Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Nova Scotia

Læs mere om rejser til Nova Scotia

Nova Scotia.
Rejsetips indsendt af:
Dina Raabjerg
Ikast
21. jan. 2010

Staten Nova Scotia, Canada. Som et afsnit af det lille hus på prærien.

Besøg staten Nova Scotia i Canada. Bjergtagende natur, store blåbærmarker, hjælpsomme mennesker og flotte nationalparker. Højdepunktet er hvalsafari og hummergilde i nationalparken Cape Breton.
Halifax
Halifax

Man lander og letter i Halifax

Halifax er hovedstaden i Nova Scotia og ligger praktisk lige i midten. Lokalbefolkningen er stolte af byen, havneområdet og centrum. Men den kan ikke imponere en europæer. En dag hvor man besøger fortet, tager en tur med en turbåd og besøger lidt butikker er egentlig nok.Vi sætter næsen mod nordvest mod staten New Brunswick. Her er et vidunderligt område langs kysten med vand til venstre og skovklædte bjerge til højre.Væk fra motorvejen er naturen vidunderlig. Små lokalsamfund. Gamle købmandsforretninger, som man ikke troede, fandtes mere. Isboder langs vejen. Og små forretninger i folks egne huse. - Vi er kommet på prærien; Det er ganske vist...
Den fantastiske kystlinie nord vest.
Den fantastiske kystlinie nord vest.

Nordvestkysten

Vi bliver i området nordvest.Besøg den lokale county basar. Her sælger de lokale husmødre deres hjemmebag, quiltede tæpper, marmelade osv. Det smager vidunderligt. Og der er alligevel for langt til en købmand.Gå en tur langs vandet. Se hvordan tidevandet trækker sig tilbage. I løbet af få timer er der store forandringer langs kysten.Kør væk fra vejen (men pas på du ikke bliver væk). Og se de vidunderlige endeløse blåbærmarker.Vandfald er der masser af. Stop i Lower Economy og besøg turistbureauet. Og That Duchmanns Cheese farm. Ren hygge.
Det typiske landskab på P.E.I.
Det typiske landskab på P.E.I.

En afstikker til P.E.I.

Er du bidt af Anne fra Grønnebakken, så kan du tage en afstikker til staten Prince Edward Island.Det gør vi!Det ligner sandelig Danmark. Hold da helt op. Blot er sandet her ræve rødt og ikke hvidt, som vi kender det hjemme fra.Smuk kystlinie. Og mange museer. Naturligvis besøger vi Anne fra Grønnebakken museet, inden vi haster tilbage til Nova Scotia.
Et styk vinkende pukkelhval. Puh ha, hvor er den tæt på....
Et styk vinkende pukkelhval. Puh ha, hvor er den tæt på....

Husk ruterne

Hele øen har sine egne marguritruter. Her er der blot Indianer ruter, Ørneruter osv. Følg ruterne og få en naturoplevelse, du sent vil glemme.Vi vælger at sætte næsen mod Cape Breton Island. Vi har hørt, at skal man prioritere, så er dette et af de steder, man ikke må bortprioritere. Så det lader vi være med.Vi bevæger os fra et engelsktalende område op mod et fransktalende. Hold ind ved turistinformationen på Cape Breton island og få et par gode råd. Det gør vi. Det bedste råd vi får er: Husk at køre i urets retning, så får du den smukkeste oplevelse. Det gør vi derfor. Og vi sætter næsen mod fiskelejet Cheticamp. Det er lige inden selve grænsen til nationalparken. Her kan du spise hummer, til du sprækker. Fiskene spræller på tallerkenen, og vi fylder efter med hjemmebagt pie. Her er 3 hvalsafaribåde. Vi er sent på den, så vi må nøjes med den lille.... Uha, vi får en naturoplevelse, vi sent vil glemme. Vi kan næsten røre hvalerne. Vi ser delfiner, marsvin, finnhvaler og 4 kæmpe store pukkelhvaler.Det må skylles ned med en øl og mere frisk fisk.....
Et lille stykke uden skov. Men Cape Breton nationalpark alligevel.
Et lille stykke uden skov. Men Cape Breton nationalpark alligevel.

På vandretur

Vi overnatter på bed and breakfast. Rimelig pris. Søde værtsfolk, der hellere end gerne giver nogle tips.Så går turen ind i selve nationalparken. Og smuk natur bliver overgået af noget vildt, stort og bjergtagende - endnu smukkere natur.Hele vejen langs med vejen er der markeret vandreture. Dem skal man følge, hvis man ikke vil ødelægge naturen. Og hvis man vil finde vejen hjem igen. Vi vælger selv en 10 km. vandretur ud mod kysten. Her er næsten elg- og ørnegaranti. Bare ikke mellem kl. 10 og kl. 16, hvor vi er der.... Til gengæld får vi et vue udover hele området. Og vi møder snakkesaglige amerikanere.Kan du lide træer, så kan du lide Cape Breton. Vi anbefaler!
Lidt mere Cape Breton
Lidt mere Cape Breton

Graham Bell er jo her fra

Sydover ud af parken går turen til Baddeck.Her kan man besøge Graham Bell museet. Og midt i byen ligger et gammelt gæstgiveri. Her spræller fiskene også på tallerkenen, og vi fylder efter med den bedste æblekage, man overhovedet kan forestille sig.Baddeck er en by, som anbefales af alle vi møder. Ja, her er smukt. Men for en europæer sker der nok for lidt. Vi mangler et centrum og en promenade. Men vi nyder bestemt udsigten udover fjorden, inden vi sætter næsen mod syd igen.
Nova Scotia har lidt af det hele. Også kildevand, som de lokale henter i dunke....
Nova Scotia har lidt af det hele. Også kildevand, som de lokale henter i dunke....

Musqoudoboit, ja de dersens indianske navne

På hovedøen er der også kønt.Vi kører en tur omkring Musqoudoboit. Og nær Halifax finder vi en ranch, der tager os med på hesteryg.Der er dog også muligheder for river rafting. Det bør times med tidevandet. Turene er til at betale sig fra. Og de inkluderer ofte også forplejning. Gerne over bål....Vi hopper dog over og vælger en køretur og et besøg ved et af de mange vandfald.
Tak for i dag.
Tak for i dag.

Sydøen skulle være herlig

Vores tid er ved at være slut.Desværre når vi ikke at besøge den sydlige del, som skulle være meget smuk.Vi håber, du får muligheden. Så kan du passende beskrive, hvad vi kan hente dér.Vi takker af og rejser hjem. - 5 timers flyvetur til London, det er jo ikke noget at regne...
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Nova Scotia

Hoteller i Nova Scotia
Rejser til Nova Scotia
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/japan/tokyo/overlevelsestur-i-japan.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.