Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Canada

Canadas provinser

Her kan læse om de store natur- og storbyoplevelser, der venter dig, hvis du vælger at starte din rejse i Canadas vestlige provinser British Columbia og Alberta eller i Canadas østlige provinser Ontario, Quebec og Nova Scotia.

Det østlige og vestlige Canada

Klik på kortet over Canadas provinser:
Canada er verdens næststørste land – og alligevel en af de bedst bevarede hemmeligheder – på trods af sin fantastiske natur med gigantiske bjerge, enorme skove, brusende floder og vandfald, uendelige ødemarker, rå klippekyster, glinsende gletsjere og et fantastisk dyreliv.

Læg hertil to af verdens mest talte sprog, der kæmper en evig kulturkamp mod hinanden, storbyer med multietniske kvarterer og skyskrabere, råstoffer i undergrunden, endeløse landeveje, kilometerlange godstog – og en befolkning, der er vilde med sport – især ishockey.

Det er blot et lille udpluk af de mange tilbud, som der venter den nysgerrige turist i Canada. Her er nogle steder der er værd at opleve, som vores egne Canada specialister har udvalgt:

Værd at opleve i det østlige Canada
Værd at opleve i det vestlige Canada

Der er også mulighed for, at opleve Canada fra toget:

Se mere om togtur i Canada
Canada er en overset juvel, der altid har stået i skyggen af storebror syd for grænsen. Men Canada kan selv og gemmer på utallige oplevelser for den nysgerrige besøgende uanset om, I vil have unikke naturoplevelser i de store nationalparker i Rocky Mountains ude vestpå – eller finkulturelle storbyoplevelser på østkysten – med enten fransk eller engelsk afsæt.

Afstandene i Canada er ufatteligt store. Hele seks tidszoner spreder det gigantiske land sig over fra Newfoundland i øst til Yukon i vest. Så det gælder om at begrænse sig. Her kan du få et overblik over, hvad Canada tilbyder af mangeartede oplevelser og suppleret med inspirerende rejsetips.

Det vestlige Canada – utæmmet natur og energiske storbyer

På kanotur i det vestlige Canada
Pludselig går trafikken i stå. En stribe biler holder umotivet parkeret midt på Highway 93. Nogen har set et eller andet, noget pusler i krattet, og med ét ser I den sorte bjørn lunte over vejen et sted langt inde i Jasper National Park.

De canadiske Rocky Mountains er et enestående naturparadis, hvor oplevelserne står i kø hver eneste dag. Dyrelivet er mangfoldigt med bjørne, elge, hjorte, ulve og bjerggeder som de mest synlige eksempler – og med en buket af panoramalandskaber, I ikke finder ret mange andre steder i verden – sagt uden at overdrive: Tårnhøje bjergtinder mod en blå himmel med evig sne på toppen, energisk brusende vandfald, store skove med uendelige rækker af grønne nåletræer og løvtræer, turkisgrønne bjergsøer med selvlysende alger, hvide gletsjertunger, der desværre smelter lidt for hurtigt og brede floder af ferskvand. Spetakulært – intet mindre.

Banff og Jasper National Park på grænsen mellem British Columbia og Alberta er juvelerne i den savtakkede canadiske bjergkæde, som bindes sammen af Icefield Parkway – en af de smukkeste veje i Nordamerika. Men I kan også finde ekstraordinære naturoplevelser i Yoho og Kootenay National Park.
Dyrelivet er mangfoldigt i Canada
Vancouver Island med Stillehavet som nærmeste nabo er sin helt egen cocktail af storslåede naturoplevelser, hvor tempererede regnskove og enestående muligheder for at opleve gråhvaler, spækhuggere og marsvin på en hvalsafari kan kombineres med en kop eftermiddagste eller en pint på pubben i en af de mest engelske byer i verden, Victoria, hovedbyen på Vancouver Island.

Inde på fastlandet er Vancouver den energiske dynamo i det vestlige Canada. Her er blikket i høj grad rettet mod Asien. Og kærligheden er gensidig. En stor del af Vancouvers indbyggere stammer fra Hong Kong, der valgte Canada frem for Hong Kong, inden Hong Kong blev kinesisk i 1998.

Længere inde på fastlandet er det de mere klassiske nordamerikanske dyder, der hersker. Calgary er Canadas svar på Texas med olie i undergrunden og et gigantisk opland med kvægfarme. Calgary Stampede i juli – Canadas største rodeo – er hvert år byens største enkeltbegivenhed.

Det vestlige Canada byder på et utal af muligheder – og kombineret med det nordvestlige USA, har I en meget velsmagende cocktail.
Se British Colombia fra en vandflyver

British Columbia

I British Columbia - højlandet ud til Stillehavet - møder du cowboys til hest og ser dem drive kvægflokke sammen på højsletten. Du udforsker de store skove med en indiansk guide og oplever naturen fra en ny vinkel. Du kan også vandre og klatre i bjerge, ro i kano eller rafte på vilde floder. Dyrk storbyen Vancouver, se hvaler ved Vancouver Island og stå på ski i Whistler.
Læs mere om British Columbia
Naturoplevelser i Alberta

Alberta

Alberta er porten til de store naturoplevelser i den canadiske del af Rocky Mountains - oplev bl.a. nationalparkerne Banff, Jasper, Yoho og Kootenay. I Alberta finder du også Calgary med verdens største rodeo-show og Edmonton med West Edmonton Mall, som er verdens største shoppingcenter.
Læs mere om Alberta

Det østlige Canada- franske fristelser og engelsk natur

Den lille kystby, Pictou
Atlanterhavskyst med uendelige kyststrækninger, der snor sig ind og ud af bugter og fjorde, tilsat lodrette klipper og høje klinter. En invitation til at opleve den barske og forblæste natur, der mange steder leder tankerne hen på Skotland, Wales og Irland mere end den nordamerikanske østkyst. Og et kulturlandskab, der først blev befolket med fransktalende bosættere tilbage i 1600-tallet, der prøvede lykken i det ugæstfrie landskab langt væk fra det velkendte Europa – for kun at blive smidt på porten af de efterfølgende engelske kolonister i den nye verden, der havde mere end en enkelt høne at plukke med arvefjenden Frankrig.

Det østlige Canada byder på masser af dramatisk historie – en fortælling om den lange tvekamp mellem Frankrig og England, der udspillede sig i de nuværende canadiske provinser Nova Scotia, Ontario og Québec, m.fl. i 1700-tallet. Og som trækker tråde helt frem til det moderne Canada, hvor der stadig er visse modsætninger mellem det engelske og franske Canada.
Det er mangfoldigheden af kulturel kolorit, I vil opleve i det østlige Canada, hvor I fx kan få et fransk kulturchock i den tredjestørste fransktalende by i verden, Montréal. For slet ikke at tale om Québec – både byen og provinsen, hvor 90 % af indbyggerne taler fransk.

Læg hertil det engelske Canada med den etniske smeltedigel Toronto, Niagara Falls bragende vandmasser – og de smukke, men forblæste, provinser New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island og længst mod øst, Newfoundland. Alene afstandene bør gøre jer forpustet – Canada breder sig over seks tidszoner – de fire involverer den østlige del af Canada.

Så gå ombord i et ukendt, men yderste fascinerende fransk og engelsk menukort, der både består af spændende forretter, velsmagende hovedretter og særdeles udsøgte desserter. Og træk gerne en god flaske canadisk vin op til lejligheden – fx en Icewine fra Ontario.
Toronto i Ontario

Ontario

Ontario provinsen byder først og fremmest på Toronto, Niagara Falls og Canadas hovedstad Ottawa, men du kan også vandre, sejle kano, køre mountainbike og fiske i den afvekslende natur i Algonquin Provincial Park
Læs mere om Ontario
På marked i Montreal

Quebec

I Quebec provinsen møder du det fransktalende Canada. Millionbyen Montreal midt i St. Lawrence floden er kendt for sit rige kulturliv og sit livlige natteliv. Det mest franske finder du i Quebec City, der blev grundlagt i 1608.
Læs mere om Quebec
Tag på hvalsafari i Nova Scotia

Nova Scotia

I Nova Scotia kan du køre på Cabot Trail, en af verdens smukkeste køreture. Oplev også verdens højeste tidevand i Fundy-bugten, hvor forskellen på flod og ebbe kan være op til 16 meter. Fra juli til september er der flest hvaler i bugten. Spis også hummer, muslinger og østers i lange baner. Din tur langs forrevne klippekyster med bugter og vige giver naturlige stop, hvor små fiskerlejer ligger i læ for Atlanterhavet.
Læs mere om Nova Scotia
Denne side er udskrevet d. 10. december 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/new-zealand/kaikoura/transport/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.