Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Jylland

Læs mere om rejser til Jylland

Rejsetips af samme forfatter

 • Nybro, Sverige: Hans navn er Bond, Nils Bond

  (Bedømt af 6 personer)
  08.10.12: Jørgen Lind
  I anledning af 50-året for den første agent 007-film skulle du unde dig selv den sjove oplevelse at aflægge et besøg i verdens eneste James Bond-museum.
  Se hele rejsetippet
 • Ferieoplevelser under jorden i Sverige

  (Bedømt af 2 personer)
  02.08.12: Jørgen Lind
  Der blev brudt kobber og senere nikkel i Kleva Gruva ved Vetlanda i Småland i årene mellem 1671 og 1920. I dag er den gamle mine en sjov familieattraktion, hvor man får et indtryk af, hvordan minearbejdere med hårdt muskelarbejde gennem århundreder har gravet og hakket sig vej ned gennem grundfjeldet.
  Se hele rejsetippet
 • En fredelig ø med gang i gaden i Paris

  (Bedømt af 28 personer)
  05.01.12: Jørgen Lind
  Vi var en del gange i Paris, før vi fandt på det, men nu forsømmer vi aldrig at besøge Ile Saint-Louis, den lille ø ved siden af storebror Ile de la Cité, som er mest kendt for at huse Notre Dame - og derfor har et utal af turister.
  Se hele rejsetippet
Danmark, Vestkysten - Spis fisk inde i fiskekutteren
Rejsetips indsendt af:
Jørgen Lind
Helsingør
2. aug. 2012

Danmark, Vestkysten - Spis fisk inde i fiskekutteren

Turisterne strømmer til, når fiskekutterne bliver trukket op på stranden langs den jyske vestkyst. Det er jo et usædvanligt syn. I fiskeribyen Thyborøn kiggede vi lige en ekstra gang, da vi langt inde på land mødte snurrevodskutteren L299 ”Mallemukken”.
Dels er båden tre gange så stor som de fleste andre, dels ligger den på hovedet, dels kommer den aldrig til havs igen, dels kan man komme ind i den og spise sig mæt i ”alt godt fra havet”.
I stedet for at lade den ophugge, frikøbte lokale kræfter den 150 tons tunge egetræsbåd og indrettede den som permanent spisested. Nu ligger den med kølen og skruen i vejret 300 meter fra Vesterhavet og Thyborøn Kanal. Naturligvis har man fortrinsvis fisk og skaldyr på menukortet. Der er åbent til frokost – fredag-lørdag dog også om aftenen.
PS: Mallemukken er en nordatlantisk udgave af albatrossen, en tung og tætbygget stormfugl med op til en halv meters vingefang.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Jylland

Sommerhuse i Jylland
Ferie i Jylland
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/panorama-hotel-prague.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.