Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cuba

 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • Det er nu, hvis det ægte Cuba skal opleves!

  (Bedømt af 7 personer)
  22.03.14: Henning
  Cubas folklore, salsaen, havanneseren - alt sammen fascinerende og dragende. Det kan nås endnu, men om få år, vil det måske kun være historie!

  Vi drog med store forventninger af sted på en 16 dages rundrejse, hvor vi skulle køre øen igennem helt fra syd til nord.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba – kombination af rundrejse og badeferie

  (Bedømt af 6 personer)
  20.02.14: Bjørn Larsen
  Vi ville gerne til Cuba, inden der sker alt for mange forandringer, for det gør der sikkert, når Fidel Castro dør, så vi tog derover sidst i januar 2014 - 16 dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cuba

Cuba - Lækre biler, bjergvandringer og chokoladetog
Rejsetips indsendt af:
Flemming Thorsen
Aalborg
24. jan. 2010

Cuba - Lækre biler, bjergvandringer og chokoladetog

November 2009 var vi 16 dage i Cuba. Er du til biler, bør du ikke snyde dig selv for at besøge amerikanerbilernes "kirkegård", inden de politiske forhold blødes op, og den cubanske bilpark fornyes.
Gadeplan i Trinidad
Gadeplan i Trinidad

Amerikanerbiler

Alle steder på Cuba finder du de klassiske amerikanerbiler fuldt funktionsdygtige; chevroleter så brede du kan ligge udstrakt på tværs af forsædesofaen, lyserøde cadillaccer, Ford Thunderbirds, og alt hvad hjertet ellers kan begære - og det er bare med at stige ombord, for de fleste cubanere er mere end villige til at agere privattaxa for turister formedelst en beskeden betaling.
Hershey-tog på Casablanca Station i Havanna
Hershey-tog på Casablanca Station i Havanna

Chokoladetog

Cuba byder på mange andre oplevelser end biler. Vi tog en tur med chokoladetoget, som den amerikanske chokoladeproducent Hershey indførte før revolutionen for at fragte sine medarbejdere fra Havanna og ud til sin sukkermølle.
Chokoladetoget viste sig dog at være en oldgammel sporvogn med smuldrende sæder, uden toiletter som cubanerne havde arvet fra Spanien, da det blev for gammelt til at kunne køre i Europa.
Vi var endda så heldige at tage turen i regnvejr - og det el-drevne tog kan naturligvis ikke tåle vand - så toget gik i stå ude midt i ingenting.
Vi tog af sted fra Havanna ved middagstid og nåede frem til Matanzas 80 km østpå lige inden mørket faldt på, så chokoladetoget må siges at have været en oplevelse frem for en fornøjelse.
Caburni vandfald
Caburni vandfald

Trinidad og vandfald

Byen Trinidad på Cubas sydkyst er et must på en rejse til Cuba. Byen standsede sin udvikling en gang i 1800-tallet og nu er det som at bo midt i den gamle by i Århus - bare med levende mennesker.
Er man i Trinidad bør man ikke snyde sig selv for en vandretur i de nærliggende Escambray-bjerge. Vi kørte med en lokal dertil i hans Fiat, der var så gammel, at den ikke en gang havde et model-mærke. Den brød selvfølgelig sammen et par gange, men den klarede han med lidt Storm P.-opfindsomhed og en dunk vand.
Da bilen ikke kunne komme længere gik vi videre en halvanden times tid til det flotte Caburni-vandfald, hvor vi fik en velfortjent dukkert i det kølige kildevand.
De lokale havde fortalt os at vandreturen til vandfaldet havde en "høj sværhedsgrad", hvilket de havde helt ret i, så tag de gode vandresko på.
Playa Pilar på Cayo Guillermo
Playa Pilar på Cayo Guillermo

Mad og drikke

Maden på Cuba bærer stadig tydeligt præg af, at cubanerne havde en hård tid i perioden efter Sovjetunionens fald, hvor de kulinariske oplevelser ikke blev prioriteret særlig højt.
Vi sluttede derfor vores Cuba-ophold med fire dage på 4-stjernet hotel på øen Cayo Guillermo med all-inclusive, hvor alt er indrettet til at give turisterne en god oplevelse og god mad og drikke.
Opholdet bestilte vi gennem et lokalt turistkontor, så vi fik en klækkelig rabat i forhold til de priser, hotellet ellers oplyste.
Vi fik kun set en del af den vestlige halvdel af Cuba under vores ophold, så hele den østlige halvdel har vi til gode til den næste tur.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cuba

Udvalgte hoteller i Cuba
Rejser i Cuba
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.