Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vancouver

 • Naturen kalder i USA og Canada

  (Bedømt af 5 personer)
  04.10.13: Iben Raagaard
  Er du vild med naturen, så er det bare at komme af sted.

  I begge lande mødte vi stor imødekommenhed og Canada er dejlig lidt turistet.
  Se hele rejsetippet
 • Vancouver og Chilliwalck

  (Bedømt af 7 personer)
  03.10.13: Jimmy Mikkelsen
  20-21 august:
  Vi lagde ud efter et hotelophold i Vancouver (Accent Inn), udmærket hotel, men elendig fastfood mad på deres Ihop restaurant i Richmond-området, og tog en taxa til Delta (Vantage Way), hvor vi fik vores første bil.
  Se hele rejsetippet
 • Hvalsafari

  (Bedømt af 2 personer)
  18.08.13: Nina Haarsted
  En tur til Vancouver i juli blev krydret med en fantastisk hvalsafari.
  Turen var booket hjemmefra hos Vancouver Whale Watch med afhentning i shuttlebus nær hotellet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Vancouver

Luftfoto af Vancouver på vej nordpå til Powell River
Rejsetips indsendt af:
Suzanne Aagaard
Svendborg
5. marts 2010

Den helt vidunderlige Sunshine Coast på Canadas vestkyst

På strækningen nord for Vancouver og op imod Alaskas halvø, vest for Canadian Rockies og direkte ud til Vancouver Island i Stillehavet, ligger et frodigt regnskovsområde, nemlig Sunshine Coast - eller Solskinskysten. - Mit rejsetips: tag turen derover og I vil få en oplevelse for livet.
Bjørnen og jeg blev faktisk lige forskrækkede, da vi 'mødtes', men jeg vovede et foto
Bjørnen og jeg blev faktisk lige forskrækkede, da vi 'mødtes', men jeg vovede et foto

Anbefalet rejsemål: Powell River med dagsudflugter til Vancouver Island

Flyveturen tur/retur Vancouver kan fås fra ca. 4800 kr..
Man kommer til Powell River på ca. 25 minutter med Pacific Coastal Airlines for ca. 100 canadiske dollars (CAD), og den tur er helt fantastisk - som vi ser fra oven og i lav højde, hundredvis af små grønne øer som 'perler', som både James Cook og hans officerer, fx George Vancouver, opdagede dem
- man kan også vælge at tage langtursbussen (ca. 75 CAD pr. tur) eller selv at køre, det vil tage 5-7 timer pga. de to oversejlinger á ca. 1 times varighed.
-Der findes mange Bed and Breakfast muligheder i Powell River, en lille kystby på 14.000 indbyggere under Coastal Mountains, idag bl.a. kendt for sin overvældende natur, sit dynamiske kulturliv men ikke mindst for det indianske samfunds reservat, Sliammon.
- Byen blev til for ca. 100 år siden da papirmøllefabrikken startede og man importerede massevis af arbejdskraft fra Europa - det lille samfund opstod med træhugstindustrien, ligesom hele provinsen British Columbia endnu idag er helt afhængig af træhugst (logging industry).
Den alt-dominerende smukke natur og wildlife er helt unik - på ordinære små gåture i området og omkring en masse søer kan man støde på både rådyr, elge, sorte bjørne, vaskebjørne, den store hvidhovede havørn, den store grå fiskehejre eller, hvis 'uheldet' er ude, en cougar/puma...den lokale lille avis udsender ugentlig en 'indberetning' fra borgere, der har spottet et at de vilde dyr og hvor man derfor skal være særligt opmærksom.
- at gå ture i den canadiske regnskov føles som et privilegium, der sker altid et eller andet helt specielt.
Nanaimo havneparti, Vancouver Islands østkyst
Nanaimo havneparti, Vancouver Islands østkyst

Tag på udflugter fra Powell River

- Man kan finde massevis af oplysninger om Powell River på Internettet - jeg foreslår dagsudflugter fra byen, fx til Vancouver Island og Texada Island. Begge øer har færgeforbindelser fra færgeterminalen i Powell River, hhv til Comox (sejltid ca. 1 time) og til Blubber Bay (sejltid ca. ½ tim), førhen en hvalfangerstation -
- BBC-Ferries sejler faktisk overalt, de er pålidelige og store, og rimelige i priser..de mange ruter i hele området omkring Sunshine Coast og helt til Seattle i USA kan checkes på 'nettet'.
- Et andet forslag: Vancouver Island er en fantastisk oplevelse af vidunderlige naturparker, wildlife, Stillehavs-kyststrækninger, og provinsen British Columbias hovedstad, Victoria, ligger helt nede syd på øen. I dag en storby på ca. 78.000 indbyggere og i sin mentalitet, arkitektur og befolkning meget præget af sin engelsk-viktorianske opstart.
Powell Lake sommeren 2008, under Coastal Mountains
Powell Lake sommeren 2008, under Coastal Mountains

Søerne omkring Powell River og dyrelivet - hele besøget værd

- Man kan vælge at blive i og omkring Powell River - der er uanede muligheder for de største naturoplevelser hvor end man vender sig..søen Powell Lake gav navn til byen, og den strækker sig over 30 km nordpå. Her kan man leje både motorbåde og husbåde og lægge til ved en bred og opleve wilderness og wildlife helt på egen hånd..
- Hvis man vælger blot rejsen herhjemmefra vil det lokale turistkontor i Powell River til alle tider være behjælpelig med at arrangere både ophold, udflugter, vejledninger i forbindelse med 'wildlife-spotting', for at beskytte både sig selv og de dyr, man garanteret vil komme tæt på, på et eller andet tidspunkt.
- Der findes et utal af vandrestier midt i hele regnkovsområdet - de såkaldte Sunshine Coast Trails - og de forbinder i hundredvis af kilometer både nord og syd for Powell River, ved kysten som midt inde i de store skove, man er altid i meget nær kontakt med naturen.
Ankomst til Powell River, med Coastal Mountains
Ankomst til Powell River, med Coastal Mountains

Det rækker ikke at fortælle om det - det skal opleves

- Som tidligere rejseleder og PR-ararbejder i turistbranchen troede jeg, at jeg havde oplevet det meste af verden og de smukkeste områder - men jeg tog fejl. - Jeg oplevede Sunshine Coast og Powell River første gang i 2005, jeg søger ofte tilbage og jeg kan blot anbefale, at andre vil få samme intense oplevelser som mine egne..

- Jeg ønsker alle en vidunderlig rejse.

Venlig hilsen Suzanne Aagaard

Kommentarer til rejsetips om Vancouver

Powell River

24/03 2010 Dorthe Marianne Nielsen
Skrevet med hjerte og begejstring - og masser af nyttige, praktiske oplysninger. En tur, jeg gerne ville opleve engang!

Fornem præsentation

17/03 2010 Peter Ryom
Det er et meget professionelt stykke arbejde, der her er leveret. Såvel teksten som fotografierne er af høj kvalitet.

Tur til Vancouver

13/03 2010 Kamma Johansen
En virkelig fin tur som fortjener 5 stjerner.

Rejsetips om Vancouver

13/03 2010 Kamma Johansen
En rigtig fkot tur som fortjener 5 stjerner

En rigtig appetitvækker

10/03 2010 Ilse Ryom
Det er en glimrende og meget inspirerende artikel, denne forfatter har skrevet. Jeg kunne meget godt tænke mig på et tidspunkt at følge hendes opfordring til at rejse til Vancouver. OBS: jeg ville have givet artiklen 5 stjerner, men fandt for sent ud af "stjernesystemet", så det glippede. Kan ikke rettes, ser det ud til. Tag venligst 5 stjerner som min bedømmelse. Tak.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Vancouver

Hoteller i Vancouver
Rejser til Vancouver
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sverige/stockholm/first-hotel-reisen.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.