Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Cypern

Når du rejser til Cypern kan du dase dagen lang på de lækre Middelhavs-strande og derefter sætte dig til et veldækket bord med lækre meze-retter, når aftenen falder på. Du kan også slentre under palmerne på promenaden i Larnaka, studere det græsk-romerske teater i Kourion eller tage på vandreture i Troodos-bjergene.

Mærk også vibrationerne fra kærlighedens gudinde Afrodite, der i tidernes morgen gik i land på Cypern, hvor pilgrimmene senere valfartede til hendes tempel. Cypern er en ø, der gemmer på mange store ferieoplevelser.

Cypern - kærlighedsgudindens ø

Strandferie og vandsport på Cypern

Der er strande for enhver på Cypern
Cypern er et slaraffenland for dig, der elsker at dase på stranden, hvor du stikker tæerne ned i det varme sand og mærker solen varme dig, inden du tager en forfriskende dukkert i det azurblå Middelhav. Når du rejser til Cypern har du en lang række gode og forskelligartede strande at vælge imellem.

På Cypern finder du alt lige fra de store brede sandstrande til de små strande, der ligger mere fredeligt i bunden af en bugt eller inde imellem klipperne. Er du vild med vandsport kan du fx både snorkle, dykke, vindsurfe eller havfiske. Eller hvad med at hoppe ombord på en udflugtsbåd og nyde Cypern fra søsiden?
Læs mere på Cyperns turisthjemmeside

Fig Tree Bay og Ayia Napa i det sydøstlige Cypern

Bådudflugt tæt på Fig Tree Bay
Den sydøstlige del af Cypern, er et af de populæreste områder. Fig Tree Bay er et dejlig roligt område med lange børnevenlige strande, krystalklart vand og så har du utallige restauranter og cafeer at vælge mellem. Fig Tree Bay er simpelthen ideel, hvis du rejser med børn.

Ikke langt derfra ligger Ayia Napa, som sagtens kan hamle op med fx partyøen Ibiza. Her kan du og vennerne feste til den lyse morgen, slappe af på en lækker strand…og starte forfra. Lige et sted for dig, hvis du rejser med vennerne. De seneste år er der gjort meget for børnefamilier. Fere børnevenlige hoteller er skudt op og der er et stort udbud af aktiviteter for alle aldre.

Fra begge steder er det nemt at komme til det kæmpe vandland, Waterworld. Langs kysten er der også flere mindre strande, som fx den utrolige populære Nissi Beach. Spiller du golf er der også golfbaner i verdensklasse.
Mere om Ayia Napa og Fig Tree Bay

Populære Paphos i det vestlige Cypern

Havnen i Paphos
På den østlige del af Cypern ligger Paphos, hvis du ønsker at rejse til et roligere sted end fx Ayia Napa. Du har masser af muligheder for afslapning og badning, og selve i Paphos by finder du en middelalderborg og den hyggelige havnepromenade med mange små cafeer og restauranter. Her står ”alt god fra havet” på menukortet. En sjov attraktion er pelikanerne, der slentre rundt mellem lokale og turister. I Paphos by ligger små sjove butikker med traditionelle souvenirs og ”rigtige” butikker hvor de lokale handler. Læs mere om Paphos her
 

Udflugter fra Paphos

Der er flere seværdigheder nær Paphos, og har du fx lejet en bil, kan du sagtens besøge dem på egen hånd. Ikke langt fra Paphos ligger Kongegraven, der er hugget ind i klipperne. Agios Neofytos klosteret er absolut også et besøg værd. Det var eneboeren Neofytos, deri 1200-tallet, startede med at hugge den første del ud i bjerget.

Er du lidt mere aktiv ferie kan du fx tage til Akamas halvøen, hvor du både kan vandre og cykle eller hvad med en tur I Thoodos bjergene. Jo mulighederne er mange.

Larnaca - havnepromenaden sitre af liv

Restaurant i Larnaca
Når du rejser til Larnaka på det sydøstlige Cypern kan du tage en slentretur på den imponerende strandpromenade Finikoudes, hvor du kan nyde menneskemyldret, palmesus og ikke mindst udsigten ud over stranden og det azurblå Middelhav. Sæt dig her og nyd livet på en udendørscafé eller restaurant eller hop en tur i bølgerne, inden du måske går videre for at beundre yachterne i lystbådehavnen.

I gaderne bag strandpromenaden finder du de fleste forretninger i Larnaca, der også er et godt sted at gå i byen på Cypern med mange clubber, barer og diskoteker. Larnaka byder også på et par spændende attraktioner som fx den byzantinske Skt. Lazarus kirke, Pierides-oldtidssamlingen og ikke mindst den smukke offentlige park. Den internationale lufthavn ligger 5 km fra Larnaka.
Læs mere om Larnaca her

Nicosia - den delte hovedstad på Cypern

Udsigt over Nicosia
Nicosia er ideel til en dagsudflugt, hvis du ønsker lidt afveksling fra daselivet ved stranden. Det er den gamle bydel, der er interessant. Masser af smalle gader medhandlende, taverner, små butikker og kirker.

Du kan nemt besøge den tyrkiske del af Nicosia fra overgangen Lidra Palace. Det føles som at træde ind i et helt andet lands hovedstad. Tempoet er roligere og der er ikke helt så ordnede forhold. Læs mere om Nicosia her

Andre oplevelser på Cypern

Afslapning på Cypern
  • Kourion – et af de mest interessante ruinområder på Cypern med bl.a. et indbydende græsk-romersk teater.
  • Vandreture - trænger du til et break fra strandlivet, når du rejser til Cypern, kan du rejse op i Troodos-bjergene inde midt på øen og vandre ad de mærkede stier, der ofte byder på fænomenale udsigter.
 

Meze ligger godt i maven

De små meze-retter er en delikat og afvekslende spise, når du rejser til Cypern. Og når du først har prøvet en eller flere af de lækre sammensatte måltider med alt fra grillstegt fisk, blæksprutte og fåreost, ser du nemmere igennem fingre med, at du til de fleste andre retter får tilbudt pommes fritter som tilbehør. Prøv også lækre retter med fx lammekød, kebab, musaka og den grillede ostedelikatesse halloumi, når du rejser til Cypern.

Billeje på Cypern

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når rejser til Cypern. Du kan derfor let bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil på Cypern

Læs mere om rejser til Cypern


Fly til Cypern
Billeje på Cypern
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/singapore/skoenne-singapore.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.