Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Toronto

Læs mere om rejser til Toronto

Rejsetips af samme forfatter

Et anderledes Canada.Ontario søernes Eldorado
Rejsetips indsendt af:
Jimmy Mikkelsen
Køge
9. nov. 2009

Et anderledes Canada.Ontario søernes Eldorado

Efter at vi oplevede BC i 2005 samt 2007,ville vi prøve en anden del af Canada. Valget faldt denne gang på Ontario,med et lille smut i Qubeck (Hull) Museum.
Ontario

Ontario

Canada 2009 19 .august – 11. september

19.08
Afgang fra Køge, skulle flyve kl. 14, men da Bente skulle vise pas: Ikke hendes men Mads´.,
Gode råd var dyre, men Mads var i Køge, og fik sendt det rigtige pas med taxi – fra Køge til Kastrup. Efter 25 min. var det der, og vi kunne nu komme af sted.

Flyveturen til Reykjavik gik fint, men oplevelsen i lufthavnen i Keflavik kunne vi godt have undværet. Ingen informationsmedarbejdere at finde og dårlig skiltning. Vi skulle have boardingpas, da vi ikke kunne få dem til hele turen i Kastrup. Det var meget frustrerende, og da vi endelig fik vores boardingpas, var de igen ikke ved siden af hinanden. Vi fik dog byttet i flyet, så alt var nu ok. Og vi landede planmæssigt i Toronto, hvor vi ventede længe på shuttlebus til Econo Lodge Inn & Suite. Fint værelse, og efter at vi fik lidt mad og en god nats søvn, kunne vi hente vores vogn.

20.08
Vi fik vognen kl. 11.30, og efter at have handlet i Walmart, gik turen til Riverside Park CG v/ Niagara Falls. Der var en pool, som det var dejligt at blive afkølet i efter en meget varm dag. Efter aftensmad fik vi uvejr – lyn, torden og regn, en aflægger af en orkan på atlanterhavskysten. Vi gik en aftentur efter at stormen havde lagt sig.

21.08
Op 6.30 og efter morgenmad og fint vejr igen kørte vi langs floden til Niagara Falls, hvor vi sejlede med Maid of the Mist. Selv om vi blev udstyrede med blå regnfrakker, var der vand fra både himmel og vandfald. Kørte så til Niagara-on-the Lake. Fin lille turistby, hvor vi fik lidt frokost. Handlede og var hjemme igen kl. 17. Fik grillet og skrev postkort. Et par ørne fløj hen over vores plads. Sad ude til det blev mørkt og lyttede til cikaderne.

22.08
Vågnede allerede kl. 5.30. Skulle op og strække ben. Morgenmad og af sted kl. 8. Indkøb i Sobye’s (Dejlig shop). Her købte vi laks, tigerrejer og kammuslinger. Undervejs kørte vi ind i et grimt uvejr, måtte køre ind til siden. Landskabet var præget af majsmarker og småbyer. Vi fandt Riverview CG nord for London; her var mange gule fugle (American Goldfinch), som de fastboende fodrede, og om aftenen var vi til dans i ”loen” – med Elvis og Pat Boone.

23.08
Efter vanlige sysler som morgenmad og bad kørte vi mod Lake Huron. Først var vi en tur i London (ikke noget særligt). En hyggelig park nær ved SKA-NAH-DOHT, hvor vi spiste frokost, og derefter til den opførte irokeserlandsby med langhuse, bålpladser og en labyrint rundt om landsbyen. GPS ’en kunne ikke rigtig finde vej, da der var vejarbejde, men efter lidt besvær fandt vi en CG: Green Haven Trailer Park i Grand Bend. Meget turistet (som Gilleleje), men flot solnedgang, og E. bød på aftensmad (Jimmys 59 års fødselsdag).
Kaffe på patioen (ved RV’en) og efter 2 slav casino i seng.
Mod Bayfield

Mod Bayfield

24.08
Fandt en lille tankstation, hvor vi også kunne handle lidt (ejerne et ungt indisk ægtepar). Derefter gik turen mod Bayfield – på vejen stoppede vi i Goderich (”verdens bedste rundkørsel”) og Kincardine (stort marked). En Scottich town, med sækkepibe og Whisky. Derefter kørte vi til the beach og spiste nogle sørgelige rester til frokost. E & B tog en svømmetur – dejligt ferskvand. Men mange sten.

Kørte nu ”ind over land” til Owen Sound – og ringede til Wasaga Beach CG., bestilte plads og efter ½ time var vi der.
Vi fik boeuf bourguignonne m. kartoffelmos og rødbeder. Gik en aftentur til stranden og oplevede næsten en parade af amerikanerbiler.

25.08
Oppe 7.30. Efter morgenmand kørte vi til Midland, hvor fandt Bayfort Camp CG, som vi havde fundet i vores brochure.

Flot anlagt lille beach og sol, en plads under et træ (varmt), badede, læste og slappede af.
Gik en tur til en stor moderne lystbådehavn. 5 o´clock drink og grillede pølser senere. 27 grader

26.08
Oppe 7.30 og tog til Discovery Harbour i Penetanguishene, som er et fint frilandsmuseum for englændernes flådebase i 1800-tallet . Og derefter til Sainte- Marie Among the Hurons, en fransk jesuitterstation (genopbygget) – den nedbrændte og 2 præster blev dræbt. Ligger nu begravet her.

På vores bord på CG optrådte pludselig en vandrende pind, og på nabogrunden gik et murmeldyr rundt.

27.08
I Gravenhurst besøgte vi et Muskaka Heritage Museum. Dampskibet sejler stadig, og museet fortæller en interessant historie om datidens ferierejsende. Derefter kørte vi til Dwight, hvor der var en rigtig fin CG, Algonquin Trailer Park, hvor vi svømmede i den overdækkede pool, og fik vasket. Der var kolibrier, jordegern, og blå skader omkring os.

28.08
Af sted til Algonquin Park for at checke ind på Lake of Two Rivers CG, men pga. vejrudsigten besluttede vi at køre lige igennem parken, og videre til Ottawa og Hull, hvor vi fandt en ikke særlig spændende CG. ( Rideau Heights). Havde nu kørt næsten 400 km. Pladsen OK og vi grillede bøffer om aftenen og vi tændte op i grillpladsen, som vi først lige skulle finde. Et rigtigt hillbilly-sted.
Og kaniner.
Ottava

Ottava

29.08
Regn som var lovet. Alt her foregik inden døre. Og efter lidt hygge inden døre – til kl. 10 - gik vi op for at finde en bus til Ottawa (det regnede nu meget). Og efter at E have spurgt en venlig canadier om vej, fik vi et lift til en bus til Ottawa. I Ottawa gik vi shopping i Ottawas største Mall. B købte joggingsæt, E købte Ecco-sko, Jimmy et etui til mobilen.

Efter frokost og kaffe hos Starbucks deltog vi i en rundvisning af Parlamentsbygningen. Meget interessant(og engelsk)
Fandt vej via 2 busser til CG.. Og endnu en venlig canadier, som viste os.

30/8
Efter morgenmad her hos (den sure vært) tog vi bilen ind til Ottawa (Hull), da vi skulle se det store og flotte Canadian Museum of Civilization, arkitekten var halvblodsindianer (Canadas historie i 1000 år og fem indianerstammers historie). Derefter skulle vi mod Algonquin Park, og på vejen fandt vi en meget smuk CG (Cobden) – (ikke washroom mm.) men omgivelserne var vilde, som i BC. Og vi mødte 2 tyske damer fra Wismar, som vi fkn en night-drink med ved bålet.

31/8
Op kl. 8 og morgenmand, så ”sandy beach”, og efter dumping (hmm) kørte vi mod Algonquin Park og CG Lake of Two Rivers. Indkøb på vejen, og vi ankom kl. 15, i dejligt solskin. Frokost og gik en tur langs Lake of Two Rivers. Havde senere bål og spiste ude kl. 19.30. Sen aften med kaffe og kortspil.

1/9
Slappe-af dag og solbadning på stranden. LIDT KOLDT OM NATTEN.

2/9
Stod op til endnu en solskinsdag. Og kl. 10 startede vi ud på vores kanotur. 2 ture blev det til. Først en lille til en lille beach, hvor vi spiste frokost og badede, og senere en større ad en flod, hvor vi så en enkelt skildpadde og flot natur, lidt skræmmende. Vi skulle bl.a. bukke os for at komme under et træ og endte ved et lille vandfald.
Vejret var jo som bestilt, så vi grillede igen og oplevede bl.a. den canadiske lom ( ”loonie”), som vi havde set om dagen på søen og som fløj hen over vores plads.

3/9
Efter at have afleveret årer, kano osv., tog vi af sted igen, men først besøgte vi Algonquin Parks Visitor Center med en fin udstilling af parkens dyr. Nu skulle vi sydpå mod Lake Ontario, og frokoststop var ad en sidevej ved en ejendom til salg. Her kom der nogle firehjulsmotorcykler farende forbi.
Vores CG var Homestead ved Eels Lake; vi fik en lidt underlig velkomst (de havde åbenbart været ude for tyveri), men stedet var OK. Spiste ude lige ned til vandet, og vi kørte næste morgen.

4/9
Formiddagskaffe ved Eels Creek. Og så af sted til en Provincial Park med indianske helleristninger (petroglypher). Meget spændende sted; man følte næsten indianernes ånder i naturen. Da vi skulle spise frokost i området, fandt vi en gletsjersø (McGinnis Lake), meget flot; dem har vi kun set i BC. Derefter til Spring Rock CG ved Young’s Point. Flinke mennesker og rimelige priser. Jimmy stukket af hveps, købte firewood. En hel trillebør fuld. Endnu en gang grillmad.
Petersborugh

Petersborugh

5/9
Til Peterborough – frokost, lang gåtur til Hydraulic Lift – sluse og derefter tilbage til CG, og på vejen fandt vi den Bisonfarm, som en sød pige på restauranten havde fortalt os om. Hjemme kl. 18., spiste aftensmad, og det var Halloween på CG, og alle børn og nogle vokse var klædt ud. Hyggeligt sted, og vi besluttede at blive en dag mere. Fik bestilt værelse på hotel i Toronto til den sidste dag og de sidste 3 dage en CG.

6/9
En slappe-af dag. Dejligt vejr og flot solnedgang.

7/9
Labour Day.
Af sted fra Spring Rock i Young´s Point. Vi fik dumpet. Og af sted til næste CG. GPS ville ikke kendes ved Cedar Valley Resort i Orono, men ved hjælp af en venlig græsslående mand fandt vi langt inde i en skov en dejlig CG:, men som andre her i Ontario ikke mange overnight sites. Dejlig familie med 2 drenge og en lille pige. B pillede Ping-pong med Nolan. Og Ian cyklede.

8/9
Endnu en dag i Cedar Valley, hvor vi hyggede os i det dejlige vejr. En tur til Newcastle – en hyggelig by, hvor vi drak kaffe (Gevalia) på et lille fint sted, Yummie’s Pleasures. Senere tilbage i Cedar Valley, hvor J tog a swim in the pond.

9/9
Sidste dag i RV´en- fandt en CG nær ved det sted vi skulle aflevere den: Leisure Time Park, Bolton/Caledon. Fik en plads nær vejen, som alle de lejede RV´s. Her var rigtig mange ”sommerhuse” – mobilhomes - som bruges som sådan.

Solen gik ned bag en sky – og 5 o´clock drink. Fik pakket. Grillede og mere hygge.

- Og næste morgen gjorde vi rent i bilen – men det tjekkede de overhovedet ikke da vi afleverede den klokken ca. 10.
Hjem

Hjem

Vi tog turen over Isalnd hjem. Landede kl. 06.00 om morgenen. Skulle først til Danmark 10 Timer senere.

Så hvad med en tur i den "Blå Lagune"

Tog en Taxa kostede ca kr 6000- isl. kr.
Kursen er 1 Dk = 23 Isl. kr

Fik en vidunderlig oplevelse i vame kilder,med ansigtet fyldt med "lavasalve"

Hjemturen til Danmark senere den dag gik uden problemer

mvh Jimmy
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toronto

Hoteller i Toronto
Rejser til Toronto
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.