Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Det østlige Canada - New Brunswick, Prince Edward Island og Nova Scotia
Rejsetips indsendt af:
Hanne Christoffersen
Randers
20. aug. 2013

Det østlige Canada - New Brunswick, Prince Edward Island og Nova Scotia

Det østlige Canada - New Brunswick, Prince Edward Island og Nova Scotia

I sommer var jeg på en fantastisk rejse til Canadas maritime provinser, som omfatter Nova Scotia, New Brunswick og Prince Edward Island.
Det havde længe været en drøm at opleve den storslåede natur i den østlige del af Canada, og i år blev drømmen så til virkelighed. Offentlig transport er ikke specielt udbredt i denne del af Canada, og derfor besluttede jeg mig for at tage på en 10-dages bustur. Jeg var naturligvis meget spændt på, hvordan det hele ville forløbe, og det viste sig at blive en fantastisk og uforglemmelig rejse, som jeg til enhver tid vil anbefale!
 
Flower Pot Rocks, New Brunswick
Flower Pot Rocks, New Brunswick

New Brunswick

Turen begyndte i Halifax, Nova Scotia, hvorfra vi kørte gennem et kuperet landskab til New Brunswick. Første stop var Hopewell Cape (www.thehopewllrocks.ca), hvor vi så nærmere på et berømt geologisk fænomen, der hedder the Flowerpot Rocks. Samme sted oplevede vi tidevandsforskellen i Bay of Fundy. Her findes verdens største tidevandsforskelle, og vandet stiger og falder med op til 16 m om dagen. 2 x dagligt strømmer 100 mia. tons vand ind og ud af bugten. Smadder spændende!
Cavendish, PEI
Cavendish, PEI

Prince Edward Island

Derfra kørte vi over Confederation Bridge, som blev færdigbygget i 1997. Broen er 14 km lang, og gør Prince Edward Island (PEI) landfast med resten af Canada. Med sine godt 144.000 indbyggere er PEI Canadas mindste provins, og øen er en sand lille perle med smukke, velholdte huse, trimmede græsplæner, et bakket og frodigt landskab og ingen grimme vejskilte med reklamer. Det hele ser lidt spektakulært ud, da jorden er meget rød pga. et stort indhold af jernmalm. Der er bare så dejligt og æstetisk! PEI er også stedet, hvor hovedpersonen i Lucy Maud Montgommery’s bøger om Anne fra Grønnebakken trådte sine barnesko, og det fortryllende hus i Cavendish var præcis, som jeg havde forestillet mig, det ville være. Grønt, frodigt og imødekommende (www.gov.pe.ca/greengables). Charlottetown er hovedstaden på PEI, og det er her, tanken om et samlet Canada blev født 1. juli 1867. Befolkningen på øen lever af landbrug (især kartoffelavl), turisme og fiskeri, og som alle steder i det østlige Canada er de supervenlige og gæstfrie, og de vil meget gerne snakke, så man skal give sig god tid! Her er ingen hastværk!
Cabot Trail, Cape Breton Island
Cabot Trail, Cape Breton Island

Cape Breton Island, Nova Scotia

Fra PEI sejlede vi til Nova Scotia, og så kørte vi videre langs Nova Scotias vestkyst mod Cape Breton Island. Vi overnattede 2 dage i Cheticamp, som er et charmerende lille fiskerleje, beliggende der hvor the Cabot Trail (se: www.cabottrail.travel for mere info) tager sit udgangspunkt. Området bebos hovedsagligt af acadiere, som er efterkommere af 1700-tallets franske kolonister. Indbyggerne taler stadig fransk, og som de fleste steder i the Maritimes er indbyggerne et meget stolt folkefærd med stærke traditioner indenfor keltisk musik. Der er gode muligheder for at høre traditionel folkemusik, og er man musikinteresseret, så er Celtic Music Interpretive Centre (www.celticmusiccentre.com) et besøg værd. Her kan man få en introduktion til den traditionelle musik fra Cape Breton eller opleve ceilidh (underholdning med fortælling, sang og dans). For rimelige penge kan man også nyde et dejligt hjemmelavet måltid mad.
I det hele taget er det meget nemt at finde gode og billige spisesteder i det østlige Canada, hvor man kan smovse i alt godt for havet, for i dette område findes verdens bedste skaldyr.
I sommermånederne søger mange hvalarter til vandene ved Cape Breton Island, og det er muligt at tage på hvalsafari fra Cheticamp. (Mere info kan fås på: www.loveboatwhalecruises.ca). Vi var meget heldige, den dag vi var af sted, og oplevede at blive omringet af ca. 6 finhvaler, som underholdte os i godt 1 time! Sikke en fantastisk oplevelse, og sikke et stort og mægtigt dyr! Finhvalerne er det næststørste nulevende dyr, og de kan blive op til 20 m lange.
Cheticamp er et godt udgangspunkt for en 5 timer lang køretur på the Cabot Trail, som er den eneste landevej, der løber langs Cape Breton Island’s betagende kystlinje. Det må virkelig være et af de smukkeste steder i verden – ikke mindst om efteråret! Maleriske steder at stoppe op undervejs er fx Pleasant Bay (her findes et interessant hvalmuseum) og Niel’s Harbour, som er en traditionel og lille fiskerihavn. Skulle sulten melde sig undervejs, så er the Keltic Lodge ved Ingonish Beach et godt sted at holde pause eller måske endda overnatte (www.kelticlodge.ca). Lidt længere sydpå gjorde vi holdt i Baddeck, som også er et lille fiskerleje, men dog helt anderledes end Cheticamp. Byen er et populært og idyllisk feriested og er kendt for sit Alexander Graham Bell museum, hvor man kan lære mere om manden, der bl.a. opfandt telefonen.
Peggy's Cove, Nova Scotia
Peggy's Cove, Nova Scotia

Peggy’s Cove og Halifax, Nova Scotia

I den sydlige del af Nova Scotia ligger smukke Peggy’s Cove (www.peggyscoveregion.com). Det er en idyllisk fiskelandsby og kunstnerretræte, og landsbyen har kun 35 fastboende indbyggere. Stedet fik sit navn efter en ung kvinde, Margaret, som overlevede et skibsforlis. Hun blev reddet af en lokal familie, som opkaldte stedet efter hende. (På engelsk er Peggy kort for Margaret). Udover en ubeskrivelig smuk beliggenhed har byen også rigtig mange spændende butikker med kunsthåndværk.
Sidste stop på denne fantastiske tur var Halifax, hvor vi tilbragte 2 nætter. Halifax er hovedstaden på Nova Scotia, og den største by på østkysten. Byen har en spændende havnefront med mange gode restauranter, et kasino og gode muligheder for at shoppe. Det er her, den canadiske flåde holder til, og ca. 10.000 soldater har base i byen. Der findes bl.a. også et rigtigt godt og interessant Titanic Museum, som giver en udførlig og spændende gennemgang af skibsforliset.

Dette er kun et lille udpluk af de mange spændende steder, jeg oplevede i Canadas maritime provinser. Det er mit håb, at mange vil føle sig inspirerede til at gå på opdagelse i denne forholdsvis ukendte og uspolerede del af Canada.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/oberndorf/hotel-kitzbuheler-alpen-oberndorf-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.