Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Egypten

 • Visum

  25.02.16: Ken
  Skal du til Egypten på ferie skal du ha et visum der gælder i 3 måneder, Dette turist visum får du i flyet og skal blot udfyldes, når du kommer til lufthavner skal dette kort afleveres mod betaling pt.
  Se hele rejsetippet
 • "Sommerferie" i marts/april

  (Bedømt af 110 personer)
  23.04.15: J. Gilbert
  I en del år er vi taget på "sommerferie” i Egypten i marts, for at slippe væk fra en lang sur vinter, og for at få lidt sol på kroppen.
  Se hele rejsetippet
 • Kongernes Dal - en anden oplevelse end...!

  (Bedømt af 5 personer)
  15.09.14: Claus Peter Kildahl Nielsen
  Så du har valgt at opleve f.eks. Kongernes Dal - og du valgte helt rigtigt!
  En del af en ferierejse til Egypten er seværdighederne fra Faraoernes tid og tager du til f.eks.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Egypten

Rejsetips af samme forfatter

 • Julemarked i Lübeck

  (Bedømt af 2 personer)
  03.12.11: Finn Sørensen
  Sammen med mine nærmeste venner tog vi til det legendariske marked i den gamle "Hansestad", Lübeck. Den middelalderlige bykerne, inden for ringen af åer, er jo, som også de selv skriver, overskuelig og er tilgængelig, fra et af de små hoteller i byen.
  Se hele rejsetippet
 • Kirker, portvin og klostre

  (Bedømt af 3 personer)
  02.09.11: Finn Sørensen
  Som nylig hjemkommen fra Portugal, begyndende i Lissabon/Lisboa (Hvor mange portvins-huse findes i byen? - Ingen. De ligger alle på den anden side af floden!), så fik jeg kendskab til et "Nokia-træ" (En lettere camoufleret antennemast!).
  Se hele rejsetippet
 • Norman Foster i London

  (Bedømt af 2 personer)
  01.01.11: Finn Sørensen
  Det var også Norman Foster, der lavede det nye elefanthus i ZOO, i København, men når man vandrer i central London, ved The Tover, og Tower Bridge, så kan man ikke ikke undgå at se hans værk: "Agurken", - lidt ukærligt benævnt, af folkeviddet!
  Se hele rejsetippet
Ægypten - Civilisationens vugge
Rejsetips indsendt af:
Finn Sørensen
Vordingborg
9. okt. 2009

Ægypten - Civilisationens vugge

Op og ned af Nilen i Ægypten

Cairo. "Klodens galeste by"

Jeg har været i Ægypten, tre gange, og da vi sidste gang var dernede, spurgte vi vor guide, Adam, om adgang til Khufu, - Keops pyramide, Der bliver kun sluppet et begrænset antal besøgende ind, hver dag, så det kræver viden og planlægning, at komme ind. Jeg har efterhånden været i alle de andre pyramider, men dén jeg helst ville ind i, havde været lukket, de andre gange.

Hvis vi kører tidligt, sagde Adam, så skal det nok lykkes!

Og, da vi parkerede bussen ulovligt, så politibetjenten venligt den anden vej, - mod lidt bestikkelse, og Adam løb op, stillede sig i kø, og kom tilbage med to billetter!

Dette bjerg af sten, er ubeskriveligt - og de hvide dæksten, som oprindligt sad på uden på, sidder i andre bygningsværker, i dag. Sal el Dins borg, med den store moske, er bygget af disse, men resten er stadig enorm! Når man kommer op i pyramiden, og ender i det store kammer, som er fuldstændigt glat, og med samlinger, mellem stenene, hvor ikke engang en kniv, kan presses ind imellem, - så virker det knugende, men også utroligt, Faraohs sarkofag, i den ene ende, og gravrøvernes hul, i den anden, som fører op til aflastnings-hullerne, oven på.

Hullerne blev lavet så kammeret ikke blev knust, af stenenes vægt, oven fra, af de ægyptiske bygmestre, i oldtiden.

Da vi kom op, stod en ring af mennesker, og holdt hinanden i hånden - og vi fik lov til at komme ind i ringen. Så begyndte de at brumme, dybt, og efterklangen, fra dette, varede utroligt længe! Endnu en gang, og igen var lyden overvældende!
Adam fortalte senere, at Amerikanske turister lejer pyramiden, om morgenen, for at lave seancer, i det store kammer.

Trafikken i Cairo, er klodens galeste! Man kan gå over gaderne, - oven på bilerne, og når man kommer til et kryds, eller en rundkørsel, så siger man til sig selv: Det kan ikke lade sig gøre! Men, på en eller anden måde, kommer bilerne forbi, - og imellem hinanden, og alt glider, langsom, men sikkert. De fleste biler, er mere eller mindre ramponerede, og det forstår man godt! Der står biler med dækken over, for at beskytte mod sand, og heden, og larmen, er en del af oplevelsen

Ægypten er en oplevelse, for de fleste. At tage til Rødehavet, på badeferie, er, efter min mening, misbrug, men det må man jo selv tage stilling til.

Kommentarer til rejsetips om Egypten

Cairo

12/10 2009 Finn Sørensen
"Klodens galeste", var faktisk overskriften på en kronik, om trafikken, i Cairo, skrevet af en mand, der havde boet i Cairo, i nogle år. Jeg har aldrig været i Athen, så det sidste kan jeg ikke udtale mig om, men jeg er stadig imponeret, over at folk, i Cairo, faktisk kan bevæge sig, i byen - i myldretiden. Vor guide, Adam, kørte en del af vejen, i sin egen bil, og som han sagde: "med alle antenner strittende", men alligevel havde hans nye bil, fået et par buler, allerede.

Trafik i Cairo

12/10 2009 Hanne Juncker
Hej. Jeg har været 1 uge i Ægypten, heraf de 2 nætter i Cairo. Jeg syntes ikke byen er "klodens galeste by" men derimod en spændende by! Trafikken synes jeg er ligeså forvirrende i Athen! MVH Hanne
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Egypten

Hoteller i Egypten
Rejser til Egypten
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/les-terres.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.