Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til San Juan

San Juan er den ældste by under amerikansk flag, og den er livlig som en salsarytme. Måske er det pga. de fantastiske omgivelser: grønne, tropiske skove og skinnende, hvide sandstrande. Eller måske er det Puerto Ricos mix af kulturer med fire århundreders spansk arv blandet med et århundrede som en del af det amerikanske statssamfund. Uanset årsagen så er San Juan en af de mest tillokkende havne i Caribien, og den kun bliver smukkere med alderen.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Caribiens Gibraltar

Fortet Castillo San Felipe del Morro står vagt ved San Juan-bugtens munding. Et godt tip er at stå på dækket af krydstogtskibet enten under ind- eller udsejlingen til/fra San Juan og bare nyde synet. Der er et mægtigt bygningsværk på toppen af en høj bakke med udsigt over indsejlingen til San Juan Bay.

Det tog de spanske ingeniører og lokale slaver mere end 250 år at få det opført, og det er et af de største fæstningsværker bygget af spanierne i Caribien. El Morro blev angrebet af englænderne og hollænderne adskillige gange i det 16. og 17. århundrede. I 1898, under den spansk-amerikanske krig, beskød den amerikanske flåde fortet og ødelagde fyrtårnet, som dog blev genopført og kan ses i dag.

Se de næsten 20 m høje mure, som går helt ned til havet og stil kameraet ind på de kanoner, som vogter over indsejlingen til San Juan. Gå en tur på græsplænen, hvor stolte soldater engang marcherede og se de lokale drageflyvere, der sætter deres drager op i eftermiddagens passatvind.

Hey ho og en død mands rom

Besøg Bacardis romfabrik. I kan enten vælge at deltage i en af de ture, som skibet arrangerer, men besøget er let at klare på egen hånd også. Tag fx færgen, som afgår fra Pier 2 lige ved siden af krydstogtmolen hver halve time og koster 1-2 USD pr. person tur/retur. Turen tager seks minutters. Den lille færge ankommer til Catano, og herfra skal I videre med bus eller færge videre de ca. 10 minutters transport til fabrikken.

Et godt råd: Lad være med at gå. Det er en lang tur til fods og her er varmt! Fabrikken i sig selv er flot. Det er et smukt anlæg med masser af duftende hibiscus og en udendørs pavillon, der serverer drinks med Bacardi. Her er også en souvenirbutik og en tur, bl.a. byder på en interessant film om bryggeriets historie.
Shopping, shopping, shopping

Shopping, shopping, shopping

San Juan er ikke nogen toldfri havn, men momsen er kun på 5,5%. Her er, som på de fleste turistdestinationer, masser af lokalt håndværk og t-shirt-butikker, især langs gaderne Fortaleza og San Francisco. Et godt tip er dog, at jo længere østpå I går, jo mere interessant bliver butikkerne og restauranterne.

Om end det måske ikke ligefrem er eksotisk, så har både Ralph Lauren, Coach og Gant en outletbutik på Calle Cristo. Deres tøjfabrikker ligger nemlig i Puerto Rico, så her kan man købe ægte mærkevarer til en yderst favorabel pris.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til to forskellige steder. Den bedste placering er lige ud for hotellet Sheraton Old San Juan, for her går I fra skibet og lige ind i hjertet af den gamle bydel. Andre gange lægger skibene til ved molen lige på den anden side af bugten.

Det ser ud som om, at det kun er et stenkast væk, men der er længere end man tror ind til byen, og I bliver nødt til at tage en taxa.

Klima

San Juan har, ligesom hele Puerto Rico, et tropisk monsunklima med masser af varme og solrige dage året rundt. Det tropiske klima sikrer en stabil gennemsnitstemperatur på ca. 26 grader, og temperaturen kommer kun yderst sjældent under 22 grader.

Regntiden topper i august og her kan regnen være meget tung. De tørreste måneder er februar til april.
Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.