Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vancouver

 • Naturen kalder i USA og Canada

  (Bedømt af 5 personer)
  04.10.13: Iben Raagaard
  Er du vild med naturen, så er det bare at komme af sted.

  I begge lande mødte vi stor imødekommenhed og Canada er dejlig lidt turistet.
  Se hele rejsetippet
 • Vancouver og Chilliwalck

  (Bedømt af 7 personer)
  03.10.13: Jimmy Mikkelsen
  20-21 august:
  Vi lagde ud efter et hotelophold i Vancouver (Accent Inn), udmærket hotel, men elendig fastfood mad på deres Ihop restaurant i Richmond-området, og tog en taxa til Delta (Vantage Way), hvor vi fik vores første bil.
  Se hele rejsetippet
 • Hvalsafari

  (Bedømt af 2 personer)
  18.08.13: Nina Haarsted
  En tur til Vancouver i juli blev krydret med en fantastisk hvalsafari.
  Turen var booket hjemmefra hos Vancouver Whale Watch med afhentning i shuttlebus nær hotellet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Vancouver

Rejsetips af samme forfatter

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Østersmarker og tidevand i Cancale i Bretagne

  Vinderrejsetip Marts 2013
  (Bedømt af 36 personer)
  22.03.13: Mariane Erichsen
  Vi ville til Bretagne og se på tidevand. FDM havde et tilbud om feriebolig i Les Hauts de la Houles i Cancale. Billedet i annoncen så egentlig ikke særligt indbydende ud, men det lå ved byen St. Malo og så slap vi for selv at søge en bolig op. Så vi slog til.
  Se hele rejsetippet
Vaskebjørn i Stanley Park - de ser søde ud og kan godt lide is, men lad dem være.
Rejsetips indsendt af:
Mariane Erichsen
Vejby
18. jan. 2010

2 uger i Vancouver godt - 4 uger bedre

Du kan tage en kulturferie, en naturferie, en historieferie - eller en aktivferie. Eller bare lidt af hver. Det er der altsammen.
Det indendørs marked på Granville Island - et must see
Det indendørs marked på Granville Island - et must see

Vælg og vælg fra - der er bare så meget.

Vi havde selv arrangeret en ferie, som bestod af 1 uge i Vancouver, 2 uger på farten nordpå og 1 uge i Vancouver. Vi boede privat denne gang, fordi vores søn havde købt lejlighed i bydelen Burnaby siden sidst. Sidste gang boede på hotel på hjørnet af Nelson og Burrard - lige i hjertet af Downtown Vancouver. Vi havde lejlighed med køkken. Kan anbefales. Det var rart at være i gåafstand til mange seværdigheder, fordi vi dengang kun havde en uge i byen.

Du kan med fordel vælge at starte dit besøg med at tage en tur med Hop-on-og-off bussen. Den kører rundt og beskriver de forskellige seværdigheder og giver et godt overblik over byen. Der er 29 stoppesteder fordelt på centrale steder i byen. Den er yderligere en gave, når det regner. Hvad det gør jævnligt i Vancouver. Du kan køre med bussen hele dagen. Billet ca. 30$ for en voksen en dag. Se www.vancouvertrolley.com

Downtown er selvfølgelig fuld af oplevelser. For at komme rundt er det smart at købe et bundt 10 stk. faresaver billetter til bus og skytrain. De koster 19$ for 10 1-zone-billetter, som vil kunne dække langt de fleste ture, du vil få behov for. De købes i en del dagligvareforretninger, f.eks. Safeway. Byen er vel dækket ind med bybusser. Se www.translink.ca

En spadsere- eller cykletur rundt om Stanley Park ad Seawall giver dig en smuk udsigt til hele byen. Du kan leje cykler lige ved indgangen til Stanley Park. Seawall er en bred sti der løber hele vejen udenom Stanley Park i vandhøjde. Stop ved Prospect Point og nyd udsigten. Kig efter sæler i vandet og vaskebjørne i parken. Og måske får du også lige et glimt af den lille havfrue, der sidder på en sten i vandet. Det er en heldags tur.

Vil du ud at bade, er English Bay en super badestrand lige ved Downtown. Besøg Granville Island, som er et specielt sted, som udover turistting også har et stort indendørs grønt- og kødmarked, kunsthåndværkerboder og cafeer. På Granville Island er der også et modelbanetog-museum bla. med en meget, meget stor modeljernbane. Lige ved busstoppestedet er der en 3-4 meter høj montre med en kæmpe kuglebane. Stop en halv time og kig på. På Granville Island kan du også bestille hval-udflugter. Tag turen en af de første dage på dit ophold. Der er nemlig hvalgaranti, så du får en ny gratis tur, hvis I ikke ser nogen hvaler første gang. Endelig er det en udflugt værd at tage til Kitsilano, som er et tidligere hippie-område. De har byens bedste pladeforretning, Zulu Records, 1972 West 4th Ave., og selvfølgelig masser af hyggelige og billige cafeer og forretninger.

Men vil du lidt videre end Downtown, så tag en rundtur med Skytrain. Skytrain er en monorail, som for langt størstedelen af turen kører i trætophøjde over byen. Det er en flot tur, og du kan jo vælge at stå af og besøge forskellige områder i Vancouver området. (Hold lige øje med zonerne. Skytrain har en lille smut-tur ud af zone 1 et sted). Se www.translink.ca
Tag en tur over byen med Skytrain
Tag en tur over byen med Skytrain

Vancouver er meget mere end Downtown - f.eks. Burnaby

Du kunne f.eks. vælge at besøge Burnaby. Du kan f.eks. stå af på Metrotown og besøge Metropolis, som er et kæmpemæssigt indkøbscenter med 450 forretninger og med rulleskøjtende hjælpere, der kører rundt og samler dig op hvis du bliver væk. Lige ved siden af Metropolis ligger Crystal Mall, som er Vancouvers største kinesiske indkøbscenter. Vancouvers kinesiske befolkning foretager rigtig mange af deres indkøb her. Som turist får man her et godt indtryk af den nationale mangfoldighed, der præger Vancouver. Men du kan også bare vælge at gå en tur i den nærliggende Central Park, som har dannet rammen om en del af filmoptagelserne til Twilight, og se på de folk, der benytter de opstillede motionsredskaber.
Der er stor forskel på vandmængden i floderne forår og efterår. Her er det Athabasca Falls i juni 20
Der er stor forskel på vandmængden i floderne forår og efterår. Her er det Athabasca Falls i juni 20

Hvis du har god tid og vil langt omkring

Hvis du har tid og lyst er der yderligere et par supersteder at besøge: Van Dusen botanisk have ligger West 37th Avenue og er absolut et besøg værd. Bl.a. har de et vandfald med bund af B.C.jade. Kan nås med alm. bus. Capilano Suspension Bridge - en fodgænger-hængebro over den brusende Fraser River. Og med en følgende spadseretur 30 meter oppe i trætoppene som en mulighed. Arrangeret heldags-udflugt. Harrison Hotsprings er varme kilder, som du kan bade i. Arrangeret heldags-udflugt.

Og så er der en heldags-tur til Hells Gate, hvor man kører op ad Sea-to-Sky highwayen og tager en tovbane henover Hells Gate kløften med Fraser River i bunden og 160 m op til en flot udsigt - og en fudgefabrik, en cafe, og andet turist-stuff som f.eks. guldgravning og souvenirshop. Sjovest om foråret når der er rigtig tryk på floden. Og i tilgift en usandsynlig flot køretur gennem bjergkløften.

Hvis du vælger at leje en bil at køre på udflugt i, kan du regne med, at canadierne er venlige og disciplinerede bilister og benzinen er billig. Der er lige et par ekstra trafikregler, du skal sætte dig ind i så, f.eks. 4 way drive, hvor man kører frem i samme rækkefølge, som man er ankommet. Der er også noget specielt med blinkende gult i lyskryds, som jeg lige har glemt. Ellers tjek internettet for turarrangører, så du ikke skal bruge tid på det, når du kommer derover.

Hotellerne er selvfølgelig behjælpelige med turarrangementer. Brug bare Greyhound-busserne til at køre langt med. De er billige, gode og stabile. Og det er her, man møder first nations people (de oprindelige canadiske indianere). Det er en god idé at købe sine Greyhound-billetter i god tid, fordi der er næsten 50% rabat ved køb og betaling senest 21 dage før. Der er mindre rabatter ved 14 dage og 7 dage før. Man kan også købe billetterne på selve dagen. Men så er de noget dyrere. Greyhound-busserne kører fra Main Street Station. Se deres hjemmeside: www.greyhound.ca

Et par småtips mere

I april er der Cherry Blossom festival. Vancouvers mange kirsebærtræer blomstrer og der er en del arrangementer i den forbindelse. Se www.vcbf.ca

Hvis du er i Vancouver i slutningen af juli, så gå ikke glip af fyrværkerifestivalen. Den er storslået. En række lande konkurrerer om at vise det flotteste fyrværkeri. Vandet udenfor Burrard Bridge er fyldt med småbåde, som ligger rundt omkring pontonnen, hvorfra fyrværkeriet skydes af. Kan ses fra rigtig mange steder i Downtown, men selvfølgelig bedst fra vandkanten.

Er du til Shakespeare, så besøg Bard on the Beach i Vanier Park lige ved Downtown. Skuespillene i telte på strandbredden i sommerperioden. En sjov og spændende oplevelse. Billetter skal nok købes på forhånd. Sørg for at gå på toilettet i pauserne. Du kommer ikke tilbage til din plads, hvis du går midt i forestillingen, fordi skuespillerne bevæger sig rundt i hele teltet. Du får i stedet anvist en plads i nærheden af døren indtil næste pause. www.bardonthebeach.org

Hvis du er til vandfald, natur og fiskeri, så tænk på, at forår og sommer er floderne særdeles vandfyldte og med rivende strøm. Efterår er der noget mindre vand men til gengæld masser af gydende laks. Og hvis du vil se fiskende grizzly bjørne er det i Stewart (USA), du skal se dem. Der er vist også grizzly-udflugter fra Vancouver.

Mange turistattraktioner lukker omkring 1. september. vær opmærksom på det. Hvis du rejser alene skal du altid (!) sørge for at fortælle nogen, hvor du tager hen, hvis du tager på hiking, og hvornår du forventer at komme tilbage. Så ved man, hvor man skal lede efter dig, hvis du ikke er kommet tilbage som forventet. Det er et stort land. Og mobiltelefondækningen er ikke fuldstændig.
To elever fra Carrier-folket er ved at lære at rense elg-skind i Fort St. James
To elever fra Carrier-folket er ved at lære at rense elg-skind i Fort St. James

Det gjorde vi selv

Vi tilbragte først en uge i Vancouver med ovenstående turistbesøg. Derefter kørte vi med Greyhoundbus til nordenden af Victoria Island (10 timer), hvorfra vi sejlede med dagsruten op igennem Inside Passage til Prince Rupert (15 timer) - kørte derefter 10 dage ad Highway 16 i lejebil til Dawsons Creek og tog Greyhoundbus tilbage til Vancouver (2x12 timer). Sejlturen gennem Inside Passage var helt igennem ekstraordinær smuk - en rejse værd i sig selv. Turen ad Highway 16 en historisk øjenåbner - en opdagelse af en for os hidtil ukendt mængde samfund af first nations people. Og Greyhound-turene en særdeles positiv oplevelse. Og sluttede af med en uges turisme i Vancouver før hjemrejsen. Det var en tur, der krævede lang og grundig forberedelse. Men den var det værd. Se evt. www.drivebc.ca God tur!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Vancouver

Hoteller i Vancouver
Rejser til Vancouver
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.