Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Cypern

 • Cypern - Poolvand i havet........

  (Bedømt af 5 personer)
  10.08.11: Kim Thorstein-Nielsen
  Skal man opleve et sted for alle medlemmer af familen, børn som voksne, kan Aiya Napa på Cypern bestemt anbefales. Magen til venlige folk, som opføre sig uselvisk, ikke flår i en når man passere en butik, end ikke på markedet bliver man antastet.
  Se hele rejsetippet
 • Pafos på Cypern

  (Bedømt af 3 personer)
  17.07.11: Svend Åge Kristensen
  Helt fantatisk at opleve byen Pafos, se hvordan de er kommet videre efter krigen. Mindestenen efter Erik Ejergod, stenen hvor Paulus blev pisket. Ergo,vil vi gerne opleve Cypern igen.
  Se hele rejsetippet
 • Cypern - en spædende ø

  (Bedømt af 2 personer)
  Mig og min bedste veninde rejser til Cypern igen d. 22 aug. 2011 i 14 dg, vi skal til den samme by Fig Bay Free for 3.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Cypern

Cypern - Dum nok til en særlig oplevelse
Rejsetips indsendt af:
Mona Munkgaard
Kolding
1. maj 2011

Cypern - Dum nok til en særlig oplevelse

Min mand og jeg har altid rejst meget, og haft mange smukke og bjergtagende oplevelser. Da vi okt. 2010 tog til Paphos på Cypern, 10 år efter vores bryllupsrejse til Cypern, måtte vi selvfølgelig se Afrodittes bad.
Det var smukt, og meget særligt at stå dette old-historiske sted. Da vi fik en reklame for Afrodittes elsker Andonios' bad, var vi selvfølgelig nødt til at se det også. Paphos indbygere skulle ifølge sagnet være efterkommerer af frugten fra Afroditte og Andonios meget lykkelige kærlighed.

Vi fulgte vejen på reklamens kort. Det var en tur gennem bjergene, og jo længere vi kom frem, des længere sad hjertet helt oppe i halsen. Vejen var af løst grus, den snoede sig stjelt op og ned, og var kun lige så bred som bilen. På en lille afsats var der et kapel, her holdt en munk til, og malede ikoner. Min mand parkerede bilen på den lille plads og sagde, "sid stille, ellers triller bilen ud over klippen, så ser jeg lige om det er noget vi skal se". Der var så stejlt og knap med plads, at det ikke var svært at forestille sig den cypriotiske udlejningsbil give efter og trille ud over kanten, ved den mindste rokken fra en af de 3 børn. Vi turde næsten ikke trække vejret, medens kapellet blevt tjekket ud. Pyh, endelig kom han tilbage, og vi så et fint lille kapel, fyldt med ikoner og fred, midt på en klippeside.
Vi fortsatte jagten på det forjættede bad, som kunne gøre os evigt unge, medens hjertet næsten røg ovenud.

Endelig var vi fremme, ved et smukt sted, bygget af store sten samlet med hænderne rundt om i bjergene, kørt hjem og brugt som byggemateriale. Et imponerende arbejde, og selv om en frygtindgydende hjemtur vendtede os, var vi enige om, at det var noget af det smukkeste vi nogensinde har set.

Da vi kørte tilbage så vi en lillebitte vej nærmest hænge på klippe siden, og gøs ved tanken om at være dumme nok til at køre på den. Underligt nok, kom vores vej aldrig, for vi glemte at dreje af, og kom gennem en by inde i bjerget istedet. Da var det, det gik op for os, den lillebitte vej som hang på klippesiden, var den vej vi tog op.
Ja vi var selv dumme nok, men vi fik en helt særlig oplevelse, som vi ikke glemmer lige med det samme.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Cypern

Hoteller på Cypern
Rejser til Cypern
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ghana/ghana-en-rejse-for-livet.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.