Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejsetips om New York

Den ultimative insiderguide - New yorkernes egne tips til New York

Times Square, Guggenheim, en gåtur over Brooklyn Bridge og shopping på 5th Avenue. Guidebøgerne er fyldt med tips til at opleve New York sammen med alle de andre turister. Men hvilke attraktioner og gemte perler anbefaler de lokale; de, der bor og arbejder i byen og ved, hvordan man finder dem. FDM travel gik på gaden og spurgte new yorkerne selv om deres bedste insidertips til byen, der aldrig sover.

Zoe og Oihana, tjenere

Zoe og Oihana, tjenere

East Village, Manhattan

Avenue C i Alphabet City er fyldt med fede barer. Fra 5th til 10th Street kan du zigge zagge dig fra det ene sted til det andet, og du vil have det sjovt alle steder! Der er f.eks. barerne Summit, Zum Schneider, Esperanto, hvor vi arbejder, og Nublu, som har live jazz. Der er happy hour de fleste steder, og mange kendte går i byen i det område. Vi har f.eks. betjent Courtney Love.

Summit (thesummitbar.net), 133 Avenue C, mellem 8th og 9th Street
Zum Schneider (zumschneider.com), 107 Avenue C, mellem 7th og 8th Street
Esperanto, (esperantony.com),145 Avenue C, mellem 9th og 10th Street
Nublu (nublu.net), 62 Avenue C, mellem 4th og 5th Street

Elizabeth Silverman, konsulent

Elizabeth Silverman, konsulent

Upper West Side, Manhattan

Tag på Dean’s Pizza og bestil deres firkantede pizza. Den er virkelig lækker med friske ingredienser og en tomatsovs, der ikke smager, som om den kommer fra en dåse.
Prøv også Café Boat Basin, som ligger helt ned til Hudsonfloden. Det er ligesom at være på picnic. Man sidder og kigger på solnedgangen over floden, og de griller hamburgerne over åben ild.

Deans Pizza (deansnyc.com), 215 w 85th Street
Boat Basin (boatbasincafe.com), W 79th Street ved Hudson River

Tajh, billedkunstner

Tajh, billedkunstner

Long Island (lige flyttet fra Greenpoint, Brooklyn)

Besøg Brooklyn Bridge Park ved siden af Brooklyn Bridge. Fantastisk udsigt til Manhattan. Derfra kan man tage færgen til Governors Island. Der er dejligt om sommeren, og sommetider er der koncerter og andre forestillinger.

Brooklyn Bridge Park (brooklynbridgepark.org), 334 Furman Street
Governors Island Brooklyn Ferry, Pier 6, Brooklyn Bridge Park ved Atlantic Avenue

Nadav Lev, guitarist

Williamsburg, Brooklyn

Tag på Oyster Bar på Bedford Avenue i Williamsburg. Mellem kl. 16 og 19 kan man få østers for 1 dollar per styk. Jeg har ikke selv været der endnu, men har hørt fra mange, at det er et rigtigt cool sted. 
Lidt derfra ligger biografen Nitehawk, hvor de serverer mad og drinks inde i salen, så man kan spise middag, mens man ser film.

Maison Premiere Oyster Bar (maisonpremiere.com), 298 Bedford Avenue, mellem Grand Street og 1st Street, Williamsburg Nitehawk Cinema (nitehawkcinema.com), 136 Metropolitan Avenue, Williamsburg

Charlotte Frost, studerende

Charlotte Frost, studerende

Woodside, Queens

Et par steder, jeg elsker at komme tilbage til: 10 Degrees - en cool men afslappet bar i East Village. Klientellet er godt, cocktailsene er gode, og så er der happy hour hver dag fra kl. 12 til 20. Hvis du vil score en new yorker, eller bare kigge på mennesker, er det et oplagt sted. I det hele taget er East Village værd at tilbringe sine sene aftener, da det vrimler med barer.
I Queens ligger MoMA’s mindre kendte lillesøster MoMA PS1 (en nedlagt skole.) Skinner solen, er der om søndagen live DJ´s i gården med fadøl og kølig hvidvin. Der er også altid spændende udstillinger  - min yndlings er uden tvivl med en kunstner, der har sex med en aubergine. Nok ikke for sarte sjæle - men så igen, New York er ikke for sarte sjæle.

10 Degrees (10degreesbar.com), 121 Saint Marks Place
MoMA PS1 (momaps1.org), 22-25 Jackson Avenue, Long Island City

Robert, byggeentrepenør

Robert, byggeentrepenør

Lower East Side, Manhattan

Tag op til Pier 88, hvor alle krydstogskibene kommer ind, sæt jer og se solnedgangen. Der er god “people watching”, mange krydstogtgæster, og man kan tage sin egen mad med og holde en lille picnic.
Hvis du skal i Empire State Building, så gør det om aftenen. Da er skylinen helt fantastisk.

Pier 88, 12th Avenue og W 48th Street
Empire State Building, 350 5th Avenue

Jason Kong, telekommunikationstekniker

Jason Kong, telekommunikationstekniker

Upper West Side, Manhattan

Det kommer an på, hvad du kan lide, men hvis du står på skateboard, så besøg byens skateparker. Der ligger en på 108th Street med gode ramper, og en lidt mindre en i TriBeCa. Tjek dem ud.

Riverside Skate Park, West 108th Street ved Riverside Drive
TriBeCa Skate Park, Hudson River Park, pier 25

George Lynch and Maureen, pensionister

George Lynch and Maureen, pensionister

Park Slope, Brooklyn

Her i Park Slope er 5th og 7th avenue de mest spændende, fyldt med restauranter og butikker. Vi kommer lige fra et af vores yndlingssteder, Café Steinhof. Det er en østrigsk café med schnitzel, farsbrød, gode øl og vine til yderst rimelige priser. Det er meget afslappet, slet ikke turistagtigt, og man kan sagtens have børn med eller bare droppe forbi til en øl og en sandwich. To øl, to glas vin og to hovedretter kan klares for cirka 45 dollars. Man kan også sidde udenfor, men køkkenet er lukket mellem kl. fire og fem.
Der er også The Double Windsor, hvor man selv bestiller og henter sin mad i baren. Men man skal alligevel give drikkepenge. 20 procent er minimum de fleste steder efterhånden. Hvis du har været tilfreds med servicen og planlægger at komme igen, kan du lige så godt give mere end 20 procent. Hvis du kun giver 15 procent, ved de med det samme, at du er europæer!

Café Steinhof (cafesteinhof.com), 422 7th Avenue, Brooklyn
The Double Windsor (dwbrooklyn.com), 210 Prospect Park West, Brooklyn

Doug, børsmægler

Queens

Den bedste italienske is finder man i Queens hos The Lemon Ice King of Corona. Det er den isbod, der bliver vist i slutningen af introen til tv-showet “Kongen af Queens”. De har så mange forskellige smage, men fersken er rigtig god. Jeg kommer der selv meget om sommeren.

The Lemon Ice King of Corona (thelemonicekingofcorona.com), 52-02 108th Street, Corona, Queens

Hafifah, studerende

Hafifah, studerende

Red Hook, Brooklyn

Der er et stykke vej til Red Hook fra Manhattan (som ligger i den allersydligste del af Brooklyn, red.), men man kan tage bus nr. 61. Prøv Kevin’s, en lækker og hyggelig seafood restaurant eller Ice House, en cool bar/restaurant, som min far også godt kan lide.

Kevin’s (mooreparties.com) , 277A Van Brunt Street, Red Hook, Brooklyn
Brooklyn Ice House, 318 Van Brunt Street, Red Hook, Brooklyn

Ben Pomeroy, webradio-producer

Ben Pomeroy, webradio-producer

Williamsburg, Brooklyn

The Bronx er en lidt overset del af New York, men det er synd, for der er mange spændende områder deroppe. F.eks. parken Wave Hill, som ligger med fantastisk udsigt over Hudson Floden. Der er smukke blomsterhaver, drivhuse og kunstudstillinger.
Når du alligevel er deroppe, så spis middag i Bronx’ Little Italy på en af de mange restauranter langs Arthur Avenue.

Wave Hill (wavehill.org), 675 West 252nd Street, Bronx.
Little Italy, Arthur Avenue, nær East 187th Street, Bronx

Sea Wong, student

Sea Wong, student

Chinatown, Manhattan

Der er mange gode og billige restauranter i og omkring Chinatown. Spis dumplings på Vanessa’s Dumplings. De er billige, og dem med svinekød og purløg er de bedste.

Vanessa’s Dumpling House
118 Eldridge Street, Lower East Side, Manhattan

Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/chicago/billejeliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.