Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål på Cypern

Rejser til Paphos

Paphos byder på hyggelig stemning, smuk natur og historiske seværdigheder. Tag på tur til kærlighedsgudinden Afrodites fødested, nyd en dukkert på den populære strand Coral Bay og husk at besøge byens varetegn Paphos borgen.

Charmerende Paphos

Er du til rolige omgivelser, kultur og natur, så bør Paphos på det vestlige Cypern være målet for din rejse. Paphos var Cyperns hovedstad under Alexander den Store, og det vidner de mange historiske bygningsværker også om. Paphos er på Unescos World Heritage liste, og det er der ikke noget at sige til. Byen er fyldt med antikke seværdigheder, og det er her, du finder nogle af verdens smukkeste mosaikker i de gamle romerske villaer.
Du oplever bedst Paphos’ historie ved at gå en tur i den charmerende by. Tag en spadseretur langs kystpromenaden til Paphos’ lille hyggelige havn og slå et smut forbi byens varetegn, Paphos borgen, der ligger for enden af strandpromenaden. Kryds også den travle St. Paul’s Avenue, hvor apostlen Paul ifølge legenden blev pisket, til han konverterede til kristendommen. Paphos har også en arkæologisk park, hvor små stier fører dig rundt til de forskellige historiske seværdigheder.
Coral Bay ved Paphos

Paphos populæreste strand

Trænger du til sol og afslapning kan du også gøre det ved Paphos, hvor den mest populære strand er Coral Bay. Den 600 meter lange strand er yderst børnevenlig med blødt sand og roligt vand, som indbyder til både leg og afslapning.

Har du dykkercertifikat, ligger en af Cyperns mest populære dykkersteder, Amfiteateret, ved Coral Bay. Her har havstrømmen skåret klippen ud, så den ligner et gammelt amfiteater, og med et rigt maritimt liv er der masser af oplevelser, der venter under havets overflade.
Lej en bil og kør selv på opdagelse på Cyperen

Lej en bil og oplev seværdighederne nær Paphos

Afrodites fødested: Cypern er kærlighedsgudinden Afrodites fødested. Nærmere bestemt siger sagnet, at det er ved klippen Petra Tou Romiou 25 km øst for Paphos. Naturen her er smuk, og det forlyder, at svømmer du rundt om klippen, bliver du 10 år yngre – men pas på strømmen.

Kongegraven: 2 km fra Paphos finder du de majestætiske kongegrave. Det er underjordiske grave hugget ud i klipperne og udsmykket med doriske søjler. Fascinerende – især når man tænker på, de er lavet 300 år f.Kr.

Gå i kloster for en dag:

I området omkring Paphos findes der flere byzantinske klostre, hvor du indsnuser Cyperns historie og oplever nogle af øens kulturskatte helt tæt på. Besøg fx Kykko klosteret der er det rigeste og mest overdådige kloster på Cypern. Her er en smuk samling af klassiske ikoner, historiske præsteklæder og relikvier. På Agios Neofytos klosteret, kun 9 km udenfor Paphos, er det flotte byzantinske freskoer helt tilbage fra det 12. århundrede, du kan opleve. Husk at du skal tildække knæ og skuldre, når du besøger et af de mange klostre.
Troodos bjergene

Kør-selv i Troodos bjergene

Troodos bjergene breder sig over hele Cyperns midte. I Troodos bjergene tager du på opdagelse i de mange små landsbyer, hvor de lokale sidder og drikker cypriotisk kaffe på byens torv. Du kører af snoede veje og gør stop for at nyde den fantastiske udsigt. Måske holder du også ind ved en af områdets mange vingårde og får en lille smagsprøve på den lokale vin.
Besøg Akamas halvøen nord for Paphos

Akamas halvøen:

Vil du opleve noget af det smukkeste af den cypriotiske natur, skal du tage til Akamas halvøen nord for Paphos. Her finder du sjældne planter, frodig natur og fantastiske udsigter til det azurblå middelhav. Det er også på Akamas halvøen, at du i foråret og efteråret har mulighed for at se trækfuglene, der ligger vejen forbi Cypern på vej til og fra ”de varme lande”.
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.