Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Egypten

Du har alle forudsætninger for at få den perfekte badeferie i Egypten, hvis du rejser til Hurghada eller Sharm El-Sheikh på Sinai-Halvøen. Havet lokker med den flotteste turkisblå farve, fantastisk sigtbarhed og utallige vandsportsaktiviteter. Flyver du til hovedstaden Cairo, kan du starte med et par dage i millionbyen. Cairo er en bladning af en moderne storby spækket med imponerende seværdigheder fra fortiden.

Egypten - fra kulturrejse til daseferie

Oplev de farverige koraller og fisk i Rødehavet
Èn rejse til Egypten er sjældent nok, når du først får øjnene op for alt det landet har at byde på. 
 
 • Oplev den hektiske millionby Cairo.
 • Tag på en kulturrejse, hvor du stifter bekendtskab med en mere end 4.000 år gammel civilisation. Fra Pyramiderne ved Cairo, Kongernes Dal nær Luxor til templerne i Abu Simbel syd for Aswan.
 • Kom på et flodkrydstogt ned ad Nilen.
 • Slap af ved Rødehavet eller kast dig ud i de mange vandsportsaktiviteter.
Mulighederne er uendelige. Du kan selvfølgelig også tilrettelægge din rejse til Egypten, så du får en smagsprøve på det hele.

Cairo – seværdigheder i verdensklasse

Udsigt ud over Cairo

Det Egyptiske Museum i Cairo

Du bør absolut lægge vejen forbi Det Egyptiske Museum i Cairo. Det bugner af uvurderlige skatte, hvor Tut-Ank-Amons dødsmaske, kong Ramses 2. og andre kongelige mumier, er de absolutte største trækplastre. Men der er selvfølgelig meget mere at fordybe sig i. Du bliver med garanti fanget af stemningen og kan nemt bruge flere timer på museet, der hører til et af verdens mest interessante.

Under overfladen ligger en have af farverige koraller og mellem dem svømmer fisk i alle regnbuens farver. Vandsportsaktiviteterne står i kø for at udfordre dig, hvor snorkling og dykning er de populæreste. I de utallige lækre ressorts og hoteller er standarden høj og servicen i top.


Nilen slanger sig gennem Cairo
Bare ordet ”Nilen” får fantasien i gang med billeder fra en svunden tid. Det er da også oplagt, at du tager en sejltur på Nilen, der løber tværs gennem sprudlende Cairo. Specielt om aftenen, med alle lysene fra de mange internationale hoteller og den hektiske trafik. Der er utallige valgmuligheder. Du kan selvfølgelig også tage på et Nilkrydstogt over flere dage.
Khan el Khalili-bazaren i Cairo
"De Dødes By" i Cairo
 Det lyder uhyggeligt, men der hersker faktisk en nærmest hyggelig stemning i ”De Dødes By” (Bab el Nasr). Gennem tiderne er den oprindelige gravplads blevet invaderet af tusindvis lokale. I dag er det nærmest en by i byen Cairo med både skoler, butikker, veje, politi og sågar brandvæsen. Området ligger tæt på Khan el Khalili-bazaren, så det er jo oplagt, at du kombinerer de to seværdigheder.

Khan el Khalili-bazar i Cairo
Der er et leben uden lige i Khan el Khalili-bazaren og der handles på livet løs. Kaster du dig ud i en handel så husk endelig at prutte om prisen. Du kan købe næsten alt i basaren som fx guld, sølv, læder, vandpiber, papyrus, glas og meget mere. Du kan også suge alle indtrykkene til dig fra en lille cafe som fx Fishawi´s Coffeehouse, der har eksisteret i mere end 200 år. Området omkring basaren gemmer på flere smukke moskeer som i sig selv er højdepunkter ved et besøg i Cairo.

Citadellet i Cairo
Bare udsigten fra Citadellet ud over Cairo, er hele besøget værd. Sørg for at komme tidligt inden smoggen lægger sig som en dyne over Cairo. Der er masser af seværdigheder i Citadellet, hvor Alabastermoskeen er den mest imponerende.
Pyramiderne i udkanten af Cairo - must see
Pyramiderne skal opleves...
Højdepunktet i Cairo er uden tvivl Pyramiderne. De er ganske enkelt vildt imponerende. Du må endelig give dig tid, så du kan suge alle indtrykkene til dig.

 De 3 største står stolt og vidner om en enestående civilisation for mere end 4000 år siden. Den største er mere end 140 meter høj. Det er normalt muligt at komme ind i to af pyramiderne, men der er kun et begrænset antal billetter til Kheops pyramiden.

 Der er også den velkendte store Sfinx, der består af en kæmpe løvekrop med menneskehoved.

Rødehavet – et sandt ferieparadis

Daseferie ved Rødehavet i Egypten
Daseferie og aktiv ferie… Rødehavet har det hele. Rejser du til Rødehavet i Egypten, kan du fx vælge mellem de populære feriemål Sharm el Sheikh og Hurghada. Begge steder lokker med de skønneste sandstrande og det klareste vand. Du kan slappe af i vandkanten med en god bog eller tage på en dykkerudflugt, hvor du oplever en verden med mest fantastiske farver og skabninger.
 

Sharm El Sheikh – badeferie for hele familien

Du har alle forudsætninger for at få den perfekte badeferie, hvis du rejser til Sharm El-Sheikh på Sinai-Halvøen. Havet lokker med den flotteste turkisblå farve og sigtbarheden er helt utrolig. Under overfladen ligger en have af farverige koraller og mellem dem svømmer fisk i alle regnbuens farver. Vandsportsaktiviteterne står i kø for at udfordre dig, hvor snorkling og dykning er de populæreste. I de utallige lækre ressorts og hoteller er standarden høj og servicen i top.

Om aftenen kommer der liv i Sharm el Sheikh´s gader, og restauranterne disker op med ”alt godt fra havet”. Senere lokker barerne med cocktails, vandpiber og god musik. Trænger du til afveksling fra strandlivet, kan du komme på kamel- og jeep udflugter i ørkenen, og opleve beduinernes gæstfrihed, nyde en god middag og se på stjerner.
 
Sharm El-Sheikh - lækker strand
Strandene i Sharm El-Sheikh
De fleste der rejser til Sharm El-Sheikh bor I Naam Bay, hvor hovedparten af resorts og hoteller ligger. Det er et suverænt udgangspunkt, hvis du ønsker en daseferie på stranden, afprøve en masse vandsportsaktiviter eller tage på udflugter til Sinai-Halvøens mange spændende seværdigheder.

Vandsportsaktiviteterne i Sharm el Sheikh og dækker alt fra vandski, windsurfing, snorkling, dykning til ture med både med glasbund, hvor du har udsigt til det forunderlige liv i dybet.

Der er flere strande i Sharm el Sheikh, med fantasifulde navne som fx Sharks Bay og Tiger Bay. På strandene står de uundværlige parasoller og behagelige solsenge på rad og række. Bliver varmen for meget, lokker det klare vand til en dukkert, men vær opmærksom på, at der flere steder bliver hurtigt dybt. De bedste børnevenlige strande ligger i Naama Bay.

Sharm El Sheikh - et mekka for snorkling og dykning
Flere og flere rejser til Sharm El-Sheikh for at benytte sig at de suveræne muligheder for snorkling og dykning. Der er masser af dykkercentre, der udlejer udstyr og arrangerer dykkerture til de bedste dykkersteder i Rødehavet. Du bliver sikkert overrasket over det mangfoldige marine liv og de farverige koraller. Flere dykkercentre i Sharm el Sheikh tilbyder også dykkerture, for de lidt erfarne dykkere, til det verdensberømte vrag (Thistlegorm) fra 2. verdenskrig. Det er som et undervandsmuseum med motorcykler og lastbiler.
Tag på kameludflugt og få en smagsprøve på ørkenen
Udflugter i- og omkring Sharm El Sheikh
 
 • Kameludflugter: Du bør næsten prøve en ridetur på ørkenens mest suveræne og stabile transportmiddel… kamelen (eller rettere dromedaren, da de i Egypten kun har en pukkel). Det kan være en kort tur på stranden i Sharm el Sheikh eller en lidt længere tur ud i ørkenen..
   
 • Bådture: Der er bådture langs kysten og ind til andre dejlige strande eller områder med masser af koraller og gode dykkermuligheder.
   
 • Dahab: Nord for Sharm El-Sheikh ligger Dahab, der tidligere var kendt for sin meget afslappede stemning og Backpackernes favorit. Meget er sket de seneste år, men Dahab er stadig et besøg værd. .
   
 • Klatring Trænger du til afveksling fra daseferie og dykning i Rødehavet, så kan du prøve kræfter med klatring i Sinaiørkenen. Et populært sted er Wadi Gnai med flere sværhedsgrader. Du får med garanti et adrenslinsus.
   
 • Taba nær Israels grænse: Det er nok Sinai-Halvøens nyeste skud på stammen indenfor turismen. Hoteller, marinaen, golfbaner… ja alt er nyt og smagfuldt opført. Måske Sinai-Halvøens kommende ”Sharm El-Sheikh”.
   
 • Udflugt med 4-hjulstrækker: Rejser du til Sharm el Sheikh bør du tage på en udflugt ud i ørkenen. Med en 4-hjulstrækker og en god guide/chauffør, er du godt klædt på til terrænet. Du kan fx opleve Sinaibjerget, hvor Moses modtog de 10 bud. (Det er muligt og helt fantastisk at opleve solopgangen og panoramaudsigten fra toppen af bjerget). For foden af Sinaibjerget ligger Skt. Katharina klosteret som et fatamorgana, midt i de barske omgivelser. Endelig er der Coloured Canyon, hvor klipper, bjerge og kløfter har talrige smukke farvenuancer.
Dykning fra Hurghada

Hurghada – et paradis for vandhunde og natteravne

Hurghada er indbegrebet af en badeby, med lange skønne strande og vandsportsaktiviteter for enhver. Selve Hurghada består af flere forskellige områder. El-Dahar i nord minder lidt om den sprudlende hovedstad, Cairo, bare i meget mindre målestok. Det er specielt i El-Dahar du kan mærke pulsen egypternes farverige hverdagsliv med basarer, ivrige tæppehandlere, restauranter og caféer. Det er også her Hurghadas billigste hoteller ligger.

Sigala i den sydlige del af Hurghada er også en typisk ferieby, men rummer flere restauranter og natklubber.
Der går næsten ikke en aften uden et beachparty, hvor der festes igennem til den lyse morgen.Begge steder har selvfølgelig de skønneste strande, hvor du kan dase dagen lang og tage en dukkert, hvis varmen bliver for meget.

Aktiviteter og udflugter fra Hurghada
 
 • Øen Giftun: Skal du have lidt afveksling fra Hurghadas strande, kan du på en times sejlads komme ud til Giftun Island, der bedst kan beskrives som en lille Bounty Ø. Sandet er hvidt og havet så turkisblåt, at det virker kunstigt… men det er ikke tilfældet. Der er god snorkling ved det farverige koralrev.
   
 • Rødehavet set fra en ubåd: Her har du den perfekte oplevelse for hele familien. Oplev de smukke fisk i Rødehavet, når ubåden langsom glider ned til 25 meters dybde. Turen tager ca. 45 min.
På Quardrunner genne ørkenen
 • Med Quardrunner gennem ørkenen: Det indre legebarn bliver aktiveret, så snart du sætter dig på en af de små sjove Quardrunners. Efter et lille introduktionskursus bliver du sluppet løs i ørkenen. Det er simpelthen den perfekte måde at opleve ørkenen på. Når turen er slut, har du med garanti et stort smil på læben og vil bare fortsætte.
   
 • Jeepsafari gennem ørkenen: På en jeepsafari omkring Hurghada, får du virkelig muligheden for at opleve ørkenens imponerende skønhed. Oftest besøges en beduinby, hvor man får et lille indblik i beduinernes hverdag. Du får nok også chancen for en tur på kamel. Husk at tage lidt vand med og ikke mindst et kamera med friske batterier og masser af plads på hukommelseskortet.
   
 • Dykning og snorkling fra Hurghada:
  Rejser du til Hurghada for at dykke? Overalt bliver der skiltet med dykkerture. Du kan fx komme på dagsture, der som regel inkluderer to dyk. Har du ikke et dykkercertifikat, kan du tage et prøvedyk og får du blod på tanden, kan du erhverve et PADI certifikat på nogle dage. Du kan også vælge at snorkle. Nogle steder er der god snorkling direkte fra stranden og men også muligheder for dykkerture med båd.

Rejs tilbage i tiden - oplev Luxor og Aswan

Luxor i Egypten

Luxor emmer af historie

I og omkring Luxor kommer du på en rejse tilbage i tiden. Kongernes Dal er et af de største trækplastre med templer og gravkamre. På de hvidkalkede vægge ser du de smukkeste hieroglyffer, portrætter og afbildninger fra hverdagslivet i Egypten for mere end 3.000 år siden. Selve Luxor er en hyggelig og ret overskuelig by. Du kan besøge en af de farverige basarer, tage en tur på Nilen eller bare sidde på en lille cafe og iagttage de lokale og rejsende fra hele verden.

 

Aswan i den sydligste del af Egypten

Ud for Aswan (det sydlige Egyptens  største by) flyder Nilen, hvor du kan sejle med en felukka mellem de mange småøer. Her er overraskende frodigt med en rig flora og fauna, hvilket skyldes flere mindre vandfald og flodens strømforhold. Bådturene lægger oftest vejen forbi en Nubisk landsby, hvor du kan hilse på en familie, ride på kamel og selvfølgelig købe souvenirs. De fleste der rejser til Aswan besøger de populære templer i Abu Simbel, syd for Aswan.
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/bo-ikke-paa-ameritania-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.