Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Dubai

Læs mere om rejser til Dubai

Dubai - Krydstogt med børn
Rejsetips indsendt af:
Anne Søndergaard
Gentofte
9. sept. 2011

Dubai - Krydstogt med børn

Børn på krydstogt
Skal man vente til man bliver 60+ før man kan tage på krydstogt? Eller kan man tage af sted som familie med to piger på ni og ti år? Vi prøvede og vi nød det!

Næsten hele verden på ét skib
På vores tur, som udgik fra Dubai, var der 47 forskellige nationaliteter blandt gæsterne.
Vi var omkring 2.100 gæster ombord, heraf næsten halvdelen englændere – efterfulgt af tyskere og amerikanere. Normalt er der ca. 15-20 danskere ombord, fik vi at vide. Og ja, der var en overvægt af aldersgruppen 60+. Os generede det ikke – vi syntes, det var hyggeligt med mange ”bedsteforældre” rundt omkring, og det gjorde også konkurrencen om de børnevenlige aktiviteter mindre. Der var enkelte familier ombord, men generelt var der ikke mange unge og børn blandt gæsterne.
Indsejling til Abu Dhabi

Indsejling til Abu Dhabi

Ingen grund til at kede sig
Skibet var i sig selv imponerende for os novicer ud i krydstogter. Det var 13 etager stort og med noget for enhver smag. For de madglade var der fri adgang til en stor buffét café dagen lang. Derudover er der ca. 10 forskellige restauranter og barer om bord. For de aktive var der bl.a. tre swimmingpools, klatrevæg, minigolf, løbebane og fitnesscenter. Fitnesscenteret var placeret i front på 12. etage – og udsigten fra løbebåndet slog til enhver tid udsigten fra løbebåndet i mit lokale fitnesscenter. Et stort teater med forskellige shows hver aften, en biograf, et kasino og et diskotek var der også plads til. Vi gik i teateret næsten hver aften, hvor der blev vist shows med bl.a. Abba musik, dans, flotte kostumer og dygtige tryllekunstnere – lige i øjet for ni-tiårige piger! To aftener var ”formal nights”, hvor de flotte rober og butterflyene blev fundet frem. Vi var heldigvis informeret hjemmefra, så vi havde taget et sæt pænt tøj med, men nogle af de endnu mere grønne udi krydstogtets ”do´s” and ”don´ts” sneg sig rundt langs væggene i deres almindelige tøj.

Hver aften fik man morgendagens program lagt ind på sit værelse, så man kunne studere morgendagens tilbud, som spændte bredt fra foredrag om akupunktur over lektioner i mavedans til kurser i den uundværlige kunstart at folde servietter! Vi havde størst moro af maveplaskerkonkurrencen, hvor dem, der havde været mest flittige ved dessertbordene præsterede de største plask.

Svært at finde legekammerater
Selvom vi var af sted i uge syv, var der ikke mange danske børn ombord. Gode mødesteder var poolen og vandrutsjebanen, og selvom ens engelske ordforråd er begrænset, kan en omgang ”smørklat” i poolen samle børn af alle nationaliteter. Der er børne- og ungdomsklubber ombord, men de var kun lidt besøgt.

Eksotiske oplevelser fra borde
Hver dag – undtagen en dag på havet – anløb vi en ny havn. Noget dybdegående kendskab til de enkelte byer og lande, når man ikke at få. Det bliver hurtigt og overfladisk, til gengæld står førstegangsindtrykkene i kø, så der er ikke noget, der når at blive kedeligt og velkendt. I Oman så vi den ene af sultanens syv paladser. Vi gik på opdagelse i Muscats ”souk” – marked. Her var Mellemøstens krydderier og røgelse og mænd i de karakteristiske lange hvide kjortler stod parate for at sælge souvenirs til så høj en pris som muligt. I Abu Dhabi gik turen til Mellemøstens største moské, hvor kvinder kun kan komme ind, når de låner en ”abayah” – en sort kjole, der dækker alt. I Dubai var der skønne strande, verdens højeste bygning – Burj Khalifa og verdens eneste syv-stjernede hotel. Der var indkøbscentre på størrelse med mellemstore danske øer udstyret med skiløjpe, skøjtebane og alt hvad et shoppinghjerte kan begære. I Dubai valgte vi dog at tage på en af krydstogtskibets arrangerede ture ud i ørkenen for at køre jeep i sandklitterne og ride på kamel, som var opfyldelsen af en drøm for vores ældste datter.

Masser af mad
På skibet findes mad i overflod og døgnet rundt, så der røg et par kilo ekstra på sidebenene undervejs, selvom fitnesscenteret og svimmingpoolen blev brugt dagligt. Vi fik for - dårlig - vane at gå i caféen og få en omgang ekstra dessert om aftenen efter vi havde indtaget vores tre-retters aftensmad i restauranten et par timer tidligere. Det var derfor ikke uden abstinenser at komme hjem til den enlige, ugentlige fredagsguf !

Morgenmad kunne indtages i caféen med buffét eller på restaurant. Om aftenen blev alle 2.100 gæster bespist af to omgange. Vi valgte hjemmefra at spise ved den tidlige bespisning kl. 18.00. Hver aften sin nye valgfrie menu. For os var is til dessert en sikker vinder og helt forudsigeligt for vores faste tjener.
Mænd i traditionel dragt i Oman
Mænd i traditionel dragt i Oman

Service på amerikansk

Servicen ombord var høj og tilsnittet amerikansk, selvom tjenerne var af alle nationaliteter. Man blev tiltalt ”sir” og ”madam” og tjenerne kom hele tiden og spurgte om alt var ok. Lidt for overdrevet og underdanigt for vores danske smag – vi er jo vant til, at det at få fat i en venlig tjener nogle gange kan være lige så svært som at få sine børn til at stå op om morgenen.

Vores værelse var kompakt, men med plads til en god, queensize seng. Børnene sov i hhv. en køje, der blev slået ud henover forældresengen og en udslået sofa. Stuepigen gjorde rent og ryddede op to gange om dagen. Sidste gang under aftensmaden, hvor børnenes senge blev gjort parat. Vores piger glædede sig hver aften til at se, om det nu var en hund eller giraf af håndklæder, der lå og ventede på deres senge. Drikkepenge blev forventet til slut på turen - også helt på amerikansk facon.

Aktiviteter
Krydstogt, Krydstogt

Kommentarer til rejsetippet om Dubai

Hvilket skib?

20/01 2012 Brit
Vi er blevet bidt af krydstogtsferie, og det tiltaler os mest med de "mindre" skibe, så derfor vil jeg gerne vide, hvilket skib I var med
Tak for en glimrende beskrivelse af krydstogtsferie og af de steder I besøgte.
Vh
Brit
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om Dubai rejser

Hoteller i Dubai
Rejser til Dubai
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.