Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cuba

 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • Det er nu, hvis det ægte Cuba skal opleves!

  (Bedømt af 7 personer)
  22.03.14: Henning
  Cubas folklore, salsaen, havanneseren - alt sammen fascinerende og dragende. Det kan nås endnu, men om få år, vil det måske kun være historie!

  Vi drog med store forventninger af sted på en 16 dages rundrejse, hvor vi skulle køre øen igennem helt fra syd til nord.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba - Det er en mææææægtig oplevelse.

  (Bedømt af 4 personer)
  28.11.13: Leif Madsen
  14 dage.En uges rundrejse med fly og bus.Vi ser en masse af Cuba,nyt og gammelt,historik.Alle de gamle biler,bygninger og cykeltaxa'er.
  Så en uge på et super hotel lige ved stranden.All inklusive og der er simpelthen alt,3 spisesteder indenfor hotel området,også ved stranden,in-befatter også alt i drikkevarer.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cuba

Rejsetips af samme forfatter

 • Tropeparadiset i Caribien

  (Bedømt af 12 personer)
  04.12.12: Bjørn Larsen
  Den dominikanske Republik for 3. gang
  Vi har nu for 3. gang været i Den dominikanske Republik og nød det også denne gang.
  Se hele rejsetippet
 • Amalfikysten i oktober

  (Bedømt af 13 personer)
  08.11.11: Bjørn Larsen
  Vi rejste på egen hånd til Amalfi-kysten sidst i oktober, idet der ingen charterture er dertil på denne tid af året. Det var selvfølgelig en lidt omstændelig affære, idet man ikke kan flyve direkte fra København til Napoli, og da vi tilmed bor i Aalborg, blev det en rute, som hed Aalborg-København-Milano-Napoli.
  Se hele rejsetippet
 • Rundrejse i Kina - i det spæde forår.

  (Bedømt af 7 personer)
  10.09.11: Bjørn Larsen
  Overvejelser/rejsetips til en Kina-tur:

  • Rejs helst forår eller efterår. Sommeren kan være meget varm og specielt i Sydkina også meget regnfuld. I december og januar er der meget koldt/sne i Beijing området og herunder ved Den Kinesiske Mur.
  Se hele rejsetippet
Cuba – kombination af rundrejse og badeferie
Rejsetips indsendt af:
Bjørn Larsen
Aalborg
20. feb. 2014

Cuba – kombination af rundrejse og badeferie

Vi ville gerne til Cuba, inden der sker alt for mange forandringer, for det gør der sikkert, når Fidel Castro dør, så vi tog derover sidst i januar 2014 - 16 dage.
Vi havde kigget på mange forskellige muligheder, for der er mange rejsebureauer, som har rejser til Cuba. Vi valgte et rejsebureau hvor vi selv kunne bestemme afrejsested og afrejsedato – så vi fløj fra Aalborg via Amsterdam med KLM. Desuden var programmet sådan, at der nogle dage var planlagt ture, nogle af dem med vores egen engelsktalende guide, og i hver ny by havde vi også en dag på egen hånd. Desuden kunne vi til sidst selv vælge, hvor vi ville have vores badeferie, så vi valgte Cayo Guillermo, en lille ø med kun 4 hoteller.
Havana
Havana

Veksle penge

Vi skulle veksle penge i lufthavnen, for man kan ikke gøre det i Danmark. Vi havde taget Euro med, men dog også vores visa-kort. Vi vekslede til CUC, pesos convertibles, som er den valuta, turister bruger – 1 CUC svarer til knap 6 kr., det samme som en dollar. Vi havde læst, at det også var en god ide at veksle til lidt af deres egne penge, pesos cubanos, men vores guide, som tog imod os i lufthavnen, sagde, at dem ville vi ikke brug for, så vi vekslede ikke nogen af dem, og vi fik ikke brug for dem, for alle vil gerne have CUC, fordi de så kan de købe mange flere varer, bl.a. varer på det sorte marked og i specielle butikker.
Cubaner sælger frugt
Cubaner sælger frugt

Vores rundrejse omfattede følgende steder: Havana-Viñales-Cayo Levisa-Trinidad-Cayo Guillermo

På denne måde fik vi simpelthen set mange forskellige områder af Cuba, og vi rejste mellem byerne enten med Viazul bus eller privat transport (taxa). Folk, som kun tager på badeferie på Cuba, får slet ikke set ”det rigtige” Cuba. Cubanere har faktisk ikke adgang til turist-resorts med all inclusive, medmindre de arbejder der. Man skal vise ID, før man kommer ind på de steder – vi skulle vise pas, før vi kunne få lov at komme til Cayo Guillermo.
Propaganda-billede
Propaganda-billede

Havana

Havana
Cuba er et meget spændende land, og Havana er fyldt med kontraster. I ”Havana Vieja”, den gamle bydel, som er på Unescos verdensarvliste, har man restaureret mange af de flotte bygninger fra kolonitiden, mens man i sidegaderne og i Centro Havana ser meget forfaldne bygninger og endda nogen, som er faldet sammen. Der bor rigtigt mange familier sammen i små lejligheder, og der har ikke været råd til at vedligeholde og male dem siden revolutionen i 1959.

Det var også sjovt at se alle de gamle amerikanerbiler fra 50’erne. Nogle af dem er holdt pænt ved lige, især dem, som de bruger som taxier. Vi var bl.a. ude at køre i en gammel Chevrolet Skyline fra 1951.
Viniales
Viniales

Viñales

Viñales i det nordvestlige Cuba er et rigtigt spændende og flot område med dets piggeagtige limstensbjerge, hvor kongepalmer, tobaks- og majsmarker dominerer landskabet. Sine steder ses bønder arbejde med oksetrukne vogne.

Trinidad
Trinidad

Casas particulares -TrinidadVi boede både på hoteller og casas particulares, privat overnatning. Det var spændende at prøve at bo privat, så det kan vi anbefale, at man også prøver. Det var i Trinidad, vi boede privat. Der var 2 værelser på 1. sal med eget bad og toilet og air condition. Desuden havde de en dejlig tagterrasse, hvor aftensmaden blev serveret. Der kunne vi sidde og nyde de lune aftener med ca. 25 graders varme og høre cikaderne. Det var pragtfuldt.


En fredfyldt strand
En fredfyldt strand

Drikkepenge

Drikkepenge er en vigtig del af indtægten for de cubanere, som arbejder i turistindustrien, for deres løn er ikke ret høj. Lønnen er kun ca. 17 CUC pr. måned, hvilket svarer til ca. 100 kr. Vi gav altid drikkepenge til guider, taxachauffører samt rengøringsdamer, og på vores all inclusive hotel gav vi også penge til ham, som ordnede haven. Han blev meget glad for pengene, for han var vist ikke vant til at få drikkepenge. Barpersonalet var mere vant til det, så nogle tog det mere som en selvfølge. Hvis man giver 1 CUC, svarer det faktisk til 2 dages løn for en arbejder!! Et godt råd er også, at man kan give dem brugt tøj, toiletsager, tyggegummi m.m. Det er dyrt for dem at købe.

Vi har vores egen rejse-hjemmeside, så der kan man læse udførligt om turen samt se rejsebilleder. Siden hedder: www.fjernehorisonter.dk


Kommentarer til rejsetippet om Cuba

Flyforbindelser til Cuba

27/07 2015 Bjørn Larsen
Hej Jimmi

Som du kan se i rejsetippet så fløj vi fra Danmark - Aalborg via Amsterdam til Cuba med KLM. Du kan nemt flyve fra København/Billund via enten Amsterdam eller Paris til Cuba.

Er du i England så er der Gatwick (London), og opholder du dig i Tyskland så er der direkte flyvninger fra f.eks Hamburg og Frankfurt.

Men en ide er det at kontakte et rejsebureau,som f.eks FDM-Travel, LamaTours, Jysk Rejsebureau og lignende, de kan nemt finde muligheder.

Charterselskaber som Apollo Rejser, og Bravo Tours har færdige pakketure med dansk rejseleder.

Håber at du kan bruge disse oplysninger.

Vh. Bjørn L.

Jimmi

24/07 2015 Jørgensen
Synes godt i kunne have lidt mere om forklaring på hvordan man kommer bedst der til fra andre lande,jeg kommer fra Danmark og kunne rigtigtig godt tænke mig at få nogle forslag og ider tilsendt til min mail det ville gøre det nemere for mig og rigtig glad Vh Jimmi
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cuba

Udvalgte hoteller i Cuba
Rejser i Cuba
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/faa-de-bedste-oplevelser-i-london.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.