Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Dubai

Læs mere om rejser til Dubai

Souk Madinat
Rejsetips indsendt af:
Ida
Svendborg
18. feb. 2010
Vinderrejsetip April 2010

En smuttur til Dubai

Vi havde besluttet os for, at vi skulle en tur ud og rejse i efterårsferien 2009, men hvor turen lige skulle gå hen, havde vi ingen anelse om. Det eneste krav vi havde, var at der skulle være varmt. Vi havde mange forslag fremme på bordet, men endte til sidst med at tage en tur til Dubai, hvilket ingen af os har fortrudt ét sekund.

Den ”gamle” bydel, det oprindelige Dubai

Dubai er en forholdsvis ny by, hvilket den stadig bærer præg af. Dog er der en ældre bydel, med knap så mange højhuse og skyskrabere, for at sige ingen. Og det var i denne bydel vi havde bestilt vores hotel, nærmere Abu Hail. Vores hotel fejlede intet, men seværdighederne lå alligevel en god halv times taxakørsel herfra.

Som noget af det første, tog vi til den ”lokale” strandpromenade, kaldet Al Mamzer Beach Park, som egentlig var tilegnet de lokale. Trods det, at der ikke var ret mange mennesker, kan det dog ikke anbefales, da resturenter var noget vi kunne kigge langt efter! Derfor valgte vi at køre hen i den ”nye” del af byen, hvor indtrykket af en dynamisk og livlig by virkelig fik sin rette plads.

The Palm Jumeira & Atlantis

På Palm Jumeira ligger Atlantis. Vi tog en heldagstur til Atlantis, hvor der er et kæmpe udendørs badeland. Her kan man ligge og dase den af i en kæmpe badering og ellers bare nyde solen og de smukke omgivelser, eller man kan vælge at tage en runde i baderingen i en masse forskellige forlystelser. Hvis man ikke er til baderinge, kan man slappe af på stranden med udsigten til Burj Al Arab eller vælge at dykke med delfiner. Dette er dog en dyr fornøjelse, som vi ikke prøvede, men det så rigtig fedt ud!

På På vej tilbage, tog vi den nybyggede metro. Dette blev også en dyr fornøjelse, og det kan bedre betale sig at hyre en taxa, da dette er billigere. Der er dog et lille minus ved taxakørslen. Det er begrænset, hvor meget engelsk de både forstår og taler. Derfor lejede vi en privatchauffør i samarbejde med vores hotel. Dette kan anbefales, da de snakker engelsk, og kan derfor fortælle lidt om byen, bygninger mm. Prisen er også til at overkomme!

Shoppingcentrene

En anden seværdighed i Dubai, er de mange shoppingcentre. Vi besøgte flere af slagsen, men hvor både ”Mall of the Emirates” og ”Festival Water Front”. Hos Mall of the Emirates, finder man alle de eksklusive butikker med kendte mærker. Det er også her man finder Ski Dubai. Dette er et helt utroligt syn, og man forstår ikke rigtigt, hvordan dette kan lade sig gøre. Ved ”The festival Front” finder man alt mellem Vero Moda til afrikansk gøgl. Dette center var dog ikke så besøgt som Mall of the Emirates var.

Til en hyggelig aften

På Jumeira Beach v. Hilton Hotel finder man også en lækker strand, som man kan benytte sig af. Dog skal man betale for leje af liggestole. På Hilton kan man også nyde diverse drinks i baren, som lægger lige nede ved stranden. Hvis man går op til hovedvejen, ”The walk”, finder man en masse restauranter, som byder på alt hvad hjertet kan begære. Her er der noget for enhver smag og i alle prisleje. Når man alligevel er her, skal man gå en tur langs vejen. Her hersker en hyggelig atmosfære, og der er en masse små boder, hvis man skal have en lille souvenir med hjem.

Souk Madinat

En anden seværdighed man bare må opleve, er hotellet ved Souk Madinat. Her finder man også små boder, med eksotiske ting fra østen. Desuden er der en masse barer og restauranter, hvor også de unge holder til. På denne promenade, sad vi og nød vores aftensmad, hvor vi havde udsigt til det fantastiske Burj Al Arab, som skiftede farver hele tiden i nattemørket. Ligesom ved Hilton Hotel, kan man købe alkohol her. Hotellet her er specielt bygget op, og fungerer ved at man sejler rundt i små både. Vi betalte en båd til at sejle os rundt i området, og fik en fantastisk oplevelse ud af det. Burj Al Arab kom frem flere gange og her lykkedes det os, at tage de bedste billeder af det, da vi ikke kunne komme tæt på det ellers.

Jeg håber, at dette har inspireret jer til nogle seværdigheder, som vi har snakket om, er værd at se :-)

Kommentarer til rejsetips om Dubai

Det er MEGET billigt OG nemt at tage Metroen i Dubai

12/02 2015 Lis Geisler
Jeg har været i Dubai mange gange, og det kan godt anbefales at bruge Metroen rundt til de forskellige stationer. Det er nemt og billigt, og man kan se meget mere, i forhold til at tage taxi. Det kommer selvfølgelig an på, om man bor i nærheden af en station.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om Dubai rejser

Hoteller i Dubai
Rejser til Dubai
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/adelaide/eventyrlig-rejse-til-sydaustralien.og-hvad-deraf-kan-foelge.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.