Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Ottawa

Rundrejse med dansk rejseleder

Rejser til Ottawa

Ottawa var i 1857 den tilbagestående tømmerby Bytown langt fra storbyer som Toronto og Montréal. Så besluttede den britiske dronning Victoria, at byen skulle være Canadas hovedstad. Siden er det gået stærkt med at bebygge og udvikle byen til en moderne hovedstad, der i dag nærmer sig 1,2 mio. indbyggere. Når du rejser til Ottawa kan du bl.a. opleve hele otte nationale museer, der virkelig har høj klasse. Is-festivalen, Winterlude, i februar og Canadian Tulip Festival i maj med sine optog og parader er også store oplevelser. Canada Day, den 1. juli, bliver fejret  i Ottawa med et kæmpe fyrværkeri.

Canadas hovedstad

Blandt parlamentsbygninger og storslåede museer

Blandt parlamentsbygninger og storslåede museer
I 1867 stod parlamentsbygningen i Ottawa klar til brug. Den består af hovedbygningen og biblioteket samt øst- og vestfløjen. En voldsom brand i 1916 lod stort set kun parlamentets biblioteksbygning tilbage. Resten måtte bygges op igen. House of Commons og The Senate har begge sit sæde i hovedbygningen. Vestfløjen er lukket for publikum, da det er her medlemmerne af parlamentet har deres kontorer. Når du rejser til Ottawa kan du komme på en gratis guided tur i hovedbygningen.
 

The Peace Tower

Nyd udsigten fra fredstårnet, der blev designet til at være den højeste bygning i Ottawa. I tårnets Memorial Chamber opbevares bøger med navne på alle de canadiere, der faldet i verdenskrigene. På din Ottawa rejse er det også en god oplevelse at gå en tur i parkområdet omkring parlamentsbygningen og se vagtskifte hver dag kl. 10 i sommertiden. 

Jakkesæt på skøjter
Når vinteren omdanner Rideau-kanalen i Ottawa til en otte km lang skøjtebane kan du i weekender følge med titusindvis af ottawanere ud på isen. På hverdage kan du opleve embedsmænd i mørke jakkesæt, der skyder genvej til kontorerne på skøjter. Om sommeren cykler mange, da Ottawa har gode cykelstier på kryds og tværs af byen.
 
National Gallery of Canada

National Gallery of Canada

Her kan du besøge et kunstmuseum i særklasse både rent arkitektonisk og for sine samlinger på ca. 35.000 værker. National Gallery of Canada byder på den mest omfattende samling af canadisk kunst og store afdelinger med europæiske, amerikanske og asiatiske værker. Desuden en stor boghandel og tre restauranter. Rundvisninger kl. 11 og 14.

Canadian Museum of Civilization
Oplev menneskets udvikling i Canada fra indianerne indtog kontinentet over vikingernes ankomst og helt frem til i dag på en yderst livagtig måde. Museet er blandt Canadas allerbedste. I forhallen står indianske langhuse og totempæle lavet af seks stammer på vestkysten. Museet ligger i Hull ned til Ottawa-floden med udsigt til Parliament Hill. Arkitekturen alene er din Ottawa rejse værd. Halvblods-indianeren Douglas Cardinal tegnede museet inspireret af naturens bølgende former. Lysets spil i materialerne gør det helt specielt.
Canadian War Museum

Canadian War Museum

Er du interesseret i våben, uniformer og tanks, så har dette Ottawa museum den absolut bedste samling om Canadas krigshistorie. Et afsnit fortæller om de menneskelige omkostninger ved krig både på slagmarken og hjemme.

Canadian Museum of Nature
Det naturhistoriske museum i Ottawa har en god børneafdeling. Du kan også se dinosarer, følge jordens geologiske historie og livets opståen. Canadas fugle- og dyreliv i dag er også udstillet. I afsnittet om planteliv finder du et tema om naturmedicin.

National Aviation Museum
Tag et kig ind i luftfartens historie, når du rejser til Ottawa. Samlingen på 118 fly er blandt verdens bedste. Prøv også videospil og se film om flyvning.

National Museum of Science and Technology

Her er udstillinger om bl.a. elektricitet, meteorologi, astronomi og transport med veteranbiler og lokomotiver. Mange steder kan du afprøve, opleve og lære.

Currency Museum
Ved Canadas nationalbank kan du følge pengenes historie fra det gamle Kina, oldtidens Grækenland og Rom, gennem Middelalderen og frem til i dag. Udviklingen af betalingsmidler i Canadas historie er særligt fremhævet.
ByWard Market Square

ByWard Market Square

Den historiske markedsbygning ligger i centrum i gå-afstand fra fx parlamentet, nationalgalleriet og mange hoteller. De 20 forretninger under samme tag har et næsten globalt udvalg af især mad og delikatesser. Tag en pause og lad dine smagsløg føre dig rundt i verden, når du rejser til Ottawa.

Hyggelige kvarterer
I Ottawas internationale miljø finder du mange hyggelige kvarterer med herlige butikker og gode spisesteder. Somerset Village er 100-årige villaer langs Somerset Street indrettet med atmosfære. Little Italy i Preston Street er et andet godt sted at udforske med sine 40 restauranter og 10 caféer.

Shopping i Rideau Centre
Hvis din tid til at shoppe i Ottawa er begrænset, så besøg de 200 butikker i Rideau Centre en blok østpå fra Parliament Hill. Rækker det ikke, så har hele hovedstadsområdet 70 andre shopping-centre at byde på.

Kør videre fra Ottawa

Med en lejebil i Quebec er det nemt at udforske den østlige del af Canada.

Sydvestpå til Toronto og
Niagara Falls

Canadas største by lokker med sine mangfoldige tilbud kun 400 km væk. Følg St. Lawrence floden og den enorme skibstrafik mellem Atlanterhavet og De store Søer. Tag en sejltur blandt Thousand Islands syd for Kingston.
Toronto
Niagara Falls

Vestpå til Algonquin Provincial Park
Ovenpå museumsbesøg og storby gælder det nu natur og dyreliv i fredelige omgivelser. Her giver den velvoksne naturpark dig de bedste rammer. Lej en kano og læg civilisationen bag dig i nogle dage – eller følg en markeret vandresti i et par timer på udkig efter vilde dyr og planter.
Algonquin Provincial Park

Østpå til Montreal og Quebec City
På mindre end to timer er du i den livlige og forførende millionby, Montreal. Glæd dig til den franskprægede stemning, der er så unik i Nordamerika. Herfra er der kun ekstra tre timers rejse til Quebec City - hjertet i det fransktalende Canada.
Montreal
Quebec City
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/cala-dor/playa-ferrera-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.