Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Vancouver

Vancouver har gennem et årti ligget i Top 10 på The Economist og Monochles lister over verdens bedste byer at bo i. Det er en malerisk by på en baggrund af sneklædte bjergtinder. Vancouver er Canadas tredjestørste by, og her kan I gå på opdagelse i unikke kvarterer som Gastown, Yaletown, Chinatown og West End. Her er fremragende shopping og teateroplevelser, smukke parker med totempæle og et mildt klima året rundt.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Stanley Park

Den 4 km2 store park er omgivet af en ca. 9 km lang promenade. Det er Vancouvers største turistattraktion og I kan gå eller cykle, sætte jer i parken og se skibene sejle forbi eller tage den gratis shuttle rundt i parken, som bl.a. standser ved Vancouvers akvarium.

En anden stor seværdighed i parken er udstillingen af enorme totempæle, som hæver sig højt over parkens græstæppe.
Chinatown

Chinatown

Vancouvers Chinatown er den næststørste i Nordamerika. De bedste gader at slentre i er Pender og Keefer, som også byder på de klassiske kinesiske haver ved Dr. Sun Yat-Sen. I Kiu Shun Trading Company og mange andre specialbutikker kan I se ingredienser til traditionel kinesisk medicin.
Granville Island

Granville Island

Selvom markedet på Granville Island er kendt for at være pakket med lokale råvarer, hjemmelavede specialiteter og usædvanlige ingredienser, så er her mere end bare mad.

Se lokale kunstnere finpudse deres færdigheder inden for glaspusteri, keramik og smykkerdesign eller gå på shopping i børneafdelingen, Kids Market, hvor 28 forskellige butikker sælger alt fra trælegetøj til flotte kostumer.
Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge

I North Vancouver ligger Capilano Suspension Bridge, en hængebro på 450 m, som går tværs over en kløft 230 m over Capilano-floden. Det er et godt sted at udfordre sin højdeskræk og samtidig få en god naturoplevelse.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til to forskellige steder i Vancouver. Den mest centrale mole er ved Canada Place, som var den canadiske pavillon under Verdensudstillingen i Vancouver i 1986. Den ligger lige ved byens centrum.

Ballantyne-molen ligger ca. 10 minutters kørsel øst for byens centrum. Hvis jeres krydstogt starter eller slutter i Vancouver er der ca. 14 km til lufthavnen fra Canada Place. Det offentlige tog SkyTrain kører hyppigt mellem lufthavnen og Waterfront Station lige i nærheden af krydstogtterminalen. Turen tager ca. 25 minutter. Fra Ballantyne-molen er det lettest at tage en taxa.

Klima

Vancouver er kendt for sin megen regn. Alligevel er her utrolig mildt året rundt i forhold til, hvad de fleste danskere måske forestiller sig. Som den canadiske forfatter Allan Fotheringham udtrykte det: "Vancouver er den canadiske by, der har det bedste klima og det værste vejr".

Temperaturen om sommeren ligger på ca. 20 grader. Om vinteren er temperaturen ca. 5 grader, og det sner sjældent. Vil I se canadisk vintervejr, kan I fx køre ca. 1 time nordpå til bjergene ved Whistler, hvor bl.a. disciplinerne skihop og langrend blev afholdt ved Vinterolympiaden i 2010.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.