Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Udflugter fra Vancouver

Kør-selv rundrejser Vancouver

Rundrejse med dansk rejseleder

Rejser til Vancouver

Vancouver ligger som en smuk perle ud mod Stillehavet med tydelige tråde til Asien, da en meget stor del af byens befolkning udgøres af Hong Kong-kinesere, der slog sig ned i Vancouver, inden Hong Kong blev kinesisk i 1998. Faktisk er kinesisk det mest talte sprog i byen efter engelsk.

– kinesere, kultur og natur ved Stillehavet

Tag på udflugt til Capilano Suspension Bridge
Vancouver er en af de mest naturskønne nordamerikanske storbyer med et mildt klima hele året. Frodige skove, snedækkede bjerge og store floder er blot nogle af de smukke ingredienser omkring Vancouver, der gør byen til et mekka for naturelskere. Men også inde i byen hylder man naturen – bl.a. i byparken Stanley Park, der byder på masser af rekreative aktiviteter – et godt sted at fornemme Vancouver og dens indbyggere.

Chinatown øst for downtown er den næststørste Chinatown i Nordamerika efter San Francisco med alt i asiatiske specialiteter. Gastown er Vancouvers historiske bydel med shopping i lokale butikker, gourmetmad, drinks og et livligt natteliv. Her tager I pulsen på Vancouver.

Naturen er en så integreret del af Vancouver, at I må væk fra centrum for at forstå, hvad der menes. Tag en tur op på Grouse Mountain, hvorfra I kan se ud over byen – og for alvor fornemme, hvor smukt Vancouver ligger. Er I til treewalking og hængebroer, så besøg Capilano Suspension Bridge og se højdeskrækken i øjnene – oppe fra trætoppene eller ude over dybe kløfter.
Min anbefaling i Vancouver

Min anbefaling i Vancouver

Hvalsafari ved Vancouver:
Kom helt tæt på verdens største pattedyr på en hvalsafari fra Vancouver.

Vancouver Whale Watch sejler jer ud for at opleve de hvaler, der trækker frem og tilbage langs den nordamerikanske Stillehavskyst.

I vil også se søløver, sæler og andre havdyr. 
- Tina, Canada-specialist hos FDM travel, Aalborg
Oplev Stanley Park i Vancouver

Stanley Park

Stanley Park er en halvø, der ligger nordøst for Vancouver centrum. Det velbesøgte åndehul byder på 10 km kystlinje og formidable udsigter. I Stanley Park kan du leje en cykel, rulleskøjter eller gå en lang tur. Se også de halvtamme egern og canadagæs. Dyrk strande, skov, legepladser m.m. Besøg samtidig Vancouver Aquarium i parkens østlige del og oplev show med spækhuggere og delfiner. Her er masser af akvarier med fx havoddere, beluga-hvaler og tropiske fisk.
 

Gastown

Den ældste bydel i Vancouver ligger nær havnen. I Gastown finder du mange spisesteder og butikker blandt bygninger fra 1886, gader med toppede brosten og gamle gaslamper. Se også det mærkværdige ur, som er drevet af en dampmaskine. Uret lukker damp ud hvert kvarter, når klokkeværket spiller.
Chinatown i Vancouver

Chinatown

Nordamerikas næststørste Chinatown ligger i Vancouver. Bydelen er et farverigt centrum for byens store kinesiske befolkning. Her finder du mange gode og billige restauranter, fremmedartede butikker og markeder. Køb kinesisk urtemedicin, en silkekimono eller en håndmalet vase på din rejse.
 

Granville

Den lille ø, Granville Island, er en oase i Vancouver med et stort og levende indendørs marked, der holder åbent året rundt, flere teatre, kunsthåndværkere, gallerier, restauranter og caféer samt en marina og et bryggeri. Et særligt marked for børn giver en ekstra oplevelse på Granville Island.
Imponerende indiansk totempæl

Museum of Anthropology

Når du rejser til Vancouver kan du opleve en imponerende samling af indianske totempæle, træmasker og smykker skabt af de stammer, der befolkede Stillehavskysten. Alene museets arkitektur har gjort det berømt og med god grund. Udstillingerne giver dig et godt indblik i indianske levevis og kultur. Nogle af ritualerne er ikke for sarte sjæle: Haida-indianerne holdt slaver, ofrede dem og spiste dem!
 

Shopping i West End

Hvis du vil shoppe i trendy butikker, nyde en café latte og betragte folkelivet, så er farverige Robson Street et spændende valg på din Vancouver rejse. Gaden forbinder Downtown med West End og var tidligere nerven i det tyske kvarter. Snyd ikke dig selv for Robson Public Market 1610 i West End.
 

Grouse Mountain

I det nordlige Vancouver 20 min. kørsel fra centrum tårner bjerget Grouse Mountain sig op. Tag svævebanen op i 1.100 meters højde og oplev den enestående udsigt over millionbyen. Spis middag i restauranten til solnedgangen. I vinterhalvåret er Grouse Mountain et stort skiområde i Vancouver – om sommeren kan du nyde den vilde natur ved fx at vandre, drageflyve eller flyve med helikopter.
Capilano Suspension Bridge tæt på Vancouver

5 fem anderledes seværdigheder i Vancouver

  • Capilano Suspension Bridge – en 150 m lang hængebro – ligger blot 10 min. kørsel fra centrum. Oplev smuk natur, totempæle og indianske træskærere i aktion.
  • Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden var den første klassisk kinesiske have uden for Kina.
  • Harbour Centre Tower giver dig byens bedste udsigt i 167 meters højde. Et godt sted at skaffe sig overblikket, når du rejser til Vancouver.
  • Wreck Beach er både berømt og berygtet som Canadas eneste nudist-strand.
  • Emily Carrs malerier og tegninger kan du opleve på Vancouver Art Gallery. Hun er især kendt for ’Big Raven’.

Kør videre fra Vancouver

Små veje tæt på Whistler
Med en lejebil i British Columbia er det nemt at udforske den vestlige del af Canada.

Vestpå til Vancouver Island (Victoria)
Nord og syd for Vancouver kan du tage en bilfærge til Vancouver Island. Da øen er lidt større end Jylland, skal du afsætte mindst 3-5 dage til besøget. Naturen er stor, vild og utrolig betagende. Tofino og Ucluelet midt på vestkysten er gode udgangspunkter for hvalsafari, fiskeri, havkajak og surfing. Længere sydpå kan du vandre ad den udfordrende West Coast Trail. Mod sydøst er provinshovedstaden Victoria den mest britiske by i Canada. Røde dobbeltdækkerbusser i bybilledet og high-tea på Empress Hotel. Hyggeligt og afslappet. Herfra udgår også hvalture.
Vancouver Island (Victoria)

Nordpå til Whistler
De 125 km fra Vancouver til Whistler er en flot køretur ad ’Sea to Sky Highway’. Først gennem West Vancouver med rigmandsvillaer ligger på klipperne med havudsigt. Så passerer du Horseshoe Bay hvorfra der sejler færger til Nanaimo på Vancouver Island. Videre nordpå ad Highway 99 til Squamish. Vejen følger Howe Sound. Lige før Squamish kan du besøge Shannon Falls, hvor vandet falder 335 meter. I samme provinspark ligger en af verdens største granitklumper, Stawamus Chief Mountain. Vandreturen til toppen i 700 meters højde er fantastisk. Den tager godt en time hver vej. Udsigten er selvsagt imponerende.
Whistler

Nordøstpå til Kamloops og nationalparkerne
Kør østpå ad Trans Canada Highway 1, der snart følger Fraser River indtil Hope. Herfra går to veje til Kamloops: Den hurtigste, Coquihalla Highway 5, skærer 72 km af turen og sparer dig for mindst to timer, mens Trans Canada Highway tager dig forbi Hell’s Gate. Her er kløften 180 m dyb og kun 34 m bred. Tag svævebanen til flodbredden og oplev strømmen på 8 meter i sekundet. Begge motorveje byder på flotte naturscenerier på turen ind i højlandet – High Country. Kamloops er ’hovedstaden’ i dette cowboy-område. Herfra fører 2 veje dig videre mod Canadas bedste nationalparker.
Kamloops
Jasper National Park
Banff National Park
Yoho National Park
Kootenay National Park
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/oregon/underholdning/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.