Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til St. Thomas

St. Thomas er hovedøen i Dansk Vestindien og den gamle administrationsby Charlotte Amalie er det helt rigtige sted at opleve den tidligere danske koloni med alle sine klassiske, gamle bygninger, der blev opført, mens Danmark stadig ejede øerne. Det var herfra koloniens dyrebare sukker i sin tid blev udskibet mod København, og det var hertil, at slaverne ankom, inden de blev sendt ud til sukkerplantagerne på øerne.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Danske gadenavne i Charlotte Amalie

Charlotte Amalie er en klassisk havneby med stolte søfartstraditioner og den største by i Dansk Vestindien emmer stadig af dansk kultur. Mange af de gamle danske og historiske bygninger i Charlotte Amalie er de senere år blevet nænsomt restaureret, og de gamle danske gadenavne optræder nu igen i gadebilledet. Gå fx en tur ad Kongens Gade, Dronningens Gade og Kronprinsens Gade. Se synagogen i Crystal Gade eller oplev Vestergade, Vimmelskaft Gade og Borger Gade.
Dyk dybere ned i historien

Dyk dybere ned i historien

Der er stadig masser af historiske bygninger i Charlotte Amalie, som stammer fra danskernes tid. Besøg fx Fort Christian, opkaldt efter kong Christian V. I dag er fortet et museum. I kan også gå op ad de 99 trin, som er lavet af ballaststen fra danske handelsskibe.

Til højre for toppen ligger guvernementshuset, som i dag lægger lokaler til guvernørens kontorer. Udenfor står et rødt dansk skilderhus, som vi kender det fra foran Amalienborg.

Indenfor til venstre hænger en stor plakette med listen over alle danske guvernører på øerne. Hvis I spørger vagten rigtig pænt, er det som regel muligt for danske besøgende at kigge indenfor.
Magens Bay

Magens Bay

St. Thomas er på størrelse med Ærø og har lang række bountystrande med det fineste hvide puddersand under palmernes skygge. Den smukkeste af dem hedder Magens Bay og er på listen over verdens absolut bedste strande. Den ligger smukt mellem to bjerge, små 5 km nord for Charlotte Amalie.

Det rolige turkisblå vand gør den ideel til en svømmetur. Der er omklædningsfaciliteter, snorklingudstyr, liggestole, kanoer og kajakker. Der går ingen offentlig transport til stranden, men en taxa koster kun ca. 10 USD pr. person.

En lille sti fører til Little Magens Bay, en særlig del af stranden, hvor påklædning er valgfri. Det er den tidligere amerikanske præsident, Bill Clintons foretrukne strand på St. Thomas og nej, han bader ikke nøgen.

Havn

Havn
Der er flest krydstogter, der lægger vejen forbi St. Thomas i perioden januar til marts. Her anløber skibene som regel molen i Havensight, som er den største mole, eller Crown Bay, molen der blev åbnet i 2007. Hvert 5. til 10. minut kører der taxa til Charlotte Amalies centrum.

Hvis der er mere en seks krydstogtskibe, som anløbet St. Thomas på en gang, vil skibet dog være nødt til at kaste anker i stedet. I så fald ligger skibet i bugten ud for Charlotte Amalie, og gæsterne sejles helt ind til byens hjerte i de mindre tenderbåde.

Klima

Klimaet på St. Thomas er måske et af de største aktiver i Dansk Vestindien. Selv om St. Thomas ligger i troperne, så bliver varmen dæmpet af blide passatvinde, der blæser fra nordøst det meste af året. Luftfugtigheden er lav, og temperaturen kommer sjældent op over 32 grader. I gennemsnit ligger temperaturen året rundt på ca. 26 grader.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.