Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Halifax

I Halifax er der tradition for, at krydstogtskibene bliver mødt af sækkepibemusik. "Træernes By" byder på den varme og charme, man kun finder i mindre byer. Fyrtårnet ved Peggy’s Cove, parken Citadel Hill og kirkegården Fairview Cemetery er blot nogle af seværdighederne.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

I skyggen af Titanic

Efter Titanics forlis skulle de overlevende passagerer frem til deres slutdestination. De blev derfor bragt til Halifax, den nærmeste større havn, og rejste videre herfra med tog.

Mange andre nåede ikke længere end hertil, for det var også til Halifax, at redningsfartøjerne bragte de bjærgede lig. Mange blev begravet på kirkegården Fairview Lawn Cemetary og her er mere end 120 af ofrenes gravsteder.

Der er yderligere 19 gravsteder på Mount Olivet Cemetary.
Indvandrermuseet

Indvandrermuseet

Pier 21, byens indvandrermuseum, ligger kun få skridt fra, hvor I går i land. Mellem 1928 og 1971 modtog man her mere end 1,5 mio. immigranter, hjemvendte soldater, krigsbrude og fordrevne børn.

Her er video- og lydoptagelser med beretninger om, hvorfor folk bosatte sig i Canada, hvordan de klarede sig og hvordan børn blev sendt til Canada for at undslippe krigens rædsler i England.

Kunst i verdensklasse

The Art Gallery of Nova Scotia ligger i hjertet af bymidten i Halifax. Her er mere end 9.000 værker, som er skabt af tidligere og nuværende indbyggere. Her er canadisk og international kunst og en anerkendt samling af kunst skabt af områdets oprindelige indbyggere.

Maritim historie

Hvis I går en tur langs havnefronten, må I ikke snyde jer selv for et besøg på Maritime Museum of the Atlantic, den marinehistoriske afdeling af Nova Scotia Museum.

Hovedattraktionen er en udstilling dedikeret til Titanics forlis, hvor I kan se en liggestol fra skibet, som er en af de få i verden, der stadig er intakt.

Af andre spændende udstillingsgenstande kan nævnes de smukke skibsmodeller af passagerskibe, og der er også en hel afdeling, der er dedikeret til dengang under 1. Verdenskrig, hvor et ammunitionsskib sprang i luften og ødelagde store dele af byen.

Havn

Havn
De fleste skibe anløber molerne nær havnens strandpromenade. Hvis der er mere end to krydstogtsskibe i byen på en gang, kan det være, at skibet lægger til i den mindre praktiske containerhavn, som kræver en køretur ind til centrum.

Klima

Mange har nok en forestilling om, at Canada har et barskt klima overalt, men i Halifax er det faktisk relativt mildt. Vintertemperaturerne er højere og sommertemperaturer er lavere end dem, der optræder længere inde i landet. Somrene i Halifax er dejligt varme, og det er normalt bedst vejr fra midt på sommeren til og med september.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.