Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cuba

 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • Det er nu, hvis det ægte Cuba skal opleves!

  (Bedømt af 7 personer)
  22.03.14: Henning
  Cubas folklore, salsaen, havanneseren - alt sammen fascinerende og dragende. Det kan nås endnu, men om få år, vil det måske kun være historie!

  Vi drog med store forventninger af sted på en 16 dages rundrejse, hvor vi skulle køre øen igennem helt fra syd til nord.
  Se hele rejsetippet
 • Cuba – kombination af rundrejse og badeferie

  (Bedømt af 6 personer)
  20.02.14: Bjørn Larsen
  Vi ville gerne til Cuba, inden der sker alt for mange forandringer, for det gør der sikkert, når Fidel Castro dør, så vi tog derover sidst i januar 2014 - 16 dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cuba

Fantastiske Cuba - en rundrejse på egen hånd
Rejsetips indsendt af:
Hanne Marie Lou
Storvorde
18. maj 2009

Fantastiske Cuba - en rundrejse på egen hånd

Cuba er landet, hvor gamle amerikanske "flydere” blandes med pulserende salsarytmer og et åbent og imødekommende folkefærd. En oplevelse for livet!
En cubansk politimand tager en pause ... med en havaneser
En cubansk politimand tager en pause ... med en havaneser

Havana - en blanding af alting!

Bybilledet i Havana er kendetegnet ved gamle amerikanere, Ladaer, små gule coco-taxaer .... og så kører politiet ikke bare i Lada-politibiler, men også på Yamaha Virago motorcykler!!

Det blev også til en tur på en af de lokale cigarfabrikker i Havana. Det var desværre ikke tilladt at tage billeder på selve fabrikken – men det var en oplevelse at se, hvordan de dyre havanesere bliver til.

Fx sorteres bladene efter kvalitet, hvor ham der sorterer blade skal nå at sortere 5.000 om dagen. En god cigarruller skal rulle 120 cigarer om dagen – kan varierer af mærket, der rulles, og når dagen er omme kan cigarrulleren tage 3 cigarer med hjem som ekstra-belønning.
Morgendis i Viñales-dalen
Morgendis i Viñales-dalen

Viñales på egen hånd

Turen til Viñales foregik i lejet bil. Motorvejen derud bød i sin selv på fornøjelige indslag. Godt nok har man næsten vejen for sig selv, da det er de færreste cubanere, der har egen bil, men man skal have øjnene åbne for vejen er meget hullet – store huller, og desuden er det ikke kun motorkøretøjer på motorvejen, også oksekærrer, cyklister og blaffere bruger vejen.

I Viñales, der ligger vest for Havana, var vi indkvarteret privat i et såkald Casa Particular – en form for bed & breakfast, der skal hjælpe den almindelige cubaners økonomi.

Viñales-dalen er kendetegnet ved de runde bjerge, der omkranser dalen og giver grobund for en god tobaksproduktion.
Playa Rancho Luna & Trinidad

Playa Rancho Luna & Trinidad

Turen i vores lejede bil fortsætter til mod Playa Rancho Luna og senere Trinidad. Begge steder fandt vi frem til meget gæstfri casa particulars

Playa Rancho Luna gav sol og badning i det Caribiske Hav i rigelig mængder .... Lækker sandstrand, dejligt varmt vejr og solskin var lige hvad vi havde brug for efter en tur i dalen.

Efter et par overnatninger i Playa Rancho Luna gik turen videre til den historiske by Trinidad, der også ligger på sydkysten. Her fås bygninger i gammel kolonistil i rigelige mængder, gode sandstrande (igen) og så en gammel velbevaret bydel, der er på listen over UNESCOs bevaringsværdige seværdigheder.

Og så stiftede vi bekendtskab med Cubas definition af hummere - og de gi'r de danske hummere baghjul mange gange. Virkelig lækker spise!

Næsen hjemad

På vej tilbage til Havana, havde vi et par overnatninger i turistområdet Varadero, der ligger et par timers kørsel fra Havana. Her ser man den "polerede" version af Cuba, hvor alt forsøges holdt i den skønneste orden.

Efter et par dage i Varadero vendt vi retur til Havana - en by med konstante salsarytmer og nye ansigter. Desværre var der kun et par dage tilbage inden vi igen skulle træde ind i flyveren til de hjemlige himmelstrøg - men en oplevelse for livet rigere.

Seværdigheder
Rundrejser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cuba

Udvalgte hoteller i Cuba
Rejser i Cuba
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/kreta/en-tur-paa-kreta-vaek-fra-de-stoerste-turistomraader.-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.