Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Cuba

Det er som om tiden er stået stille på Cuba. Hvis du ønsker at opleve den afslappede stemning, køre en tur i amerikanske dollargrin fra 50érne, ryge fede cigarer og drikke rom med de lokale, danse salsa i gaderne og dase på nogle af Caribiens bedste strande – så bør du pakke kufferten og rejse inden for den nærmeste fremtid.

Cubas hovedstad Havana - en fryd for øjet

Gå en tur i Havanas gamle smalle gader
Mens alverdens storbyer har oplevet et opsving og byggeboom, der kan tage pusten fra de fleste, står Havana tilbage, som da USA forlod Cuba i 50érne.

De mere end 50 års forfald er faktisk en af Havanas største attraktioner. Dette ses tydeligst på facaderne langs Malecon promenaden, der står og råber på en kærlig hånd efter orkaner og salte vinde har ætset sig gennem facaderne.

I dag gøres et stort arbejde for at bevare de arkitektoniske perler. I den gamle bydel La Ciudad Vieja, står de flotteste restaurerede bygninger og palæer i art deco og spansk kolonistil, krydret med farvestrålende amerikanske dollargrin.

Nyd Havanas afslappede stemning som Hemingway gjorde – med en mojito eller daiquirí på barerne La Bodeguita og El Floridita. Hvis du ønsker at lære Hemingway bedre at kende, så besøg hans hjem, Finca Vigia og se hans yacht, Pilar.
Smukke pladser i Havana, hvor du kan nyde en kold øl

Oplevelser i Havana

 • Museo de la Revolucíon - Her får du hele revolutionen serveret med rekvisitter fra bl.a. Fidel Castro og Che Guevares .
 • Besøg en af Cubas ældste cigar fabrikker, Real Fabrica de Tabacos Partagás. Fabrikken og museet ligger over for Capitolio, der ligner en kopi af The Capitol i Washington D.C.
 • Plaza de la Catedral – fantastisk hyggelig plads med flere museer i smukke palæer og en af Havanas flotteste katedraler, Catedral de San Cristóbal.
   

Paladares – autentisk cubansk køkken og stemning

Ønsker du at smage på det bedste Cuba har at byde på, så glem alt om statsejede restauranter. Prøv i stedet de private restauranter (Paladares). Her sidder du ofte ved små borde i stuen, hvor stemningen er varm og autentisk og maden endnu bedre.

I Havana er der flere paladaraes -  2 af de bedste er La Guarida og Paladar Los Mercadres, men du kan finde dem over alt på Cuba.
Varadero – badeferie tæt på Havana

Varadero – badeferie tæt på Havana

Varadero øst for Havana, er Cubas ferieresort, der ligger på den mere end 20 kilometer lange Hicacos-halvø. De hvide sandstrande lokker masser af feriehungrende rejsende til hvert eneste år. Feriebyen har ikke noget af den unikke cubanske stemning, som du ellers finder over alt på Cuba. Til gengæld har du alle muligheder for en bekvem daseferie eller prøve kræfter med alle former for vandsportsaktiviteter.

Mange vælger at slutte deres eventyrrejse på Cuba med nogle afslappende dage på Varadero – måske var det også noget for dig?
Udsigt ud over Trinidad

Trinidad skal opleves

Trinidad er Cubas bedst bevarede by fra kolonitiden og på UNESCO´s kulturarvsliste. I Trinidad ser du huse i alverdens pastelfarver tilføjet masser af patina. Bygningerne fra kolonitiden som fx Museo Romántico, vidner om ufattelig rigdom fra tiden, hvor sukkerproduktionen var på sit højeste.

Tag et smugkig ind i de blomstrende gårdhaver – nogle steder gemmer der sig en lille hyggelig bar, hvor du kan nyde en mojito eller en kold øl. I de brostensbelagte gader ser du børn spille fodbold og gamle mænd, der nyder en gó cigar. Om aftenen er det små lokale bands, der får salsastemningen til at brede sig i gaderne.

Start din tur i Trinidad fra Plaza Mayor, hvor smukke palæer og bygninger huser flere interessante museer, gallerier og restauranter. Det er fantastisk flot, men når du bevæger dig uden for pladsen, dukker det ”ægte Trinidad” op.

Byen ligger omgivet af den smukkeste natur og i læ af Escambay-bjergene, som du fx kan opleve på en ridetur.
Oplevelser tæt på Trinidad

Oplevelser tæt på Trinidad

 • Tæt på Trinidad ligger nogle af Cubas bedste strande som fx Playa Ancon. Her kan du slappe af på stranden, snorkle eller måske tage en katamaran til koralrevet ved Cayo Blance og Cayo Macho.
 • Cascada el Cubano er et af Cubas mest imponerende vandfald. Du kan komme dertil på hesteryg fra Trinidad.
 • Valle de los Ingenios - Cubas højborg for sukkerproduktion indtil slutningen af 1800-tasllet, hvor tusindvis af slaver knoklede på plantagerne i området. Du kan tage dertil med et damplokomotiv.
Vinales dalen er et must på din rejse til Cuba

Vinales dalen - frodig natur og verdens bedste tobak

Pinar del Rio provinsen i det vestlige Cuba, er noget helt særligt. Her er grønne bjerge og et særdeles frodigt klima, der giver noget af verdens bedste tobak. Vinales dalen skiller sig særligt ud med de bemærkelsesværdige stejle klippeformationer (mongotes), der skyder op fra det ellers flade landskab.

Flere steder kan du opleve store okser, der møjsomt trækker ploven gennem den frugtbare tunge jord. Under jorden har tiden dannet store grottesystemer, der er et paradis for huleeventyrer og turister.

Vinales by er et godt sted at udforske området fra. Selve byen bør du også spendere noget tid på. Stemningen er meget afslappet, hvor livet betragtes af de lokale gennem røgringe fra deres elskede cigarer.

Gamle bygninger i falmede pastelfarver, står og bager i solen, mens høns, grise og hunde render rundt i gaderne. På hovedgaden Salvador Gisneros kan du beundre de gamle amerikanske flydere, der i pendulfart kører frem og tilbage.
Oplevelser tæt på Vinales

Oplevelser tæt på Vinales

Du kan opleve området på guidede ture, på en cykeltur, til hest eller på vandreture.
 • Bliv overvældet af det enorme murmaleri Mural de la Prehistorica
 • Tag hele familien med til klippegrotten, Cueva del Indio
 • Caverna de Santo Tomá – enormt grottelabyrint du kan opleve på guidede ture
 • Cato Levisa – øen med nogle af Pinar del Rios bedste strande og optimale muligheder for snorkling og dykning.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/vi-elsker-berlin-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.