Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Jylland

Læs mere om rejser til Jylland

Rejsetips indsendt af:
Annette Wium
Århus
27. jan. 2011

Eksotiske dage, et par timers sejltur fra Grenaa

Det var ferietid og varmt. Jeg trængte til noget spændende, der ikke var for dyrt.. Tog grisen til Grenaa, og gik...langt.. ud til færgen til Varberg, ( der går ingen bus...helt ærligt!!)
Men det var også den eneste strabads på turen.
Resten var een lang eksotiske nydelse. Først den skønne sejltur. Så ankomst til den smukke havn, hvor det første man så på lang afstand var den store manende fæstning, der straks satte mig i gysende vikingestemning og frydefuld forventning om noget særligt på færde.

Vel ind i havnen virker fæstningen enorm, og lige neden for er der en tyrkisk udseende badeanstalt, lisom lavet af guldforsiringer, og en lille hyggelig badestrand. Oppe i byen var der mange hyggelige cafeèr. Udsøgt kaffe og te og med kager og indtræk, der fik en til forvente at Mis Marble måske sad ved nabobordet med sit strikketøj?!!

En god, men drømmefyldt nat i vandrehjemmet, som viste sig at være en fængselscelle i borgens gamle fængsel.. hvor lænkernes raslen hørtes endnu.. (de satser vist på modige gæster). Lækker ærkesvensk morgenmad til lyden af kvidrende babylonisk sprogforbistring... så ud til byens nøgenbadestrande.. en for mænd og en for kvinder,som lå side om side med en snor imellem.. for det var en og samme kæmpe klippeknude uden andre behjælpende dikkedarer end et reb at holde i. Man overgav sig leende og det lykkedes mig da at få kroppen dækket af vand og ligge og skvulpe en tid, lyksaligt stirrende på skyerne på hilmlen.

Efter mange timer rundt på Borgen, som var over al forventning spændende, gik jeg glad og mæt af oplevelser den korte vej ned mod byen i en behagelig lun vind. På vejen blev jeg overhalet af det ene langsomtkørende dollargrin efter det andet. Pink, sorte og brogede, med nedrullede vinduer og drønende musik. Man anede nogle labre fyre med fancy hår der inde i mørket.. jeg tror jeg fik set nogle "rakkere" den dag, som man vist kalder "vejløverne" der ovre? Nå, det skal jeg nu ikke gøre mig klog på. Men jeg tror ikke, jeg kunne have fået en mere eksotisk dag, om jeg så var rejst over Stillehavet til Californien.
Hermed min varmeste anbefaling. Det bliver ikke sidste gang for mig.
Annette Wium

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Jylland

Sommerhuse i Jylland
Ferie i Jylland
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.