Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cuba

 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba – kombination af rundrejse og badeferie

  (Bedømt af 6 personer)
  20.02.14: Bjørn Larsen
  Vi ville gerne til Cuba, inden der sker alt for mange forandringer, for det gør der sikkert, når Fidel Castro dør, så vi tog derover sidst i januar 2014 - 16 dage.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba - Det er en mææææægtig oplevelse.

  (Bedømt af 4 personer)
  28.11.13: Leif Madsen
  14 dage.En uges rundrejse med fly og bus.Vi ser en masse af Cuba,nyt og gammelt,historik.Alle de gamle biler,bygninger og cykeltaxa'er.
  Så en uge på et super hotel lige ved stranden.All inklusive og der er simpelthen alt,3 spisesteder indenfor hotel området,også ved stranden,in-befatter også alt i drikkevarer.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cuba

Rejsetips af samme forfatter

Det er nu, hvis det ægte Cuba skal opleves!
Rejsetips indsendt af:
Henning
Give
22. marts 2014

Det er nu, hvis det ægte Cuba skal opleves!

Cubas folklore, salsaen, havanneseren - alt sammen fascinerende og dragende. Det kan nås endnu, men om få år, vil det måske kun være historie!

Vi drog med store forventninger af sted på en 16 dages rundrejse, hvor vi skulle køre øen igennem helt fra syd til nord.
Godt vi ikke "nøjedes" med de mange tilbud om een uges rundrejse på den halve ø og derefter en uges "all included".
Det er Cuba alt for spændende til - og livet på den sydlige halvdel var meget anderledes end i Havanna.
Vi oplevede hotelstandarder af vidt forskellig karakter, men overalt smilende og venlige mennesker.

Et land i forandring

Vær forberedt på at opleve et meget anderledes samfund, socialt, økonomisk og politisk. Men også et land, der i disse år gennemlever enorme omvæltninger. Skal det ”oprindelige Cuba” opleves, bør man ikke vente mange år.
Udviklingen går fra kinesisk inspireret socialisme til begyndende markedsøkonomi. Først måtte den selvstændige ikke have ansatte, det må han nu. Virksomhedslederen får direktionsvognen udleveret af staten med specielle brune nr.plader, model: en ældre Lada. Staten ejer mindst 51% af samtlige virksomheder. Unge velklædte med mobiltelefon i hånden, hjemme har de stadig kun 56K, fik vi fortalt.
Et land med ufordringer

Et land med ufordringer

De nye selvstændige kan fx være kartoffelsælgeren vi mødte med sin trillebør som sin forretning eller skotøjshandleren, der sad midt på fortovet og limede kasserede badetøfler sammen og gav dem et nyt liv.
Et land hvor kun 15 % betaler skat og det skiltes på huset, om man er skatteydere. Et land hvor man på highways møder gående, cyklende, et par køer og en rytter side om side med kinesiske busser, der i øvrigt overhaver den lokale bus, en ældre lastbil, hvor passagerne står mega tæt sammen på det åbne lad. Til gengæld kommer man som lokal lagt for 15 øre.
I hovedstaden Havanna er næsten hver anden bil fortsat et USA-dollargrin fra 50’erne, mens hesten for mange er den foretrukne ”motorkraft” på øens sydlige halvdel. På landet ses okser foran ploven.
Men har du fået et USA-dollargrin af staten med blå nr.plade, er du til gengæld også forpligtet til at stoppe og tage landsmænd op, som står ved vejsiden og gerne vil med - praktisk samkørsel, til gengæld lidt vanskeligt at forudsige, hvornår jeg kommer frem.
En nation i salsa... et fok med rytmer på skoleskemaet

En nation i salsa... et fok med rytmer på skoleskemaet

Cuba - et land hvor vi ikke oplevede eet eneste måltid uden levende latinamerikanske rytmer.
Ikke underligt, for børnene har det på skoleskemaet.
Og et trygt land at færdes i, ved dag såvel som aften. Et land med megen fattigdom og derfor også tiggere (de var nu ikke de fattigste, fandt vi ud af). Men også et land hvor alle er sikret en bolig, gratis sundhed og undervisning. En rationeringsordning sikrer alle min. 3.500 Cal. om dagen.

 Festligt, farverigt og en kæmpe oplevelse, som om få år vil være historie.
 
Husk at besøge sidegaderne i Trinidad - for Cuba er mere...

Husk at besøge sidegaderne i Trinidad - for Cuba er mere...

Men - og her kommer mit særlige anliggende - Cuba er mere.
Næste alle ture til Cuba besøger den gamle slaveby Trinidad. Og her bør man sikre sig et par timer på egen hånd.

Gå blot nogle få hundrede meter og et par gader væk fra centrum. Så møder du livet på gaden, hvor vandet løber i den åbne rendesten, big Mamma hænger ud af det åbentstående vindue og tilbyder rom fra sin åbne butik, mens børnene løber barfodede og leger. Temperaturen er 25-35 grader hele året, så ikke underligt at slagteren er trukket ind i portens skygge med sit friske kød.
Dørene til husene står på klem, TV’et fornemmes i huset fællesrum, men ellers indbyder vejret til at leve livet udendørs. Her fornemmes hverken stress eller travlhed.
Som en filmkulisse fra 30’erne

Som en filmkulisse fra 30’erne

Overfor står et par heste og drikker vand fra stenkummen, en cowboy lignende cubaner, mørk og muskuløs sidder på sin hest i snak med en nabo. Langsomt rasler en ældre mand forbi, siddende foroverbøjet på sin lille vogn, som trækkes af et æsel.

Her måtte vi knibe os selv i armen - var dette virkelighed eller drøm? Vi følte os hensat til et filmstudie for optagelse af en cowboyfilm fra 30’erne.
Forskellen er blot, at her er det, det virkelig liv, som levedes sådan.
Venlighed og smil - det findes endnu!

Venlighed og smil - det findes endnu!

Overalt mødte vi kun smilende, imødekomne og venlige cubanere. Godt vi nåede det, for ikke langt
derfra var et par lokale i gang med at pudse en ny facade op med de for Cuba så karakteristiske
stærke og flotte farver. Om få år, vil hesten sikkert være erstattet af en hurtig Audi.

Vi oplevede sceneriet i Trinidad, den gamle slaveby, kun 5 min. gang fra centrum. En oplevelse
som hensatte os til en svunden tid, en tid vi ikke længere troede eksisterede, men som nok
også kun har få år tilbage. Det var let at finde, blot var det ikke den vej, den cubanske guide viste os rundt. Derfor - sørg for et par timer på egen hånd, det fordobler Cuba-oplevelsen.
- se blot billederne, vi tog dem selv.

Aktiviteter

Kommentarer til rejsetippet om Cuba

Vi ville ikke undvære Santiago og det sydlige Cuba

23/06 2015 Henning
Hej Michael
I kan godt glæde jer - Cuba er en fantastisk oplevelse. Men vi prioriterer måske forskelligt. Kan se et par andre har anbefalet tur A. Vi vil klart anbefale tur B, fordi vi på den sydlige halvdel af øen mødte en anderledes befolkningssammensætning og livsførelse f.eks. færre biler og flere heste- og oksetrukne køretøjer såvel i by som på land. Men vi havde heller ikke børn med. Vi fløj fra Havana til Santiago de Cuba og kørte i bus tilbage med flere overnatninger undervejs.
Trinidad er en meget smuk by. Vi gik "bag om" i gaderne og fik spændende oplevelser (se min FDM-anmeldelse). Men byen er ikke så stor, besøg evt. Sukkermølledalen, tag damptoget derud, dog også lidt turistpræget.
Fra Trinidad til Cienfuegos besøgte vi den botaniske have ved San Anton. Det kan anbefales - får rundvisning, spændende anderledes botanik.
Kører I vest på og vil se genopretningsprojekter, så besøgte vi Las Terrazas (undersøg overnatningsmuligheder). På vejen kan I også gøre stop ved San Juan River - og bade - hvor man også kan bo i nogle hytter på stedet. Sørg for at besøge tobaksfarmeren og køb cigarerne af ham selv (langt billigst og sjovere end fabrikker, hvor turismen allerede er blevet kommerciel).
Vi ville prioritere lidt færre dage i Varadero, som for os blev all-inclusive a'la Tyrkiet eller Spanien. Hellere et 1-2 dage mere i Havana og Santiago.

Hvordan skal man rejse rundt

14/06 2015 Michael Kammerlander
Hej - vi er en familie på 5 der tager 4 uger til Cuba til februar 2016 - men vi er lidt i tvivl om hvordan vi skal rejse rundt. Skal vi ikke køre så meget af hensyn til børnene eller skal vi komme ud i de mere autentiske afkroge? - Vi har lavet 2 alternative rejseruter på vores blog
http://www.atrejsemedboern.dk/rundrejse-cuba/ - hvilken rute ville i vælge?
Håber på lidt rejsetips :-)
Michael Kammerlander
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cuba

Udvalgte hoteller i Cuba
Rejser i Cuba
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/faa-de-bedste-oplevelser-i-london.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.