største eksplosion inden atombomben. Flere end 2.000 mennesker blev dræbt, 10.000 såret og 25.000 blev hjemløse. Vinduer blev knust af trykbølgen helt op til 80 km væk.
The Citadel

The Citadel

Fortet ligger på en bakke hævet over byens centrum. Lige siden 1749 har militæret haft den bedst tænkelige udsigt. I dag deler de udsigten med publikum, og fortet er Canadas mest besøgte historiske bygningsværk. Hver middag fyres en kanon af fra fortet, der også er et museum. Bemærk byens stolthed: Klokketårnet, når du rejser til Halifax i Nova Scotia.

Maritime Museum of the Atlantic
Her får du historien om Titanics forlis og Halifax-eksplosionen samt regionens maritime historie. Se de mange skibsmodeller, en skibshandel med udstyr og et pakhus.

Pier 21
På kaj nr. 21 i Halifax satte over 1 mio. immigranter første gang deres fod på det amerikanske kontinent i årene 1928-71. Besøg museet over indvandringen til Canada, når du rejser til Halifax i Nova Scotia. Multimediefortællinger gør det historiske sted yderst levende.

Point Pleasant Park
Besøg denne herlig park på den sydligste spids af Halifax-halvøen. Tag på picnic og se de mange store skibe på vej ind og ud af havnen. Skotsk lyng vokser her som det eneste sted i Canada. Det siges at være et levn fra britiske søfolk, der hældte frøene ud, når de skiftede fyld i deres madrasser.

Kør videre fra Nova Scotia

Vestpå til Québec, Montréal og Ottawa
Tag en færge over Fundy-bugten og kig efter hvaler (husk at tjekke højvande i bugten med verdens højeste tidevand). Fra Saint John går turen gennem New Brunswick til Quebec-provinsen. I den franskdominerede del af Canada bør du stoppe i historiske Quebec City, siden tage nogle dage i Montréal og måske slå et slag forbi Canadas hovedstad, Ottawa.
Quebec City
Montreal
Ottawa

USA:
New England
Boston
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usakatalog/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.