Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om København

 • Gratis fordelskort til Københavns Lufthavn

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 7 personer)
  Rejser du fra Københavns Lufthavn, så husk at tilmelde dig CPH Advantage inden afrejse. Dette fordelskort fra Københavns Lufthavn inkluderer en række rabatordninger og mulighed for at optjene point.
  Se hele rejsetippet
 • Overnatning inden afrejsen fra Kastrup

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  08.01.13: Bente Grønvig
  Jeg har nu et par gange boet på Hilton Copenhagen Airport Hotel i Kastrup dagen før min afrejse ud i verden og det er en rigtig dejlig måde at starte ferien på.
  Se hele rejsetippet
 • Julemarked i København!

  (Bedømt af 2 personer)
  22.09.11: Lisette Krogh
  Mange år i træk har jeg været til julemarked i Tivoli i København, og det har endnu ikke skuffet. Jeg husker stadig de første gange jeg var der som barn, jeg var dybt fascineret af alle de flotte lys og alle de nisser der var i udstillingen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til København

Rejsetips af samme forfatter

 • Mærkevarer til spotpris i TJ Maxx i USA

  (Bedømt af 2 personer)
  14.10.10: Tanja Ærtebjerg
  Besøg www.tjmaxx.com og se hvor i USA du finder den nærmeste butik. Det er oftes butikker på størrelse med Bilka kun med række op og ned af mærkevaretøj som Ralph Laurent, Calvin Klein osv. Men også tasker, kufferter, solbriller og boligindretning kan findes til spotpris.
  Se hele rejsetippet
 • Sverige - Stor luxus tæt på

  (Bedømt af 4 personer)
  10.02.10: Tanja Ærtebjerg
  Man behøver ikke rejse langt for at få store oplevelser. Sverige er stort og fantastisk, men start med Helsingborg
  Læs hele rejsetippet
Axeltorv
Rejsetips indsendt af:
Tanja Ærtebjerg
København
28. marts 2010

Sommer i København.

Få en masse gratis - eller billige - glæder med dine børn sommeren over i byen, ved at bruge din og dine børns fantasi.

Der er dejligt på landet, men...

Der er dejligt på landet, men de større byer i Danmark er også fyldt med sjove steder med historie og mulighed for sjove aktiviteter. Benyt sommeren til at få byen ind under huden og lær dine børn om vores store og små kulturskatte og oaser.

Smid hæmningerne og lad ungerne bade i springvandet og havnen, brug Tivoli som legeplads og spis billigt ude på 1. parket til byens egen sublime forestilling. Som udgangspunkt kan vi tage vores alle sammens hovedstad, der byder på en fontæne af muligheder, fra parker, springvand, statuer og promenader. Lige fra de kendte til de mere ukendte og ikke mindst måden at bruge dem på.

En dag i byen kan blive lang og træls for børn, der bare skal følge med og det er begrænset hvor meget historie de gider eller orker få ind på én gang. Museer er støvede og har en overflod af information, og mindre børn under 9-10 år vil ikke kunne fordybe sig i meget alligevel. Så tag dem med ud på gader og stræder og tegn og fortæl.

Brug internettet, biblioteket og turist guidefoldere til at gøre tingene levende. Og lad dem røre ved, klatre på og måske bade i de store og små monomenter der fortæller vores fælles historie. For at nå de lidt større afstande er en cykel god i København, hvor afstande ikke er så store generelt, men store nok for mindre børn. En Nihola eller anden ladcykel er idéel, og man oplever hele byens dufte fra parker, bagerier, restauranter, skraldespande og hanen samtidig. Så er der også en fast base til lidt oppakning af tæpper, håndklæder, trøjer, madkurv og drikkevarer. Men en almindelig cykel kan gøre det – og de større børn kan cykle selv. Ellers er den rute vi foreslår her ikke så slang på en hel dag.

Marmorkirken og Gefion

Start fx. ved Marmorkirken og se om I kan komme derind. Der er som oftes åben, hvis ikke der er service. Der er meget info at hente fra kirkens egen hånd, og den er smuk og monstrøs i sig selv. Fortæl hvor lang tid det tog at bygge den, og lad dem fornemme den storhed og det slid den repræsentere.

Gå så over mod Amalienborg hvor Dronningen og hendes familie bor. Se om flagene er oppe, og fortæl hvem der evt. er hjemme. Se Garderne med deres høje hue lavet af intet mindre en bjørneskind - hvis det ikke er så varmt at de slipper for dem den dag.... Ud mod vandet og Operaen ligger Amaliehaven med flere springvand, haver og bænke. Et godt sted at finde lidt læ hvis det blæser, men vandet her er vigtigt! Børn elsker vand og hvis der ikke er en morsom sjæl, der har hældt sulfo i, kan der leges - enda bades - i vandet, der nok er koldt, men en fryd for informationstrætte børn. Tro os når vi siger det vækker moro hos ikke mindst Japanske og Kinesiske turister at se de tossede danskere lade deres børn bade/lege i dronningens springvand, men mon det ikke også siger noget om vores glade og frimodige indstilling til autoriteter og kongehus - vi lever dør om dør, og er ikke i tvivl om at Magrethe ville smile lige så stort som vi selv over børnenes leg?

Skulle der være fyldt med bobler fra sulfo er det ikke mindre sjovt at fange dem og ellers skjuler der sig også et mindre (sjovt) "tapet"-springvand for enden til venstre set fra slotspladsen. Også her kan man lege med vandet, dog ikke dykke som i det store. Hold dog øje med at de mindre børn ikke drages af selv havnebassinet, for her er intet hegn til at forhindre dem i at plumpe i.

Udsigten til det ny Operahus og mod Nyhavn Skuespilhuset mod de gamle bygninger danner en sjov kontrast. Told og Skats "onde øje" der strikst skuer ud mod anløbne skibe er værd at nævne. Nogle siger det bringer held at spytte på det, men det er aldrig bevist, og det ER ikke pænt at spytte på gaden - eller molen!

Videre mod Langelinie kommer Gefion. Et af de største og mest fantastiske monomenter i byen. Med sine okser og sin plov spyer hun vand til begge sider, og dragerne langs kanten spytter ud mod hende mens hun pløjer Sjælland ud af Skåne. Går man op på øverste plateau kan man sætte sig på kanten med fødderne i vandet og skue ud over Kastellet og Amaliegade med Mæersk´s domicil, Frihedsmuseet, caféen ”Sommerhuset” og den Engelske Kirke. Her er også masser af plads til en dukkert, og efterfølgende kan man gå ned i den lille "torvehal" Løgismose nedenfor, hvor der er alskens lækkerier - nok i den dyre ende, men det er et besøg værd, og giver en følelse af at være på eventyr midt i hjemmelavede delikatesser, vine, olier og økologisk saft.
København er også badeferie, med masser af gode strande.
København er også badeferie, med masser af gode strande.

Langelinie

Kører man over broen fra Gefion mod Langelinie ser man en høj søjle med en engel på, omgivet af kanoner og kugler, stå midt i Kirsebærhaven - den Japanske Kejsers gave til vores dronnong og by. Der er også en sjov lille legeplads med gynger, udkigstårn og lille labyrint. Et godt sted at sidde og nyde en medbragt forfriskning.

Forbi Langelinie Pavillionen og til Den Lille Havfrue, der nok ER lille og har skuffet mangen en turist, men trods alt er et af vores mest elskede og kendte nationale symboler og vidner om én af vores aller kæreste eventyrfortællerer, som oven i købet ikke kunne være mere dansk! Og hun kan klappes og klatres på hvis man lige giver en hånd og hvis hendes fader Kong Neptun viser sig fra sin venlige side med lavvande og ikke for krabbe bølger...

Langs med havnen er der masser af flotte både at se på, borde og bænke at sidde på, og har man på forhånd vist det var et af målene er der en aktivitet ALLE børn sætter pris på, og kan praktiseres i ALLE havne: Krabbefangst! En line på 3-4 meter med et lod (fx sten med hul i, eller en stor bolt) og til sidst et fiskeskind fra fiskehandleren – og helst en redningsvest også... At ligge på maven langs en pæl eller over nogle sten og lokke en krabbe hen til det der ligner et festmåltid er stor spænding. Får man hevet sådan en krabat op på broen og får lov til at studere den på nært hold er en fryd. Men husk at vise respekt for det levende dyr og undgå det lider overlast og sæt staklen ud hurtigt når det er blevet undersøgt tilfredsstillende.

Vel ovre på selve Langelinie er der stor mulighed for at kunne betragte en eller flere af de kæmpe store flydende hoteller der har hundredevis af turister med sig på charter cruise, og lægger til lige her. Man kan herfra også tage færgen til Middelgrundsfortet. Det koster ca. 60kr t/r og der er mulighed for at få noget at spise på den kunstige ø, der er den eneste man ikke selv kan sejle til af de menneskeskabte forsvarsøer. Masser af historie og mystik findes her, og det er en tur værd at se på tæt hold, og ikke kun som holme i horisonten.

Yderst på molen er der ishuse, og det er altid en succes! Herfra kan man også se hele den nyopførte havnefront ud mod Frihavnen med Kobberhuset og Den nye Norgesbåd-terminal, vindmøllerne ude bag Lynetten og strandcaféen "Halvandet" ude på refshaleøen. Man kan ringe og bestille enten caféens egen vandtaxi, en "Flyvefisk"-Havnetaxi eller tage Vandbusserne for at komme fra Langelinie og videre ind i havnen mod Nyhavn, Fisketorvet, eller mod refshaleøen, Operaen eller Christians Havn.

Vandbusserne er faktisk fantastiske for man kan stå både ude som inde, og for bustakst se hele den fantastiske havnefront, der har gennemgået en flot forandring gennem de sidste ti år, med Diamanten, Operahuset, Islands Brygge helt ud til Sluseholmen og Custom House ved de gamle Sverigesbådes gamle terminal.

Bad i springvandene og spis en Shawarma.

Og hvis man gerne vil have en rigtig havnerundfart er den billigste at stå på fra Holmens Kirke ud for den Gl. Børs eller fra skyggesiden af Nyhavn. Det koster ca. 25 kr for en times sejlads med guide, der fortæller om de mange skønne og historiske bygninger langs havnefronten.

Er det lidt for grænseoverskridende at bade i springvande er der nu pga. det rene vand i havnen oprettet flere havnebade. Fx på Islands Brygge kaldet ”Bryggen” lige nede til højre når man kommer fra H.C. Andersens Boulevard over Langebro til Amager, ved Fisketorvet og mindst tre andre er planlagt for denne eller næste sæson.

Amager Strandpark er mere Maiami end Maiami kunne drømme om med de små laguner, lange promenader, søbade, havn og kilometervis af kunstigt anlagte strandkanter, med muligheder for at udfolde sig inden for stort set alle former for strand- og vandsport. Skal man spise under vejs og har man ikke selv taget madpakker eller picnickurv med og vil man undgå de gængse fastfood steder, er der masser af muligheder, både for hvilken mad du ønsker og hvor du skal spise det.

Generelt er der inden for meget kort afstand i hele byen et væld af små pizzeriaer, Take away restauranter og sandwich-barer, så finder man et sted at sidde på en bænk eller i en park er der ikke langt til den slags mad. Men ellers er vores favorit 3 steder med rigtig god Shawarma: No. 1, som ligger på venstre hånd først på strøget fra Rådhuspladsen. Der kan man også sidde på 1. salen og se alle dem der defillerer forbi under sig på Strøget. Et godt sted hvis vejret svigter lidt.

På Købmagergade mellem posthuset og Illum på Posthussiden ligger Shawarma House, hvor man kan være heldig at få et af de få borde udenfor. Her har de også friskpresset appelsin- eller gulerodssaft.

Sidste sted er Alladin på Vester Farimagsgade, lige ved Hovedbanen under buen set fra Istedgade og op over Vesterbrogade. Alle disse tre steder adskiller sig fra de fleste andre falaffelhuse ved at have rigtigt kød (blandet okse og lam) marineret rigtigt på spyd, og ikke kun den udefinérbare gummiagtige farsmasse man desværre ofte ser. En menu bestående af én shawarma, pomfritter og en læskedrik og koster under 60 kr alle steder, men det anbefales at tage en Shawarma-ret istedet (med humus eller fritter) og et par ekstra pitabrød til. Så er der nok til ca. 3 munde, så selv med drikkevarer bliver det sjældent over 50 kr pr. næse, og postevand er som regel gratis.

Lige på hjørnet af Vesterbrogade og Hovedbanen ligger Hotel Astoria, hvor man finder en lille restaurant. Her kan man i dagtimerne spise alt hvad man kan af salatbord og friskbagte pizzaer for kun 58 kr, og 68 kr efter kl 17.. Samme koncept findes et par steder på Strøget, og også mange Kinesiske restauranter har fx. en stor forårsrulle med ris og sovs til ca. samme pris.

Den megen fysiske aktivitet giver en sund tørst, men hvis man selv husker at tage drikkevarer med sparer man den største udgift på turen!. En god idé er at tage en vandflaske med og noget ufortyndet saft. Så kan man blande frisk saftevand i vandflasken efter behov, det fylder minimalt og er billigt. Der er frisk drikkevand til formålet på alle toiletter i byen - et af de store underere i vores land - men specielt steder som Tivoli er der mange penge at spare på denne måde. Ellers pak en kniv og gaffel i tasken før I kører på eventyr. Der er altid en frugthandler, 7elleven eller Netto åben, hvor I kan købe brød, pålæg og frugt, lige til at lave en hyggelig improviseret picnic af, lige hvor det passer jer - det være sig på en bænk i solen på Amager Torv, hvor hele byen passerer forbi og der er plads til at ungerne kan løbe og lege, og hvor underholdningen som oftes er hjemme via kunstnerer - enten sangerer, gøglerer eller stand up´er og et dejligt springvand, som så nok desværre ikke er så børnevenligt som de tidligere nævnt.

Byens oaser.

Kirkepladsen ved Helligåndskirken er en dejlig plet (som forøvrigt har en hyggelig legeplads tilknyttet børnehaven bag ved). Rundetårn og Trinitatis kirke har en tilsvarende plads, med gl. sten fra kirken lagt som bænke, lige til at sidde eller kravle på.

På Ridebanen ved Christiansborg er der en helt special stemning, lige op af vores folketing, og man kan i vores fantastiske lille land endnu frit gå eller køre lige igennem det fra børsen til Nationalmuseet. Et stout bevis på vores tro på demokrati og parlementariske frihed. Grib chancen og fortæl om vores demokrati og den lovgivende, udøvende og dømmende magt. Det er aldrig for tidligt at forklare det...

Tivoli i hjertet af byen er en oase af smukke blomster, hyggelige kroge og masser af sjov for børnene, og det behøver ikke være dyrt hver gang man går derind. Med et årskort - evt. familiekort - er der en lang sæson af sjov at hente, så fordelt på den ubegrænsede mulighed for aktivitet bliver det hurtigt til småpenge pr. gang.

Vi ser på Tivoli som vores baghave, og med kortet, der giver frit turpas er der ingen grænser for hvad man kan nå, men sjovt nok er der to ting der ALTID er sjovest fra 1 år og op efter - og HELT gratis, selv uden turpas: Hoppeborgen på legepladsen i hjørnet ved Tussaud/Rådhuspladsen, hvor der som regel er læ og solen står på til sent, og Hurlumhej i Smøgen ovenfor Ruchebanen. Her leger børnene med hinanden på kryds og tværs og Hurlumhej er oven i købet indendørs, hvis vejret ikke er til at hoppe på borgen.

Der findes også steder hvor man kan spise sin madpakke, men ellers er der mange steder med tilbud som ½ kylling med fritter, salat, drikke OG isdessert til under 70 kr, og god dansk mad for under 100kr. I ”Puslehusene” i havne (sponseret af div. børnebleproducenter) er der ud over ammelænestole og gratis bleer også microbølgeovne og elkedeler til sutteflasker og babymad.

De sidstnævnte kan også bruges til medbragte popselv-popcorn, tea, kaffe og instant noodles. Byen er vores alle sammens og ting er smukkest når de bliver brugt, set og er funktionelle. Og det er dette vi skal vise vores børn. At vi er en del af en helhed og ikke fremmedgjorte for den. Det fremmedgjorte bliver trist og gråt - uopnåeligt og ligegyldigt, måske ligefrem skræmmende, og dem er der ingen der tager sig af. Vi skal bruge byen, ånde den og vise vores børn den uniqe kultur vi har, være stolte af den og lære dem at SE de smukke facader, relieffer, statuer og arkitekturen fra forgangne tider og videregive vores kærlighed til vores rødder. For en klog m/k har engang sagt at man ikke kan kende sig selv eller sin fremtid uden at kende sin fortid/historie. Og det er ikke kun for BØRNENE! Det er også til os selv og den fælles minde-bank vi sammen skaber gennem samværdet. På mange måder en god billig - næsten gratis - investering i fremtiden.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til København

Hoteller i København
Rejser til København
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.