Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bornholm

 • Bornholm - der er jo ikke nogen overskrift som kan beskrive selve oplevelsen

  (Bedømt af 4 personer)
  11.05.12: Herman Madsen
  Når man snakker rejsetips ja så må Bornholm da være et meget oplagt rejsemål
  Få Solskinsøen ja den har jo så mange fristende attraktioner at byde på og der må man vel sige at den mest berømte er nok middelalderborgen Hammershus men der er jo også den mere velsmagende attraktion som er den bornholmske egnsret Sol over Gudhjem og som skal smages når man besøger klippeøen
  Så 8 dage på Bornholm er noget man kan leve på meget længe efter ens sommerferie
  Se hele rejsetippet
 • Gudhjem på Bornholm - Væk fra hverdagen

  (Bedømt af 3 personer)
  09.02.12: Annie Hansen
  Min mand og jeg boede på et lille hotel, fik egen lille lejlighed med udsigt over vandet.

  Vi boede tæt på Brugsen, men alligevel fredeligt i flot natur.
  Se hele rejsetippet
 • Andre oplevelser på Bornholm

  FDM travel Presale coordinator
  (Bedømt af 3 personer)
  Bornholm er jo en dejlig ferieø som har en masse spændende ting man bare skal se, så som Hammershus, Helligdomsklipperne og Jons kapel, listen er lang og spændend.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Bornholm

Rejsetips af samme forfatter

Bornholm - Sommetider er de små oplevelser de største
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
21. nov. 2011

Bornholm - Sommetider er de små oplevelser de største

Igennem mange år har vi rejst ”Verden tynd”. Først i Middelhavsområdet og siden er vi gået over til de oversøiske rejsemål samt Kør-Selv-Ferier. Hver ting har sin charme; men et sted på kloden har vi beklageligvis forsømt: Bornholm.
Indtil for få år siden var det både langsommeligt og besværligt at komme til Danmarks sydøstligste punkt. Transporttiden var lang og ikke mindst dyr. Så hver gang vi overvejede en Bornholmertur, blev det skrinlagt. Nu går det tjept – kun fem kvarter med hurtigfærgen fra Ystad til Rønne.
Martin Andersen Nexø´s hus
Martin Andersen Nexø´s hus

Svaneke, Nexø og Dueodde

Vi startede vor ferie med en tur ned langs østkysten til Svaneke og Nexø. Et af Svanekes vartegn er vandtårnet, som er tegnet af Jørgen Utzon. Så der har Sydney og Svaneke en fællesnævner. Hvem tænker for øvrigt over, at en af vore største forfattere (”Ditte Menneskebarn” og ”Pelle Erobreren”) Martin Andersen Nexø (1869-1954) er vokset op i – Nexø?

Vi kørte videre til Dueodde og så en af Europas bedste badestrande samt fyrtårnet, som med sine 47 meter er Nordeuropas højeste af sin slags. Dueodde er i dag et fredet område. Tilbage i 1800-tallet beplantede man området for at begrænse sandflugten.
Lyset ER helt specielt i Gudhjem
Lyset ER helt specielt i Gudhjem

Gudhjem - lysets by

En gåtur igennem Gudhjems stejle gader er en oplevelse for sig. Lyset ER helt specielt. Ikke så underligt, at mange af Skagens-malerne (eksempelvis Michael Ancher) har haft deres gang i Gudhjem. Masser af fortrinlige spisesteder med mad af høj kvalitet og til yderst fornuftige priser. Tag en flaske god rødvin og gå op på klippeknolden Bokul og oplev en af de flotteste solnedgang du har set i hele dit liv. Synet af den brændende sol og Gudhjems røde tegltage under dine fødder er noget, der sætter sig i sjælen.
Hammershus - byggeriet påbegyndtes i 1255
Hammershus - byggeriet påbegyndtes i 1255

På tur til Hammershus

Vor næste køretur på Bornholm bragte os nordpå til Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum. Klipperne rejser sig barskt fra havet, og udsigten ud over Østersøen er helt unik. Turen gik videre over Tejn, Sandkås og Allinge og op til Hammerhavnen ved Hammershus. Her var vi ude at sejle langs kysten. Det var en utroligt smuk tur der nedenunder klipperne – og skipper fortalte os nogle eventyrlige bornholmske røverhistorier. Derefter tog vi op på selve Hammershus. Utroligt at dette bygningsværk tog sin begyndelse tilbage i 1255. Synet af den gamle borg på den 74 meter høje klippe kan tage pusten fra de fleste – og kan det ikke helt, så kan udsigten ud over Østersøen nok engang få dig til at føle dig ”høj” af bare benovelse.
Ekkodalen - prøv at spørg ind til hr. Møllers drikkevaner
Ekkodalen - prøv at spørg ind til hr. Møllers drikkevaner

Almindingen

Næste udflugt bragte os en tur ind i Almindingen. Det er sjovt at tænke sig, at en af Danmarks største skove ligger på en ø på kun godt 600 kvadratkilometer. Almindingen byder på masser af naturoplevelser. Hvad med en tur op på Danmarks 4. højeste punkt ”Rytterknægten”, hvad med et kig på en af de berømte rokkesten, eller hvad med en tur ned til det berømte ekko i Ekkodalen. Og så kan man jo altid spørge: ”Hvad drikker Møller”. Da han er en fornuftig mand, får man også et fornuftigt svar. Når man hører, at Ekkodalen er en milliard år gammel, så føler man sig pludseligt ganske ung igen. Og det er jo heller ikke den værste følelse, der findes.
Rundkirken i Østerlars
Rundkirken i Østerlars

Rundkirkerne

Endnu en af de store oplevelser ved Bornholm er, at vi her finder fire af Danmarks syv rundkirker – og deriblandt den mest berømte af dem alle: Rundkirken i Østerlars. Alle sagnene og legenderne om tempelridderne samles måske her. For hvem ved – måske ligger den Hellige Gral begravet et eller andet sted under kirken.
Rygeovnene møder du overalt på Bornholm
Rygeovnene møder du overalt på Bornholm

Bornholm - det perfekte alternativ til en charterferie til Syden

Bornholm byder på masser af oplevelser, og vel og mærke oplevelser man ikke finder på de efterhånden overbefolkede turiststeder i syden. Årligt besøges øen af cirka 600.000 turister, hvoraf 2/3 dele er gengangere. Færgekapaciteten (eller måske manglen derpå) gør, at øen aldrig bliver helt ”overbefolket”.

Ønsker man sig en ferie til fornuftige penge, kan man godt lide god og veltillavet mad og drikke, elsker man at slappe og stresse helt af, kan man lide fantastiske naturscenerier, og kan man lide en glad, varm og gæstfri ”lokalbefolkning”, så kan vi på det allervarmeste anbefale: ”Bornholm Bornholm Bornholm, du min dejlige ferieø”.

Og husk når man vælger ferie: ”Sommetider er de små oplevelser de største”…
Solen går ned over Gudhjem
Solen går ned over Gudhjem

Evaluering af ferien til Bornholm

Evaluering af ferien til Bornholm:

Godt:
- Fantastisk natur
- Supert til ”stress-af” ferie
- De korte køreafstande
- Ikke dyrere end en tur sydpå
- Mad og drikke på de lokale spisesteder

Mindre godt:
- Ikke så godt for gangbesværede
- Kræver lidt arbejde på ”nettet” at få sin hund med gennem Sverige
- Ellers absolut intet

Stjerner: 4/6

Bornholm er slet og ret en fantastisk oplevelse. Vejnettet på øen er glimrende, så det er både let og hurtigt at komme rundt. Man skal også huske at ”smage” på Bornholm. Mange af spisestederne serverer en masse lækre, lokale produkter. Man skal ganske enkelt unde sig selv at se og opleve denne smukke ø - og så kan man jo efterfølgende undre sig over, at dette stykke fantastiske natur ER en del af Danmark. Og tro mig – du begynder hurtigt at tænke på, hvornår du kan vende tilbage til ”Østersøens Perle”…

Kommentarer til rejsetippet om Bornholm

Smukt beskrevet

23/11 2011 Mona
Der er jo også mange dejlige steder i Danmark. Her har I på smukkeste vis dokumenteret et af dem. Tak for det.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om ferie på Bornholm

Sommerhuse på Bornholm
Ferie på Bornholm
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.