Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål på Cypern

Rejser til Larnaca

På det sydøstlige Cypern ligger byen Larnaca. Da Cyperns hovedstad Nicosia blev delt i en græsk og en tyrkisk del, kom lufthavnen til at ligge i ingenmandsland. Derfor blev der bygget en ny international lufthavn i Larnaca, som nu er øens største, og det er her, du lander, når du flyver til Cypern.

Larnaca er en by fyldt med cypriotiske charme, hvor du både finder det moderne og trendy og det gamle og kulturelle. Her er kaffebarer, modebutikker og gode restauranter, og samtidig er der rig mulighed for at slappe af på stranden og boltre sig i det klare middelhav. Når mørket falder på, er her fest og farver på byens barer og diskoteker, og du oplever Cyperns kultur med både græske og tyrkiske kvarterer - kirke og moské.

Cypriotisk charme i Larnaca


Centrum af Larnaca

Den gamle bydel i Larnaca
Larnacas centrum er den lange palmerige promenade Finikoudes, der løber langs stranden. Her er der masser af hoteller, fortovscaféer og restauranter, og i gaderne bag promenaden er der flere shopping muligheder. I Larnaca kan du både shoppe på det lokale marked om lørdagen og i internationale butikker, hvor du køber velkendte mærkevarer.
For enden af strandpromenaden finder du Larnacas lystbådehavn, der er Cyperns største. Her er flere små caféer og taverner, hvor du kan nyde udsigten til den hyggelige havn.
 

Udforsk Cyperns historie

I Larnaca er der flere museer, hvor du kan blive klogere på Larnacas og Cyperns historie. Besøg fx Bymuseet, der fortæller dig Larnacas lange historie eller tag en tur forbi Nationalhistorisk Museum eller Det Arkæologiske Museum.
I gaderne omkring St. Lazaruskirken finder du det gamle tyrkiske kvarter, hvor håndværkere holder traditionerne i hævd. Gå en tur i de snævre gader og nyd den hyggelige atmosfære.
 

Fortet i Larnaca

Larnacas fort er oprindelig en middelalderborg fra 1300 tallet. Den blev dog ødelagt og genopbygget igen af tyrkerne i 1600 tallet. I fortets gård kan du se gamle kanoner, og fra toppen af det prægtige fort har du en fantastisk udsigt over Larnaca og bugten, som byen ligger i. Er du i Larnaca i juli måned, er du måske heldig at opleve den årlige byfest, hvor der er koncerter, ballet og klassiske græske tragedier i fortets have.

Udflugter omkring Larnaca

Rid på kameler på Cypern

Moské og saltvandssø


Ca. 6,5 km vest for Larnaca ligger byens saltvandssø, der er fyldt med havvand i vintermånederne. Resten af året er søen udtørret, og du kan se saltet ligger tilbage på bunden. Når søen er fyldt med vand, tiltrækker den masser af farvestrålende flamingoer og andre vadefugle.
Mellem palmer og cypresser og med udsigt til saltvandssøen finder du moskéen Hala Sultan Tekke, som er et besøg værd. Moskéen bliver hvert år gæstet af tusindvis af pilgrimme, og det er en af de vigtigste muslimske helligdomme i verden.

Rid på karmeler
Har du lyst til en gyngende tur på en kamel, skal du tage til kamelparken, som ligger 10 km udenfor Larnaca. Her er kameler i alle aldre, og især hvis du rejser med børn, vil stedet være et hit. Ud over kameler er der også en dyrepark med husdyr, legeplads, swimmingpool og restaurant. Og du er sikker på at dagen bliver foreviget, da du bliver fotograferet på bedste turistmanér, mens du ridder på kamelerne.
Læs mere om kamelparken
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.