Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Udflugter omkring Quebec City

Kør-selv rundrejser hvor du ser Quebec City

Rundrejse med dansk rejseleder

Rejser til Quebec City

Quebec City er nok det mest franske, du finder uden for Frankrig - især fordi 95 procent af indbyggerne taler fransk. Quebec City blev grundlagt i 1604 af Samuel de Champlain som den første bosættelse i Ny-Frankrig. Byen har beholdt sit franske særpræg trods det engelske overherredømme. Quebec City er hovedstad i Quebec-provinsen, der er Canadas største provins med et areal, som nemt rummer Frankrig, Spanien, Portugal og England tilsammen. I Quebec-provinsen lever 7,7 mio. indbyggere.

Storby med et fransk twist

Storby med et fransk twist
Quebec City er nok det mest franske, du finder uden for Frankrig - især fordi 95 procent af indbyggerne taler fransk. Quebec City blev grundlagt i 1604 af Samuel de Champlain som den første bosættelse i Ny-Frankrig. Byen har beholdt sit franske særpræg trods det engelske overherredømme. Quebec City er hovedstad i Quebec-provinsen, der er Canadas største provins med et areal, som nemt rummer Frankrig, Spanien, Portugal og England tilsammen. I Quebec-provinsen lever 7,7 mio. indbyggere.

Afsættet i den franske kultur gør Québec til en af de mest spændende nordamerikanske byer – et mini- Frankrig med en meget stærk identitet – og en bykerne, der gennemsyres af historie. Québec er en af de ældste bosættelser i Nordamerika og har bl.a. noget så uhørt som en bymur – et nødvendigt forsvarsværk mod angloernes konstante indtrængningsforsøg op gennem histiorien.

Det er ikke størrelsen, men det historiske centrum med mange historiske byhuse med tydelige europæiske rødder, der gør Québec til noget helt særligt. Selvom Québec ikke vrimler med store turistattraktioner, skal I lægge vejen forbi for selv at fornemme – og lytte til – den franske højkulturelle enklave i Canada.
Befæstet bymur

Befæstet bymur

Når du rejser til Quebec City vil du opleve, at den ligner mange europæiske byer fra det 17. og 18. århundrede. Quebec City er desuden Canadas ældste havneby og den eneste by med en befæstet bymur nord for Mexico - derfor strømmer især amerikanere og canadiere hertil.

Står du på kastellet, er du højt hævet over St. Lawrence-floden og nyde den smukke udsigt. Samtidig kan du følge skibstrafikken glide forbi i begge retninger. Inden for den tykke stenmur ligger den gamle bydel i Quebec City, der i 1985 kom på UNESCOs liste over verdens fælles arvegods. Uden for fæstningsanlæggene er den nye by vokset op.

Berømt vinterkarneval
Quebecs vinter-karneval er berømt i hele Nordamerika for sine flotte og festlige aktiviteter, og selv om Quebec City er et godt udgangspunkt for al vintersport, så er det især i sommertiden, at de flere turister rejser til byen.
Quartier Petit Champlain

Quartier Petit Champlain

På flodbredden neden for klipperne ligger et livligt og hyggeligt kvarter med mange kunstbutikker, arbejdende værksteder, cafeer og restauranter i de smukt istandsatte gamle huse. Et hyggeligt sted at slentre rundt, når du rejser til Quebec City. Flere af de smalle gader er gågader. Det er Quebecs ældste bydel, hvor de første handelsstationer blev opført ved byens grundlæggelse i 1608.

Old Port
Når du rejser til Quebec City skal du også gå en tur i den gamle havn ved Bassin Louise og opleve, hvordan der er pustet nyt liv i området med et forretningskompleks, en marina, marked og amfiteatret Angora, hvor der tit er koncerter. Et museum opruller havnens historie. Læg hertil en flot udsigt til oceangående skibe, lystsejlere og turbåde.

Musée de la Civilisation
I det prisbelønnede museum midt i den gamle havn i Quebec City kan du opleve spændende tematiske udstillinger om menneskets krop, sprog og tanker. Byens historie og udvikling bliver levende fortalt.
La Vielle Maison des Jésuites

La Vielle Maison des Jésuites

Det gamle jesuitterhus bygget i 1637 er det ældste hus i Quebec City og resten af Canada. I dag er et museum, hvor du bliver budt velkommen af folk i datidens klædedragter og kan rejse godt 370 år tilbage i tiden.

Chateau Frontenac-hotel
Det gigantiske monstrum, Chateau Frontenac-hotel, der mere ligner en fæstning end et hotel, er blevet et varemærke for Quebec City. Når du rejser til Quebec City kan du her følge efter de kendte og rige og indsnuse atmosfæren af det pompøse luksushotel. Ved foden af hotellet ligger Dufferin Terrace højt hævet over floden. Den brede træterrasse er 671 m lang og inviterer til promenade. Udsigten er fortrinlig. Du kan følge Governor’s Walk langs med citadellet og ende i Battlefields Park.

Parc des Champs de Bataille
I National Battlefields Park er mange blodige slag blevet udkæmpet. Franskmændene sloges først mod indianerne, siden englænderne og til sidst kæmpede canadierne mod amerikanerne.I dag er parken et rekreativt område. De to runde Martello-tårne, bygget af englænderne 1808-11 som forsvarstårne mod flådeangreb, er åbne om sommeren.

Kør videre fra Quebec City

Med en lejebil i Quebec er det nemt at udforske den østlige del af Canada.

Østpå til Nova Scotia
En køretur på knap 1.000 km skiller dig fra Halifax i Nova Scotia ved Atlanterhavet. Du kommer igennem naboprovinsen New Brunswick og kan skyde genvej ved at sejle over Fundy Bay fra Saint John. Verdens højeste tidevand får du oven i oplevelsen på din rejse og måske ser du hvaler.
Nova Scotia

Sydvestpå til Montreal og Ottawa
Køreturen langs St. Lawrence-floden er flot. Halvvejs i Montreal passerer du Trois-Rivières, hvor op mod 10 procent af verdens avispapir bliver fremstillet. Gør en afstikker mod vest ind i Laurentian Mountains. Herfra er der kun en kort rejse til Montréal eller hovedstaden Ottawa.
Montreal
Ottawa

USA:
New England
Boston
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/mecklenburg/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.