Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål på Cypern

Rejser til Nicosia

Cirka midt på Cypern finder du Nicosia, som er øens delte hovedstad og faktisk den sidste delte hovedstad i verden. Nicosia er delt i en tyrkisk bydel i nord og en græsk i syd. De to dele er afgrænset fra hinanden med FNs grønne linje – et ingenmandsland der går midt igennem byen. Nicosia er ikke en klassisk turistby med masser af hoteller, men byen egner sig godt til en dagsudflugt, hvor du både kan nå at besøge den græske og den tyrkiske del af byen.

Cyperns delte hovedstad Nicosia


Nicosia gamle bydel

Smal gade i Nicosia gamle bydel
Nicosias gamle bydel er et hyggeligt område, der er omringet af en ca. 4,5 km lang veneziansk bymur. Bydelen er ikke større, end at du kan gå rundt, og det er her, du finder de fleste af byens seværdigheder med adskillige kirker og moskéer. Gør også gerne stop ved Nicosias bymuseum Leventis, der fortæller om byens dagligliv fra 2000 f.Kr. til i dag. Her kan du også få et indblik i Nicosias til tider blodige historie med uroligheder mellem den græske og den tyrkiske del af befolkningen.

Laiki Gitonia hedder den del af bydelen, som er blevet restaureret, og her får du en fornemmelse af, hvordan Nicosia så ud tilbage i 1800 tallet. Gå gennem de snævre og krogede gader og nyd synet af de istandsatte huse med udskårne balkoner og karnapper. Her er masser af små butikker, caféer og taverner, hvor du kan sidde ud til gaden og nyde atmosfæren.
Besøg Cyperns tyrkiske del

FNs grønne linje – besøg Cyperns tyrkiske del

Du kan sagtens besøge Nicosias tyrkiske del. Det foregår ved at krydse FNs ingenmandsland kaldet den grønne linje, der går midt igennem byen. Den nemmeste måde at krydse den grønne linje er ved overgangen Lidra Palace. Når du har krydset grænsen, befinder du dig stadig i Nicosia, men det føles som en helt anden by. Her er tempoet anderledes roligt, og forholdene er ikke helt så ordnede som på den græske side af den grønne linje.

I den tyrkiske del af Nicosia kan du spadsere rundt i de snoede gader, tage en pause og drikke en god kop tyrkisk kaffe, mens Selimiye moskéen kalder til bøn. De smalle gader kan være ret støvede, men det er der råd for. Tag en tur i en tyrkisk hamam og blive skrubbet så ren som aldrig før.
Shop lokalt kunsthåndværk i Nicosia

Shopping i Nicosia

Nicosias kunsthåndværkscenter: Håndværkscenteret ligger i Nicosias nye bydel. Centeret er en statsinstitution, der arbejder for at holde de gamle kunsthåndværker i live. Her kan du købe alt indenfor håndarbejde, keramik, vævning og træhåndværk.

Laiki Geitonia: I den restaurerede del af Nicosias gamle bydel er der masser af små butikker og boder, der sælger alt fra keramik og broderier til håndmalede ikoner og lokalt mad.

Det kommunale marked: Hver dag undtagen onsdag og lørdag holder de lokale et stort marked i Nicosias indre by, hvor der sælges alle former for frugt og grønt, fisk, kød og lokalt slik. Her oplever du det cypriotiske liv helt tæt på.

Leder du efter mere om rejser til Nicosia?

Fly til Nicosia - søg bedste priser på Nicosia flybilletter.
Hoteller i Nicosia - søg blandt mange gode centrale hoteller eller ferieboliger.
Billeje i Nicosia - så står bilen klar, fx når du lander i lufthavnen.
Nicosia rejsetips - læs andre rejsendes tips og anbefalinger til byen.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/de-norditalienske-soeer/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.