Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Dubai

Læs mere om rejser til Dubai

Rejsetips af samme forfatter

 • Europa rundt på campingtur

  (Bedømt af 96 personer)
  11.01.12: Marie-Louise
  Afgang ved 5 tiden fra Grindsted, da vi havde godt 900 km. foran os. På vejen gjorde vi stop i Harzen, hvor vi spiste en let frokost og nød omgivelserne.
  Se hele rejsetippet
 • En uge i Portugal

  (Bedømt af 14 personer)
  24.05.11: Marie-Louise
  En uges ferie i Portugal.

  Vi landede i Faro, Algarve og boede på Luna Falisia Mar i Olhos d’Agua 6 km øst for Albufeira, et utroligt dejligt stede med fred og ro.
  Se hele rejsetippet
Dubai en spændende ørkenby
Rejsetips indsendt af:
Marie-Louise
Grindsted
13. juni 2013

Dubai en spændende ørkenby

Lidt grundlæggende viden. UAE (De Forenede Arabiske Emirater) består af 7 emirater med Abu Dhabi’s regent som præsident. Det blev dannet i 1971.
Trafik

Trafik

Vi havde lejet bil hjemmefra hos Alamo. Efter 3 timers flyforsinkelse hentede vi bilen kl 03.30 dansk tid, lettere trætte. Desværre fik vi ikke den GPS vi havde bestilt og det kort vi fik udleveret var ret svært, for ikke at sige umuligt at køre efter, men heldigvis havde vi hjemmefra købt en lille bog med titlen Weekend i Dubai og Abu Dhabi, og i denne er der ret gode kort. Senere købte vi kort over UAE og byen Dubai på museet.
Det kan godt være svært at finde rundt i de enorme rundkørsler og motorveje, og det sker desværre ofte, at der kun er eet skilt samtidigt med at afkørslen viser sig, surt show, når der så er 20 km til næste frakørsel.
Biler

Biler

Forestil dig jordens dyreste biler i alle mulige farver, de findes og kører rundt i Dubai.
Politiet kører i Lamborghini Aventador og Ferrari FF, så selv de hurtigste kan blive fanget af lovens lange arm.
skøn farve
skøn farve

Dubai Creek

Dubai Creek

Her ser og føler man virkeligt hvordan fortid og nutid blandes sammen. Den 14 km lange bugt fører ind til en naturlig havn. Man kan krydse Creeken via broer, en biltunnel, men den sjoveste måde er med Abras, som er nogle gamle fladbundede åbne vandtaxier. Man klemmer sig sammen og når båden er fyldt så sejler man. Det koster kun 1 Dirham pr. person. Der er dagligt 40.000 passagerer med disse både.
Man kan bl.a nyde udsigten til de store og gamle træ-dhows, som er Emiraternes traditionelle fartøjer.
Dubai en spændende ørkenby

Jumeirah Musque

Jumeirah Musque

Denne smukke moske blev bygget 1998. Der er åbent med guidede ture lør-søn-tirs-og torsdage kl .10.
Det var en kvinde der stod for rundvisningen, hun forklarede Islams fem søjler. Til sidst svarede hun på de mange spørgsmål, som tilhørerne havde, en lærerig formiddag
Dubai en spændende ørkenby

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Verdens eneste 7-stjernede hotel ligner sejlet på en arabisk dhow. Hotellet er 321 meter højt og er efter sigende et af verdens dyreste bygningsværker.
Almindelige mennesker har kun adgang, hvis man har bestilt en suite, bord til spisning eller et visit i baren.
Det er et meget smukt bygningsværk.
Dubai en spændende ørkenby

Medinat Jumeirah

Medinat Jumeirah

Tæt på Burj Al Arab ligger dette ekstravagange kompleks, som minder utroligt meget om det gamle Arabien. Der er fredfyldt og smukt og der findes et udendørs atrium med plads til teater/musik.
Burj Khalifa

Burj Khalifa

Tårnet er verdens højeste bygning på 828 meter.
Tårnet er bygget af materialer, som ikke er bygget med andre steder, formen på tårnet gør, at det kan modstå de meget kraftige ørkenvinde.
Man kan komme op i tårnet til 124, etage med 2 elevatorer. Der kan købes indgangsbilletter via tårnets hjemmeside, så koster billetten 125 Dirham, køber man den på stedet koster den 400 Dirham, men så kan man opleve, at der er udsolgt, der stor rigtigt mange i kø, vi gik direkte ind og hentede vores billetter og skulle bare møde 10 minutter før den planlagte tid. Trods dette var der MEGET lang ventetid flere steder ved kontrollerne.
udsigt fra tårnet
udsigt fra tårnet

Dubai Mall

Dubai Mall

Rundt om Burj Khalifa ligger verdens største indkøbscenter med over 1200 forretninger. Alt man kan tænke sig findes her, og der er mange handlende i selv de dyreste af slagsen. Der findes 150 spisesteder.
Ved siden af Dubai Mall ligger en række restauranter, hvor man kan sidde og nyde et lækkert måltid mens man nyder synet af verdens største springvand Dubai Fountain, springvand til musik, det er flot men meget kort, 4 eller 2½ minutter, sammenlignet med springvandet foran Bellasio i Las Vegas, som er noget længerevarende, men stadigt flot.

Dubai Outlet Mall

Cirka 25-30 km fra midtbyen ligger Outlet Mall med 240 forretninger, hvor man kan gøre nogle virkeligt gode køb flere steder med op til 90 % nedslag i prisen.
Souk's

Souk's

I områderne Deira og Bur Dubai i den gamle bydel findes spændende områder med overdækkede butikker med lækker silke, tæpper, krydderier og ikke at forglemme guldbutikker, med et udvalg, der ikke findes magen til, flot
Dubai en spændende ørkenby

Heritage House

Heritage House

Al Ahmadiya ligger i bydelen Deira. Huset blev bygget i 1820. Det blev Dubai’s første skole. Det var spændende at se, hvordan det startede i det små og i 1994 blev det hele restaureret. I gården mellen bygningerne kan man nyde skyggen og få serveret en kop kaffe eller the – gratis. Adgangen til Heritage House er i øvrigt også gratis.
Dubai en spændende ørkenby

Dubai en spændende ørkenby

Dubai Museum

Dubai Museum

Det koster kun 3 Dirham at komme ind i dette velindrettede museum, som giver et livagtigt billede af alt det som Dubai har nået på en tredjedel af et århundrede. Museet ligger ned til Dubai Creek og ligger i et oprindeligt fort, som blev bygget i 1878. Jeg er normalt ikke vild med museer, men dette gav virkeligt en forståelse af Dubai’s start som by.
Bygning af en Dhow
Bygning af en Dhow

klar til turen
klar til turen

Ørkentur

Emiraternes ørken er et besøg værd. Vi prøvede en klitræs tur i et firhjulstrukkent køretøj hen over de kæmpemæssige klitter. Af og til tænker man, at nu vælter bilen, men med utroligt dygtige chauffører, er det en oplevelse man bør prøve.
Dubai en spændende ørkenby

Hotel Atlantis
Hotel Atlantis

Palm Jumeirah

Denne palmeformede ø er et af Jordens største menneskabte bygge- og anlægsarbejder, den kan endda ses fra rummet. På toppen af palmen ligger det enorme hotel Atlantis.
Familie surprise

Familie surprise

Ud over ferie var turen til Dubai anlagt som et familiebesøg i forbindelse med en 70 års fødselsdagsfest, hvor vi kom som en stor surprise, det blev alt sammen særdeles vellykket.

Kommentarer til rejsetippet om Dubai

Spændende rejsebeskrivelse

24/06 2013 Birgitte Bramsen
Fin rejsebeskrivelse ledsaget af flotte billeder.
Frister til et besøg for at se mere.

Spændende og informativt

24/06 2013 Mona
Velskrevet rejsetip med gode FOTO.Det lyder som en spændende og anderledes ferie.


Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om Dubai rejser

Hoteller i Dubai
Rejser til Dubai
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/egypten/egypten-nassersoeen.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.